Nieuw Huis – Deel 12

De afgelopen paar dagen is het bijzonder rustig geweest, ook al is het op het werk nog redelijk druk. De stress van de afgelopen paar weken is nu echter weg, waardoor het allemaal wat makkelijker te behappen valt. Ik krijg het ene na het andere nieuwe project, zowel grote als kleinere klanten, en in ons team ben ik nu min of meer aangewezen als de “expert” (een erg groot woord, tussen aanhalingstekens) op het vlak van ons nieuwste product. Niet omdat ik nu zo goed ben, maar omdat ik er vanaf het begin het meest mee gedaan heb, en de anderen in ons team zich op andere dingen hebben gericht. Wel fijn overigens, om nu eens keer degene te zijn aan wie de vragen worden gesteld over hoe een bepaald iets moet, in plaats van altijd degene te zijn die zulke vragen stelt.

Uiteraard moet er ook weer even een update volgen rondom het huis. Omdat ik in herhaling dreig te vallen met “update” en “deel zoveel” heb ik zojuist eens gekeken naar de verschillende blogs die ik al over het huis heb geschreven, en inclusief de pre-aankoop-blogs en blogs over het Design Center en dergelijke is dit inmiddels al update 12:

  1. Huis?
  2. Huis? Deel 2
  3. Huis? Deel 3
  4. Design Center
  5. We may not have much, but we have a lot!
  6. Getekend!
  7. Goed nieuws
  8. Nieuw huis – Deel Zoveel
  9. Nieuw Huis – Update
  10. Nieuw Huis – Het Gat
  11. Nieuw Huis – Weer een update

Nu kan ik eindelijk eens doornummeren!

Aangezien ik afgelopen zondag de laatste keer er was (het kost me toch 40 tot 45 minuten om na mijn werk in de spits naar het kavel te rijden, en dan nog eens een 20 tot 30 minuten terug naar huis) was ik heel benieuwd naar de voortgang.

Ik kwam via de achterkant van North Creek Farms naar binnen gereden, en was bijzonder verrast om te zien hoeveel men was opgeschoten bij het huis van de buren; stond er afgelopen zondag nog maar dit:


Het huis van de buren afgelopen zondag

Nu – vanaf de achterkant gezien – stond dit er al:

Huis van de buren op donderdag
Het huis van de buren op donderdag – van de achterkant gezien

Een behoorlijk verschil dus, op minder dan een week tijd.

Bij ons huis was de voortgang iets minder geweest. Zondag leek ongeveer de helft van de fundering klaar te zijn; gelet op de hoogte van de fundering bij de buren zou er dus nog een flinke laag boven op komen. Gisteren bleek dit ook het geval te zijn:

Fundering
Onze fundering met het huis van de buren

Logisch ook, dat er minder gebeurd was, want na het storten moet het beton uiteraard nog een paar dagen drogen voordat men ermee verder kan. De kans is echter groot dat over twee weken – als mijn ouders hier zijn – ons huis er ongeveer net zo uit ziet als dat van de buren.

Je ziet trouwens ook goed dat het niveau van de begane grond een stuk hoger komt te liggen dan het grondniveau, wat wel fijn is want de kans bestaat dan dat je zelfs vanuit de woonkamer nog een beetje bergen zult kunnen zien.

Hoogteverschil
Het hoogteverschil tussen grondniveau en begane grond

Op de andere hoek van de straat was men ook al flink aan het opschieten

Huis aan de overkant
Rechts het huis van de buren, achteraan het huis aan de overkant, en vooraan onze fundering

Al met al gaat het nu nog allemaal heel snel; ik wist dat het met deze bouwstijl snel zou gaan, maar zó snel had ik ook weer niet verwacht.

Ik ben in ieder geval eens heel benieuwd naar de komende twee weken – én naar onze eerste ‘construction meeting’ die ook over een week of twee zal plaatsvinden!

One Response to “Nieuw Huis – Deel 12”

  1. Annemiek

    Fijn om er zo schot in te zien komen. Er wordt daar in de buurt wel flink gebouwd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.