Huis? Deel 3

Zo, we zijn vanmiddag voor de verandering maar weer eens naar het nieuwbouwproject geweest. Ik bedoel, het was alweer meer dan 24 uur geleden dat we er voor het laatst waren…

Er waren nog een aantal vragen die we per email hadden gesteld vanochtend: alle muren van het huis worden geverfd opgeleverd, maar in hoeverre heb je invloed op de kleur? En is er al nieuws omtrent de kavels, toevallig?

Het antwoord kwam al vrij snel: heel het huis wordt geverfd opgeleverd, maar je hebt de mogelijkheid om de kleur aan te passen – maar dat is wel een upgrade van $1700. Nu is $1700 niet veel geld aangezien daar het héle huis van wordt geverfd, maar als de standaard kleur een kleur is die we mooi vinden dan is dat weer $1700 uitgespaard. En uiteraard is er maar één manier om te zien of je het mooi vindt of niet, en dat is gaan kijken. Er was een huis dat al helemaal klaar was dat in de standaard kleur was geverfd, dus we konden gerust eens komen kijken.

Daarnaast had Sue, de makelaar, ook nog wat nieuws over de kavels, en dus besloten we om na het werk dan maar eens langs te gaan. Voor mij zou het dan meteen eens een eerste test zijn om te kijken hoe lang ik erover zou doen om van het werk “naar huis” te rijden. En wat bleek: met al behoorlijk druk verkeer deed ik er 35 minuten over – niet langer dan wat ik nu vaak heb op de terugweg. Ook nu doe ik er soms een uur over als er een ongeluk is gebeurd. Met andere woorden, het werk-woonverkeer is helemaal zo verkeerd nog niet, maar het wordt nog afwachten hoe het met woon-werkverkeer zal zijn.

Eenmaal bij Sue aangekomen werd ik hartelijk begroet. Anna was er al, en had al met Sue staan praten over vanalles en nog wat. Na wat koetjes en kalfjes kregen we de sleutel mee van het huis, plus het boek met alle mogelijke upgrade kleuren voor het interieur, en zo gingen we onderweg naar het huis. Het was echt al helemaal klaar, en zou komende donderdag worden opgeleverd.

Zodra we binnen kwamen zagen we het gelijk: de kleur was mooi – daar hoefden we geen upgrade voor.

We hebben verder nog eens even in het huis rondgekeken, en hebben zo kunnen zien dat we de standaard kranen in chroom heel mooi vinden, dat we de lampen die er standaard bij komen ook prima vinden, en ook de simpele houten vloer die erin lag vonden we mooi. Daarnaast hebben we kunnen zien dat we de upgrade van de standaard ronde deurknoppen naar deurklinken zeker gaan doen – het ziet stukken mooier uit.

Eenmaal terug in het kantoor vroeg Sue of we wellicht nog eens in de Keystone (”ons” model) wilden gaan kijken nu we toch hier waren. Ook hiervan kregen we de sleutel mee, met de mededeling om vooral onze tijd te nemen. Helaas waren ze aan het werk in het huis, waardoor we niet naar binnen zijn gegaan omdat we niet in de weg wilden lopen. In plaats daarvan zijn we nog eens naar de kavels gaan kijken, en hebben we even van het uitzicht staan genieten:

IMG_3263 (Custom)

En iets ingezoomd (slechte kwaliteit foto, maar je krijgt wel het idee):
IMG_0173 (Custom)

Terwijl we daar zo stonden hadden we allebei het idee dat we misschien die hoekkavel toch niet wilden hebben. In plaats daarvan wilden we iets verderop gaan zitten, zoals hieronder in rood aangegeven:
IMG_4064 (Custom)

Zoals je ziet ligt de hoekkavel (kavel 1, net onder de rode markering) zowel aan de voorkant als de achterkant aan een kruispunt. Dit kruispunt heeft stopborden, wat dus wil zeggen dat je voortdurend afremmende en optrekkende auto’s bij je huis hebt, zowel voor als achter. Aangezien afremmende en optrekkende auto’s meer lawaai maken dan gewoon langsrijdende auto’s kun je misschien iets beter verderop gaan zitten. Bovendien heb je dan het voordeel dat je minder tegen dat ene huis (links in de bovenste foto) aan kijkt, en meer bergen ziet. De kans bestaat dat er in de toekomst nog wel wat gebouwd gaat worden daar, maar dat zou als het goed is laagbouw zijn, en zo maar weinig van je uitzicht wegnemen.

Onze voorkeur gaat dus nu uit naar kavel 3 of 4 (in het rood); misschien wel met name naar 4, omdat kavel 5 (net onder de bovenste lijn van de rode markering) weer breder is, waardoor je waarschijnlijk weer ietsje verder van de buren daar af zit. Het vermoeden is dat de kavels binnen 45 tot 60 dagen worden vrijgegeven; nog even wachten dus. We hebben onze voorkeur aan Sue doorgegeven, want zij vroeg ons ernaar zodat ze hier rekening mee kon houden als ze mensen ging bellen als de kavels vrij kwamen.

Morgen vraag ik Sue nog eens wanneer kavels normaliter vrij worden gegeven: gebeurt dit alleen door de week, of ook in het weekend? Gebeurt het door de week dan is Anna binnen vijf minuten ter plaatse met de $5000 en een handtekening; gebeurt het ook in het weekend dan wordt het echt een race, want het is wel een half uurtje rijden voor ons… We vermoeden dat ze op donderdag en vrijdag vrij worden gegeven, zodat in het weekend als het druk is er meteen verkocht kan worden.

Nou ja, we zullen zien. Onze keuze is in ieder geval gemaakt, en we zijn klaar om te tekenen zodra “ons” kavel vrijkomt.

Duimen dus!

2 Responses to “Huis? Deel 3”

  1. Roger en Monique

    Duimen doen we zeker! Spannend hoor. Ook goed om te lezen dat voor bepaalde dingen geen upgrades noodzakelijk zijn…bespaart toch weer het nodige geld. Kan niet wachten totdat de eerste werkzaamheden beginnen en we foto’s te zien krijgen. :-) Maargoed, laten we eerst maar eens op de vrijgave van de kavels wachten… Grappig dat degene die het 1e komt, het mag hebben. M.a.w.: je bent ook afhankelijk van Sue. Hou haar maar te vriend…zodat ze jullie het eerste belt voor kavel 3 & 4 en niet “concurrenten”. In Nederland gaat zoiets altijd via de notaris. Inschrijven, loting en degene die het eerste uitgeloot worden mogen een voorkeur afgeven. Zit je achteraan, dan zijn populaire kavels meestal al weg…

  2. Monique

    Fijn dat jullie beslist hebben. Wat een uitzicht, ik heb ooit tegen Albert verzucht dat ik nooit meer naar huis wilde, toen we zo richting de Rocky’s reden.

    Gelukkig heb ik nu ook zo’n view, maar niet de sneeuw ;-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.