Nieuw Huis – Update

Het is een tijdje still geweest rondom het nieuwe huis, tijd dus voor een update.

Al een aantal weken zijn we aan het wachten totdat men met de bouw zou beginnen.

Het originele plan was dat er begin juli zou worden begonnen, en dat werd op een bepaald moment bijgesteld naar eind juni aangezien alles zo voorspoedig verliep.

Een paar weken terug kregen we al te horen dat alle vergunningen waren aangevraagd en ook waren verleend, dus dat was goed nieuws.

Wel moest er nog worden gewacht op de aanleg van de stoepen en de weg, want zonder die weg (en daarmee ook brandkranen etc.) mocht er volgens de brandreguleringen niet worden begonnen met bouwen. Stel dat er iets mis zou gaan dan zouden er niet voldoende voorzieningen dichtbij genoeg liggen om snel te kunnen blussen.

Het was dus hopen dat het asfalt er snel zou komen, want hoe eerder het asfalt er kwam te liggen, hoe eerder men met het uitgraven voor het huis zou kunnen beginnen – en daarmee zouden wij dan de hypotheekrente vast kunnen leggen.

En toen kwam het slechte weer… de ene na de andere storm trok over Denver en Thornton, waarbij er een enorme hoeveelheid regen is gevallen, met als gevolg dat op een bepaald moment het stuk grond waar de weg moest komen onder 30 centimeter water stond.

Helaas betekende dit dat men moest wachten totdat alles weer voldoende was opgedroogd voordat er kon worden begonnen met asfalteren. Door deze vertraging leek het erop dat men toch weer terug was bij het aanvankelijk verwachte schema met een aanvang van de bouw begin juli.

Jammer, want oorspronkelijk was het de bedoeling om de sleuteloverdracht te plannen op 28 oktober 2011 – precies drie jaar na onze verhuisdatum. Was men eind juni begonnen met de bouw dan zou dit misschien haalbaar zijn geweest, maar nu met de vertraging zal dit er niet meer in zitten.

Vorige week kregen we een mailtje van Sue (van Meritage Homes) dat de verwachting was dat het deze week voldoende zou zijn opgedroogd om met de aanleg van de stoepen en de weg te kunnen beginnen.

Helaas begon het afgelopen weekend weer enorm te stormen en te regenen, en we waren dus bang dat dit weer tot vertraging zou leiden. We waren dus eens erg benieuwd.

Even vooruitspoelen tot eerder vanmiddag.

Ik check mijn privé-email en zie dat ik een mailtje heb van Sue. Ik open de mail, en tegelijkertijd krijg ik een sms van Anna.

De email van Sue begon met:

“GOOD NEWS…..there is curb and gutter in front of your home site!!!!”

En dit was de sms van Anna: “We have sidewalks!”, vergezeld van deze foto:

Stoep

Erg toevallig dus!

Volgens Sue moet ergens volgende week de weg volledig klaar zijn zodat er – eindelijk! – met de bouw kan worden begonnen. En zodra er een gat in de grond zit kunnen we – ook eindelijk! – de hypotheekrente vastleggen, wat niet snel genoeg kan gebeuren nu deze nog steeds zo superlaag staat.

Tijdens de afgelopen twee weken hebben we ook nog een kleine aanpassing verzocht in de keuken. Oorspronkelijk hadden we het idee opgevat om twee hanglampjes boven het keukeneiland te hangen. Dit vereiste dan twee “pre-wires” zodat we de twee aansluitingen voor de lampjes hadden.

Zodra we zagen dat er in de keuken al drie ingebouwde lampen zitten besloten we dat dit eigenlijk wel genoeg licht zou zijn, en hebben uiteindelijk de “pre-wires” niet gekozen.

Hoe meer we echter naar verschillende huizen op TV keken – met name HGTV Home & Garden Television) – hoe meer we spijt hadden dat we die twee “pre-wires” niet toch hadden laten aanbrengen. Het was immers maar $180 meer, en als je achteraf iemand daarvoor moet laten komen ben je meer dan dat ervoor kwijt. Helaas was alles al definitief gemaakt qua papierwerk, en waren de vergunningen aangevraagd en verleend, en dachten we dat het waarschijnlijk te laat was.

Uiteindelijk zei Anna, “weet je wat, ik ga gewoon langs na mijn werk en vraag het gewoon”. Zo gezegd, zo gedaan. Sue was er niet dus heeft ze het aan Tim gevraagd.

Het antwoord: normaal gesproken zou het nu te laat zijn, omdat alles al definitief is gemaakt, maar aangezien er nog helemaal niets was gedaan met het huis was er wellicht nog een klein kansje dat het toch nog kon. We moesten maar een mailtje naar Sue sturen met het verzoek het na te vragen.

Dat heb ik diezelfde avond nog gedaan, en in de mail uitgelegd dat we er spijt van hadden dat we niet toch voor de “pre-wires” hadden gekozen, dat we geïnspireerd door HGTV ze toch heel graag zouden hebben, en dat we zelfs al de lampjes uit hadden gekozen. We hadden namelijk bij Pottery Barn erg leuke lampjes gezien:

Pendant Lights
De linker lamp, met porceleinen kap, willen we graag boven het keukeneiland hangen

Ik eindigde de email naar Sue met de vraag of zij wellicht zou kunnen navragen bij Corporate of het misschien niet toch nog mogelijk was om de “pre-wires” aan te brengen, en dat ik graag een cheque zou schrijven voor de benodigde $180.

Twee dagen later kwam Sue met het verlossende bericht: men had bij uitzondering besloten om deze verandering toe te laten. Het enige wat we hoefden te doen was inderdaad een cheque voor $180 uitschrijven, en nog wat papierwerk ondertekenen en dan zou het helemaal goedkomen.

We zijn in ieder geval heel blij dat het toch nog mogelijk was. Nu kan de bouwer alles vanaf het begin in orde maken, en hoeven we ook niet bang te zijn voor beschadigingen bij het achteraf te laten doen.

Nu de stoep er al ligt wordt langzaamaan alles een beetje concreter, en voordat je het weet beginnen ze al met de bouw.

Het begint weer langzaam een beetje te kriebelen!

3 Responses to “Nieuw Huis – Update”

  1. Joyce

    Al is het maar een sidewalk, het werk is begonnen. Leuk hoor!!!! Ik herken dat gevoel heel goed.

  2. Annemiek

    Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Hopelijk is er snel meer dan een stoep!

  3. Roger en Monique

    Spannend dat de werkzaamheden nu hopelijk snel gaan starten! Begrijpelijk dat het nu gaat kriebelen… Het kan allemaal niet snel goed gaan, dat hebben wij ook. Wij hebben afgelopen week de dakpannen erop gelegd (zo’n 3000 stuks)…dus de ruwbouw begint z’n einde te naderen. Nu ligt er binnen nog heel veel werk…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.