Bevestiging afspraak op het Consulaat

Gisteren werd ik ’s middags rond een uur of twee gebeld door het Consulaat voor het maken van een afspraak, en de envelop met de bevestiging van de afspraak zou ik zo spoedig mogelijk ontvangen.

Spoedig is inderdaad het juiste woord: vanmiddag lag de envelop al in de bus!

De inhoud: een brief die ik mee moet nemen naar het interview op 25 augustus om 13:30 uur, plus een verzegelde envelop met de formulieren die ik naar de medische keuring mee moet nemen, met daarbij een brief met wat uitleg over het ‘medical exam’ en hoe dit te regelen, inclusief routebeschrijving.

img_3643-custom.JPG

Ik ben eens benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Maandag kan ik bellen voor een afspraak te maken, dus dan doen we dat maar meteen.

De afgelopen twee avonden ben ik al druk in de weer geweest om onze logeerkamer leeg te maken.

Dinsdag komt de volume taxateur, en ook al zijn die mensen erin getraind om in te kunnen schatten hoeveel ruimte IKEA-meubels in beslag nemen als ze uit elkaar zijn gehaald, heb ik toch liever dat er alleen een stapeltje planken ligt dan een volledig meubel. Dat lijkt toch altijd minder dan een massief uitziend logeerbed.

Vandaar dat ik de afgelopen twee avonden ook ons logeerbed en ons ladenkastje uit elkaar heb gehaald.

Ook hebben we het meeste spul van onze zolder dat we meenemen naar Amerika inmiddels van de zolder gehaald, en in de logeerkamer gezet.

Onze gezellige “Texas Suite”, waar Anna in haar nieuwste blog (van gisteren of eergisteren) aan refereerde zag er voorheen zo uit:

img_4331-custom-2.JPGimg_4351-custom-2.JPG

En met de meubels uit elkaar gehaald, en de dozen van de zolder in de kamer gezet, ziet het er nu ineens heel triest uit…img_4359-custom.JPG

We hadden allebei wel een beetje een brok in de keel toen de beide meubels uit elkaar waren gehaald, en er ineens een lege kamer was. Weer een van de vele confronterende momenten die we de afgelopen week hebben gehad. Eerst het ticket, dan de afspraak op het consulaat, daarna de meubels in onze gezellige logeerkamer…

Er zullen zo nog wel heel wat momenten volgen, de komende drie maanden. Maar ja, we weten waar we het voor doen, toch?

2 Responses to “Bevestiging afspraak op het Consulaat”

  1. Jasmino (Jacqueline)

    Wat een leuke logeerkamer hadden jullie zeg…….. zei ze bijna jaloers! Waar hebben jullie dat leuke bed gekocht?

    Succes met alles, ik blijf gewoon heel trouw meelezen en krijg net als jullie ook een brok in de keel. En ik ken jullie niet eens persoonlijk……….

  2. annemiek

    Inderdaad een leuke logeerkamer. Volgende keer zal deze kamer in Amerika staan voor al jullie Nederlandse gasten.
    Ik moest bij elke verhuizing even rondlopen en in alle kamers bewust afscheid nemen en een paar herinneringen ophalen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.