Van gespannen countdowns en mobiele telefonie

Zoals je misschien wel gezien hebt – of niet, natuurlijk, dat kan ook – staat er sinds kort een countdown op het blog (rechts in de sidebar).

De eerste keer dat ik dit erop had gezet, en de teller zag, gaf deze aan dat het nog 79 dagen waren.

Of liever gezegd: nog maar 79. Poeh… dat hakte er even in, moet ik zeggen. En op dat moment kwamen de (irrationele) twijfels weer: doen we er echt wel goed aan; we zijn gek dat we dit hier allemaal op gaan geven voor zulk een onzekere toekomst; dit kunnen we onze familie en vrienden en onszelf toch helemaal niet aan doen, enz. enz.

Anna had precies dezelfde reactie toen ik haar de teller toonde, dus dat scheelde wel even, maar vervolgens zaten we daar met z’n tweetjes wat teneergeslagen te kijken.

Maar het antwoord is en blijft: ja, dit is zonder enige twijfel de juiste keuze – en deze emoties zijn niet meer dan normaal.

Ook vandaag heb ik er de hele tijd last van gehad: zo’n vreemd, onzeker, ontzettend gespannen gevoel, alsof de adrenaline voortdurend door mijn lichaam raast.De spanning begint zich nu ook een beetje fysiek te uiten: sowieso had ik al de verhoogde bloeddruk (wat Dr. Schulte in Amsterdam vaststelde) en heb ik een tijd terug ook flink last van hartkloppingen gehad, vorige week heb ik denk ik mijn linkerschouder op de een of andere manier overbelast met iets waardoor het nu voelt alsof er iets bekneld zit, en vanochtend voelden mijn ingewanden ook niet al te geweldig (geen zorgen, er komen geen details).

Naast de lichamelijke klachten had ik vanochtend het gevoel dat ik gewoon even helemaal niet meer aan de hele verhuizing en alle rompslomp eromheen wilde denken – het beheerst toch een groot deel van je leven, en je moet uitkijken dat het niet helemaal alles overneemt… Al met al ik ben dan ook wat eerder naar huis gegaan vandaag.

Nee, voor de rest gaat het prima met me, hoor!
Wel vervelend dat net op het moment dat je het het hardst nodig hebt om sterk en gefocust te blijven je dit soort dingen gaat krijgen. En met mijn hypochondrische neigingen maak ik me naast de verhuizing nu bijna ook nog zorgen over mijn gezondheid. Ach ja, maar even afwachten, en desnoods eind van de week even bij de huisarts langs, al is het maar om te horen dat ik, zoals iedereen zegt – naast half overspannen te zijn – niks mankeer.

Wat de verhuizing betreft: tot nu toe hebben we nog geen offerte ontvangen van KHZ. De Sales Coördinator waar wij mee in contact waren heeft nu vakantie, dus dat kan er mee te maken hebben, al zou er wel iemand anders het overnemen.
Mocht er morgen nog steeds niets zijn binnengekomen, dan stuur ik wel eens een mailtje, want ook al is er nog tijd zat, ik ben toch wel erg benieuwd!

Gisteren hebben we ook eens zitten kijken naar hoeveel het nu kost om een mobiele telefonie abonnement af te sluiten, evenals een vaste lijn en een internetverbinding. En dan valt pas op hoe verschillend het toch allemaal is ten opzichte van Nederland – met name de mobiele telefonie.

Werk je meer dan vijf jaar in de telecom, en dan sta je weer helemaal met je mond vol tanden omdat je geen idee hebt hoe het allemaal werkt!

Long distance calls? Netnummer bij een mobiel? Betalen voor een gesprek te ontvangen? Allemaal nieuw voor ons (Anna heeft in de VS ook nooit een mobiele telefoon gehad, dus is misschien nog wel een grotere leek dan ik op dat gebied).

Aangezien ik al vijf jaar lang een toestel van het werk heb, waarmee ik gratis kan bellen (en ik dus meestal naar Anna (terug)belde), heb ik ook geen idee hoeveel minuten we nodig zullen hebben, zeker niet als elk ontvangen gesprek ook nog eens van die belminuten afgaan.
Voor zover we nu kunnen inschatten lijkt AT&T een goede deal te hebben met het Nation 1400 FamilyTalk with Rollover Minutes: 1400 minuten die je met z’n tweeën deelt, long distance kost niets extra’s, unlimited bellen in het weekend, en unlimited mobile-to-mobile bellen naar andere AT&T klanten voor $89,99. Als je dan straks ook nog je internet en (VOIP) telefoon aansluiting afneemt bij AT&T, krijg je ook nog eens korting.

Maar, zoals gezegd, het lijkt aantrekkelijk met de kennis die we nu hebben; of het echt zo is moeten we nog eens goed gaan uitzoeken als we daar zijn.

Het viel me wel op dat de toestellen die in Amerika beschikbaar zijn vaak kwalitatief minder zijn dan wij hier in Nederland gewend zijn te krijgen bij onze abonnementen – althans wat de mogelijkheden betreft.
Een toestel met een VGA camera? Of met een 1.3 megapixel camera? Dat is toch wel erg achterhaald, tegenwoordig, nu 2.0 megapixel hier toch wel het minimale is.
Natuurlijk zijn er betere toestellen te krijgen, maar daar betaal je dan ook meteen weer voor – en dat willen we nu zeker in het begin net voorkomen.

Mijn toestel heeft een 3.2 megapixel Sony Cybershot, en dat cameraatje maakt redelijk goede foto’s. Ik dacht dus dat het wel leuk zou zijn om die telefoon in de VS te gebruiken, want dan had ik altijd een camera bij de hand om foto’s te maken voor het thuisfront. In principe is het ook goed te doen om onze kleine digitale IXUS overal mee naar toe te nemen, maar dan heb je toch alweer twee apparaten bij je.

Nou goed, we zullen zien – werken ze, dan prima; werken ze niet, dan uhm… ja, dan werken ze niet. Dan zullen we toch met wat mindere toestellen genoegen moeten nemen.

En zo denk ik – weet ik eigenlijk wel zeker – dat er naast de mobiele telefonie nog veel meer dingen zijn die we helemaal opnieuw zullen moeten leren.

Maar genoeg gezeurd: laten we positief blijven, en er een uitdaging in zien die we samen vast en zeker aan kunnen!

6 Responses to “Van gespannen countdowns en mobiele telefonie”

  1. annemiek

    Je kan het zeker aan, ik heb alle vertrouwen in je :)
    Die fysieke symptomen herken ik, met name de ingewanden. Ik zal ook niet in details treden :)
    Ik weet niet of die teller wel zo’n goed idee is, als je die telkens ziet. Ik zou er ook een hartaanval van gekregen hebben als ik die gehad had, of in ieder geval een paniekaanval.
    Voor mobiel bellen hebben we een Tracfone, dat was voor ons de goedkoopste optie. We kunnen er niet internationaal mee bellen, maar volgens mij is het wel een optie die je erbij kunt krijgen.

  2. Dixiechick

    Mobiele telefoons vind ik hier ook wel een beetje achterlopen op Europa. In Duitsland had ik een goedkoop abbonement, maar wel een veel mooier toestel dan ik nu heb. Veel toestellen gebruiken ook geen SIM kaarten, dus als je een nieuw toestel wilt, dan heb je een nieuwe nummer..heel vervelend. Wij hebben trouwens een plan met Verizon: 700 minuten met unlimited long distance and gratis bellen naar iedereen met Verizon, drie lijnen, en voor $70.
    Ik weet niet of ik er op zou inzetten dat je alles van een provider neemt..wij hebben onze gewone huisfoon/TV/internet van Cox, omdat die echt veel goedkoper was. Soms hebben die TV/telefoon bedrijven ook hele leuke aanbiedingen voor nieuwe klanten.

    Ik weet ook niet of ik met die ticker zo blij was geweest hoor! Volgens mij schrik je er dan elke keer van, en ik zou er (net als Annemiek) helemaal een paniekaanval van gekregen hebben.

    Ik hoop dat het fysiek beter met je gaat trouwens, and if it makes you feel any better; ik krijg altijd enorm last van mijn maag als ik stress:) Zo heeft iedereen wat:)

  3. Monique

    Tjonge, Dennis, zet die teller uit. Denk gewoon dat als je de stampotten op afstand gaat ruiken, je je vlucht gemist hebt. TE LAAT!!

    Komt allemaal goed voor jullie, daar ben ik van overtuigd. Ik moest van de week nog aan je denken, op 11 augustus zou die nieuwe bij Road Bear in Denver beginnen. Hopen dat ie d’r een zootje van brouwt daar!

    Zet je teller maar op 17 mei 2009, gaan we meeten in Denver;-)

  4. Annemiek

    Tja, dat klinkt als verhuisstress! Heel normaal maar fijn is natuurlijk anders, helemaal de lichamelijke kant ervan. Als je dat toch eens kon overslaan! Aan de andere kant: als het hele verhuisgebeuren je niks zou doen zou het ook niet goed zijn hè.

    Wij bellen met T-Mobile, met z’n tweeën hebben we genoeg aan 700 minuten per maand (’s avonds en in het weekend is gratis). Naar Nederland bellen doen we met een ‘kaart’ van http://www.callingcards.com voor iets van twee cent per minuut. Het mooie daarvan is dat je belt via een 1-800 nummer waardoor je elke willekeurige telefoon kunt gebruiken.

  5. Elke

    Grappig, Monique dacht net als ik aan die gast van Road Bear!

    En ach, wat heb je te verliezen? Als zou blijken dat Amerika toch niet is wat jullie er van verwacht hadden, dan keer je toch gewoon terug naar Nederland?! Ja, dat kost weer eens veel geld, maar geld kan je verdienen door te werken. Jullie geluk is een veel kostbaarder iets.

    Werkt de ticker je op de zenuwen? Haal hem er dan af. Maar ik denk dat jij met of zonder ticker evenveel zenuwtjes zal hebben… Af en toe eens diep in en uit ademen. Daar vooral niet mee stoppen! En ventileer je stress maar op je blog, dat helpt een beetje!

  6. Arthur van Mourik

    Hey Dennis, AT&T is voor de omgeving van Denver veruit de beste keuze, AT&T heeft een GSM netwerk inplaats van de CDMA netwerken die andere aanbieders gebruiken en de ontvangst in de bergen is stukken beter.
    Toen mijn ouders hier waren in juni en mijn vader mijn 10 jaar oude Tri-Band Mororola tevoorschijn toverde en vroeg of ie in de bergen zou werken zei ik dat dat geen optie was omdat er in de bergen geen ontvangst is voor mobiele telefoons, heb zelf van het werk een Sprint en nu een Verizon telefoon en die zijn zo dood als een pier hier maar eigenwijs als mijn Pa is toch maar de SIM kaart erin geduwd en wat schetste mijn verbazing, volle ontvangststerkte!
    Zelfs tijdens bergwandelingen en op de top van PIkes Peak kun je probleemloos een pizza bestellen. Ook de geluidskwaliteit van GSM netwerken is stukken beter.
    Toen KIm lucht kreeg van ons enthousiasme duurde het slechts een week en was onze “normale” telefoon opgezegd en liep zij rond met een iPhone (AT&T heeft het exclusieve recht voor die krengen).
    Persoonlijk ben ik niet zo’n geek maar ik moet toegeven dat de iPhone super cool is en ons al een paar keer uit de brand heeft geholpen toen we de weg kwijt waren in de bergen (dat ding werkt als een TomTom) maar laat ik daar maar niet teveel over zeggen omdat Anna anders naast een New Beetle ook nog een iPhone wilt. :)
    Ennuh, 1400 belminuten per maand is best wel veel, vergeet niet dat als je Anna belt dat binnen het netwerk is en je niks kost.

    En dan hier iets totaal anders, je mag dan in Nederland een kwakkelzomer hebben maar vergeet niet dat Amerika een land van superlatieven is en we net twee kwakkeldagen hebben gehad dus gaan we nu lekker met Niles in de verse sneeuw wandelen in Caribou, Niles houdt van sneeuw en zit er vanuit de woonkamer al uren naar te kijken dus iedereen maar in de Jeep en in augustus lekker wandelen in de verse sneeuw. Verse sneeuw, IN AUGUSTUS!

    Stay cool you guys, ik zie er echt naar uit om jullie weer te zien en maak je maar niet te druk om je mobiele telefoon, wist je dat je voor je rijbewijs hier ook weer examen moet doen, inclusief praktijk?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.