Opruimen voor de volumetaxatie

Zo, even een kleine pauze, zowel van het werk (ik werk thuis vandaag), als van het opruimen.

De afgelopen paar dagen zijn we beetje bij beetje weer wat aan het opruimen geweest. Erg, eigenlijk, hoe snel het toch weer wat rommelig wordt nadat je het hele huis ondersteboven en binnenstebuiten hebt gehad, en ondanks dat je je voorgenomen hebt om het netjes te houden.

De reden voor de (hernieuwde) opruimwoede is dat morgen om 10:30 uur de volumetaxateur van KHZ langs komt.
De grote schoonmaak hebben we een week of twee terug al gedaan, aangezien KHZ eerst op 22 juli langs zou komen. Toen dat niet doorging namen we ons voor om nu heel netjes te blijven, aangezien alles blitz und blank was.
Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus moest er toch weer wat opgeruimd worden – naast natuurlijk het reguliere stoffen, stofzuigen, afwassen, badkamer en toilet schoonmaken e.d.

Niet dat het nu ineens een enorme varkensstal was geworden, integendeel, maar het was in ieder geval niet netjes genoeg om met iemand door het hele huis te lopen.

Morgenochtend is het hele huis in ieder geval weer volledig netjes en schoon. En dan zijn we eens heel benieuwd hoeveel kubieke meter ruimte – en nog belangrijker: hoeveel euro’s – onze spullen in beslag gaan nemen.

Ik heb eigenlijk geen idee hoe lang zo’n volumetaxatie duurt, al schat ik in dat we wel een uur of twee bezig zullen zijn: eerst wat small talk over de emigratie, dan uitleggen hoe alles in zijn werk zal gaan, dan door het huis lopen en alles aanwijzen wat wel en niet mee gaat, daarna de calculatie en het aangeven van de kosten van de verhuizing.

Ach ja, het duurt zolang als het duurt, nietwaar? Ik heb morgen de hele dag verlof, dus het maakt me niet uit hoe lang we ermee bezig zijn.

Morgen weten we in ieder geval meer!

Wordt vervolgd…

One Response to “Opruimen voor de volumetaxatie”

  1. Petra uit NC

    Volgens mij ging dat bij ons heel rap.
    En wonder boven wonder paste het allemaal in de container volgens de verhuismeneer ;-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.