De medische keuring: the day before

Morgen, donderdag 31 juli, is het zo ver: de medische keuring. Het pakketje met de verzegelde envelop die ik aan de arts moet overhandigen, mijn paspoort, een kopie van mijn paspoort, en pasfoto’s ligt samen met de routebeschrijving klaar.

Ben ik er zenuwachtig voor? Hmmm, goede vraag. Ik weet het eigenlijk niet.

Aan de ene kant niet: ik zou niet weten waarom ik nerveus zou moeten zijn. Ik voel me goed (afgezien van wat normale spanning), en voor zover ik weet heb ik geen ernstige medische klachten.

Aan de andere kant zit ‘m daar nu juist het vervelende: “voor zover ik weet”. Ik merk dat ik toch nog steeds last heb van lichtelijk hypochondrische trekjes als ik aan het onderzoek denk: telkens als ik iets voel denk ik meteen dat ik misschien wel wat engs en ernstigs heb wat ze morgen tijdens de keuring of later tijdens het bloedonderzoek gaan vinden.

Je weet immers nooit… Maar goed, laat ik positief blijven, en ervan uit gaan dat dat niet zal gebeuren.

De route naar de Jan van Goyenkade is in ieder geval inmiddels uitgeprint. Volgens de routeplanner zou de rijtijd, gebaseerd op historische verkeersinformatie, zo’n twee uur en 22 minuten bedragen. Gezien de vakanties in het hele land, en het feit dat er ook vanochtend vrijwel geen files stonden, ga ik ervan uit dat we niet veel langer dan tweeënhalf uur nodig zullen hebben.
Om toch nog iets extra marge in te bouwen, zullen we morgenochtend zo rond kwart voor zeven vertrekken. Dat zou ons toch voldoende tijd moeten geven.

De praktijk van Dr. Schulte is op loopafstand van de Jan van Goyen kliniek, dus als ik bij de laatste een parkeerplekje vind, dan laat ik de auto daar maar staan. Tenzij het natuurlijk om 10:00 uur al bijzonder warm en benauwd is, dan overweeg ik misschien nog wel om de auto te pakken. Ja, dat is misschien wel lui, maar ik heb ook geen zin om badend in het zweet voor een medische keuring aan te kloppen bij de arts. Hij vindt dat misschien niet erg, maar ik des te meer.

We zullen het zien morgen!

3 Responses to “De medische keuring: the day before”

  1. Sue in Orlando, FL

    Hi,

    Via Alles Amerika op je weblog terecht gekomen. Succes met de keuring morgen. Ik was ook zeer zenuwachtig destijds maar je zult zien, achteraf valt het allemaal heel erg mee.

    Sue in Orlando, FL

  2. annemiek

    Succes ermee! Bij mij al lang geleden, maar het stelde toen nog minder als geen bal voor.

  3. Dixiechick

    De medische keuring vond ik in Duitsland toch wel redelijk grondig, maar ik wist ook dat dat meer Duitse precizie (sp?) was, dan dat het consulaatt dat allemaal interessant vond. Zo deden ze een ogentest, terwijl in de medische papieren die ik van het consulaat had gekregen daar helemaal niks over in stond. Ik was ook enorm zenuwachtig van te voren, en begon me vanalles in mijn hoofd te halen..het is ergens wel goed om te horen dat ik niet de enige ben! Maar het valt, achteraf, echt allemaal harstikke mee. Sterkte en succes morgen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.