Bezoek van mijn ouders – deel 1

Zo, weer tijd voor een update.
Vorige week dinsdag was het zover: mijn ouders arriveerden weer in Denver voor een bezoek.

Ik had de site van Delta goed in de gaten gehouden om te kijken hoe laat ze zouden landen, want vanuit ons huis nu is het maar een relatief korte rit naar het vliegveld. Als we vertrekken zodra ze geland zijn, dan komt het normaal gesproken redelijk goed uit: als zij naar buiten komen lopen, komen wij net aanrijden.

Dit keer ging onze rit richting vliegveld voorspoedig: na 25 minuten waren we al bij DIA. Alleen: door de verbouwingen rondom de terminals wordt voor de West Terminal het verkeer helemaal anders geleid. Hierdoor duurt de rit op het laatst nog bijna vijf minuten langer dan normaal. Eenmaal bij de terminal aangekomen stonden ze er nog niet, en dus moesten we nog een rondje rijden – er is altijd veel politie aanwezig, en je mag er niet lang stilstaan. We spreken altijd af bij het Departure deel, waar je passagiers af zet, want daar is het stukken rustiger dan bij het Arrivals deel, waar het soms vechten is voor een plekje (een tip uit mijn tijd bij Road Bear waar men dit ook altijd deed). Bij het tweede rondje stonden ze er wel, en dus konden we op weg naar huis.

Murphy was zoals altijd weer helemaal blij om hen te zien, en we hebben sinds die avond hem slechts één nacht hem een paar uur bij ons in de slaapkamer gehad, voor de rest ligt hij alleen maar bij mijn ouders.

Met Bailey gaat het ook goed; ze is al helemaal eigen aan mijn ouders, al is er soms wel sprake van jaloezie bij Murphy, nu hij niet meer de onverdeelde aandacht krijgt. Maar goed, dat gaat ook allemaal steeds beter, dus het is voor hem ook gewoon een kwestie van wennen.

We hebben tot nu toe elke avond nog geluk gehad met het weer. ‘s Ochtends was het meestal geheel onbewolkt en warm, ‘s middags nam de bewolking altijd toe en regende het op sommige plekken stevig, maar zo tegen de avond trokken de buien telkens langs ons heen waardoor we iedere avond nog op onze nieuwe Weber grill hebben kunnen barbecuen: hamburgers, biefstuk, worsten, spiezen met biefstuk, paprika en uien – allemaal erg lekker.

Gisteravond hebben we – bij wijze van uitzondering – niet gegrild, maar bestond ons avondeten uit allerlei amuses: ik had in totaal een stuk of twaalf kleine gerechtjes klaargemaakt, en Anna daarna nog drie desserts. Het was allemaal even lekker, en sommige dingen waren heel apart. De amuses zijn allemaal van die kleine gerechtjes, en kunnen heerlijk verrassend zijn met bijzondere smaakcombinaties.

Zo hadden we de volgende gerechtjes:

 • Komkommergazpacho
 • Een lepelgerechtje met appel, in witte wijn gekookte zuurkool, een plakje pikante grillworst met daarop een beetje frambozenconfiture
 • Garnaaltjes met avocadocreme
 • Een spiesje met een kerstomaatje en een mozzarellabolletje, met daaroverheen een honing/balsamico-azijn reductie
 • Champignons gevuld met kaas, ui, en knoflook omwikkeld met spek uit de oven
 • Zalmrolletjes met sour cream, bieslook en dille op zuurdesembrood
 • Een lepelgerechtje met garnaaltjes, mandarijn, en een zelfgemaakt cocktailsausje met cognac
 • Een lepelgerechtje met truffelpaté met port, met daarop in brandy gemarineerde appelschijfjes
 • In champagne gemarineerde meloenbolletjes, omwikkeld met prosciutto
 • Kruidige geitenkaas op radicchio, gegrild uit de oven op geroosterd stokbrood met daaroverheen olijfolie met knoflook, marjolein en rozemarijn
 • Zelfgebakken broodstengels met daarin olijventapenade, gegrilde tomaten, en peppadew pepertjes
 • Al met al heb ik hiervoor een uur of zes in de keuken gestaan, maar het was het dubbel en dik waard. Uiteraard werd alles geserveerd in kleine glaasjes en schoteltjes, zoals het hoort bij amuses.

  Als toetjes hadden we daarna nog chocolademousse met aardbeien, in rum en bruine suiker gebakken ananas op een dun plakje cake, en stukjes versgebakken chocoladekoekjes met cake en ananas. Ook de desserts werden in kleine bordjes en schoteltjes geserveerd.

  Alles werd vergezeld van een heerlijke rosé, en Freixenet cava.

  Het was een culinair avontuur, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Sommige gerechtjes zouden ook lekker zijn in grotere hoeveelheden, maar juist omdat het zo kleinschalig is, en er enkele aparte dingetjes tussen zitten, geserveerd in zulke kleine porties, maakt het alles wat specialer.

  Vanavond is het echter gedaan met het culinaire feest, en gooien we heel ordinair hotdogs op de grill. Maar zelfs gewone hotdogs zijn heerlijk, dus ook dat wordt weer genieten. Met een beetje geluk blijft het weer aan de goede kant, zodat we ook vanavond weer van de tuin kunnen genieten.

  Afgelopen weekend hebben we verlichting in de achtertuin geïnstalleerd, allemaal op zonne-energie, en het is nu nóg gezelliger zitten buiten, met de tuinverlichting aan, de tuinfakkels brandend, en onze parasol met verlichting. Het is genieten geblazen!

  De komende week is het hier in de VS weer Labor Day, wat een vrije dag betekent op maandag. Ik had de woensdag erna ook al vrij willen nemen omdat Anna dan ook niet hoeft te werken, en dus heb ik vanochtend maar eens gevraagd of ik die dinsdag niet ook vrij kan nemen, en dat was geen enkel probleem. Ik heb nu dus een heerlijk lang weekend voor de boeg, van zaterdag tot en met woensdag.

  We zijn nu bezig om onze plannen voor de rest van het bezoek van mijn ouders rond te krijgen, en we hebben allerlei dingen op de lijst staan. Onder andere gaan we op zondag 9 september, de verjaardag van mijn vader, met de hele familie (wij met ons tweetjes, mijn ouders, Anna’s ouders, en Anna’s broer met zijn vrouw) kleiduiven schieten. Ik kan dan eindelijk het geweer uit gaan proberen dat ik met Kerst van mijn schoonouders heb gekregen. Na het schieten zal iedereen dan naar ons thuis komen, om gezellig te borrelen. Dat zal ook een leuke dag worden!

  En de rest van de planning? Tja, dat moeten we nog even afwachten, maar mogelijk gaan we nog naar Cave of the Winds bij Colorado Springs in de buurt – blijkbaar staan deze grotten op de lijst van 1000 mooiste natuurfenomenen die je gezien moet hebben. Nou, dan gaan we dat toch gewoon eens bekijken, een dik uurtje bij ons vandaan?

  Kortom, er staat ons nog een leuke tijd te wachten!

  Wordt vervolgd…

  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.