Druk, druk, druk… en druk!

De titel zegt het al: ik heb het druk gehad.

Van 30 juli tot en met 2 augustus zat ik in Maumee, Ohio, voor een week training bij een klant. Op zich ging alles prima; we hebben lange dagen gehad, maar uiteindelijk hebben we alles afgekregen dat op de planning stond.

Ik heb weinig van de omgeving gezien dit keer. Ons hotel zat buiten het centrum van Maumee, en ook wat verder van het centrum van Toledo vandaan. In plaats daarvan lag het hotel zo’n anderhalve mijl van onze klant vandaan. We zaten in een relatief nieuw Holiday Inn, eentje met een ‘water park’. Niet dat we daar gebruik van hebben gemaakt, maar het was op zich een mooi, schoon hotel.

Op de begane grond zat ook een restaurant, waar we niet alleen hebben ontbeten, maar ook een avond hebben gegeten.

De eerste avond voelde Troy uit mijn team, die met me mee was in Ohio, zich niet al te lekker. Hij besloot om het avondeten over te slaan, en ik heb beneden in het restaurant een grote maaltijdsalade besteld die ik op mijn hotelkamer heb opgegeten.

De volgende avonden waren we telkens pas laat terug in het hotel, meestal tussen half zeven en zeven uur ’s avonds. We besloten de tweede avond in het hotel te eten, omdat we behoorlijk moe waren, we nog wat moesten werken, en dus geen zin of tijd hadden om ver te gaan rijden.

Woensdagavond zijn we bij een Mexicaans restaurant gaan eten, waar ik het grootste bord ooit voorgezet kreeg:
Mexicaans Bordje
Het was maar een klein bordje – let op de verhouding tussen mes en vork en het bord

Het ovalen bord was ongelogen zo’n 45 centimeter breed, en lag vol met vier soorten enchiladas (guacamole, roomkaas en spinazie, kip en ‘pork carnitas’), een ‘chile relleno’, een ‘beef taco’, guacamole, bonen en rijst. Uiteraard heb ik niet alles opgekregen, omdat het genoeg was om een klein leger te voeden.

Al met al bleek dat enorme bord met heerlijk Mexicaans eten het hoogtepunt te zijn van het weekje Maumee, Ohio.

Eenmaal terug op kantoor bleek er ook een drukke week aan te komen: er stond een nieuwe release van een van onze producten op stapel, en mijn team was verantwoordelijk voor het testen of alle functionaliteiten naar behoren werkten. Aangezien we een week niet op kantoor waren geweest, had nog meer werk zich opgehoopt, waardoor het de tweede lange week op een rij werd. Ik denk dat ik in die twee weken bij elkaar meer dan 100 uur heb gewerkt, maar het was de moeite waard aangezien al het testen succesvol is afgerond.

Ook deze week was een drukke week, al was het ietsje rustiger – gelukkig – dan de vorige twee. Wederom waren er lange dagen – zoals vandaag, met meer dan tien uur – maar het was wel een minder chaotische week, waarin er veel af is gekomen, en we weer een beetje bij hebben kunnen werken. De nieuwe release van het product wordt vanavond uitgerold, waardoor er vandaag nog veel moest gebeuren: het schrijven van ‘release notes’, het schrijven van de instructies voor de nieuwste functionaliteit, en het uitsturen van de emails aan de klanten om hen op de hoogte te stellen van de nieuwe release. En dit alles uiteraard naast de reguliere werkzaamheden en vergaderingen.

En voor de rest? Wel, zoals je hebt gemerkt is het alweer even geleden dat ik nog eens mijn blog bij heb gewerkt, maar dat kwam omdat ik na zulke lange dagen en weken weinig puf meer had om nog langer achter de computer te zitten en een blog te schrijven.

Murphy en Bailey raken steeds meer aan elkaar gewend. Er zijn nog regelmatig voorvallen van schijnaanvallen, blazen, en grommen, maar als puntje bij paaltje komt is Murphy bang voor Bailey. Afgelopen zondag hebben we ze samen op bed gehad, en na een tijdje ging dat helemaal prima. Eergisteren liepen ze langs elkaar heen op de overloop, zonder elkaar een blik waardig te gunnen. Gisteravond is Bailey voor het eerst de trap af gekomen, maar ze durfde nog niet goed de woonkamer in te komen. En uiteraard toen Murphy op Bailey afliep rende ze weer naar boven. Ze is daarna nog een tiental keren naar beneden gekomen, maar verkoos uiteindelijk toch om boven te blijven.

Aanstaande dinsdag komen mijn ouders weer op bezoek. Althans, als alles goed blijft gaan met mijn opa. De laatste paar weken is hij wat aan het sukkelen, en het is een paar dagen helemaal niet goed met hem geweest. Het is zelfs zo erg geweest, dat mijn ouders hebben gekeken naar de mogelijkheden om de tickets te annuleren. Het gaat nu goed genoeg dat op dit moment mijn ouders nog steeds van plan zijn om te komen – laten we hopen dat het zo blijft.

Het komende weekend wordt het dus tijd om het huis op orde te brengen ter voorbereiding van het bezoek. Niet dat er veel hoeft te gebeuren, maar je wilt het toch allemaal netjes en verzorgd en opgeruimd hebben.

Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar hun bezoek – het is toch alweer een tijdje geleden!

Enniewee – ik ga eens wat te drinken pakken, en ga dan lekker vroeg naar bed. Anna moet tot een uur of tien, elf werken vanavond, maar dat ga ik niet redden. Het was de afgelopen dagen vroeg, en morgen moet ik ook al op tijd op het werk zijn. Maar ach, na de lange week en morgen vroeg al op het werk zijn kan ik in ieder geval lekker op tijd naar huis morgen.

Prettig weekend!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.