De tijd vliegt…

Jeetje wat vliegt de tijd!

Ik had helemaal niet in de gaten dat het alweer twee weken geleden is dat ik mijn laatste stukje heb geschreven. Tot nu toe gaat het niet erg goed met mijn goed voornemen om meer en regelmatiger te schrijven. Maar ja, zulke dingen gebeuren nu eenmaal met goede voornemens, nietwaar?

De afgelopen twee weken zijn eigenlijk erg rustig geweest, ook een van de redenen dat ik niets heb geschreven: er is zo weinig noemenswaardig gebeurd… Ik zal eens kijken of ik wat kan verzamelen.

Het weer is bijzonder veranderlijk geweest: het ene moment hadden we 6 tot 10 graden onder nul, twee dagen later hadden we 16 graden boven nul. Het ene moment is het windstil, het volgende moment hebben we een enorme storm met windsnelheden van meer dan 120 kilometer per uur waarbij onze ramen behoorlijk bewogen, en het huis lekker kraakte; voor de Foothills werd er zelfs gesproken over wind met vernietigende kracht, met snelheden van meer dan 160 kilometer per uur. Het ene moment hebben we mist en sneeuw, het volgende moment stralende zon met geen wolkje aan de lucht. Ach, je kunt zeggen wat je wilt, maar met het weer hier verveel je je in ieder geval niet.

Op mijn werk is het net zo druk gebleven als het de afgelopen maanden eigenlijk voortdurend is geweest. Troy, mijn slaaf – eh, ik bedoel, onze nieuwste aanwinst in het team – doet het boven verwachting goed. Niet alleen dat, maar het is ook nog eens een leuke vent waar ik goed mee kan opschieten. Ik word steeds meer betrokken bij allerlei dingen, wat erg leuk is; aan de ene kant wel een stukje waardering, aan de andere kant ben ik nu de meest ervaren in het team en is het derhalve ook niet zo heel erg verwonderlijk want er is nu eenmaal niemand anders.

Anna heeft de laatste tijd een wat mindere periode op haar werk. Beloftes die worden gemaakt, worden en zijn de laatste paar maanden heel erg makkelijk verbroken. Anna zou al enkele maanden geleden in het ‘Talent Advancement Program’ worden toegelaten, waarna ze klaar zou zijn voor een Assistant Manager functie. Elke keer voordat er weer een ronde van ‘TAP’ begon kreeg Anna te horen dat ze in de volgende ronde ingeroosterd zou worden, maar elke keer begint er weer een TAP zonder haar erin. De hardst aankomende klap in het gezicht was toen twee weken geleden er weer een TAP was begonnen, waarbij Anna’s trainingsruimte werd gebruikt voor de training. Voor haar was dat zo’n beetje de druppel die de emmer deed overlopen. Eerst kwam ze in een flinke depressie terecht, maar inmiddels heeft ze die energie gebruikt om elders te gaan solliciteren. Ze heeft inmiddels al zes sollicitaties uitgestuurd, maar is helaas ook al vier keer afgewezen. Ze blijft in ieder geval proberen, en ik hoop dat ze snel iets vindt waar ze zich beter bij voelt.

We zijn ook naar The Home Depot geweest, voornamelijk om ideeën te krijgen voor kleuren in het toilet beneden, de studeerkamer, en onze slaapkamer. We hebben in ieder geval enkele kleuren uitgezocht, dus als we ooit eens de energie en de zin ervoor hebben zullen we eens kijken of we gaan verven.

Tot slot hebben we – eindelijk – ook gordijnen in de woonkamer en eetkamer! Het heeft even geduurd, maar we hebben bij Pottery Barn onze gordijnen gevonden. Ze waren ook nog eens in de aanbieding, dus dat kwam goed uit. Het kostte wel wat, maar dan heb je ook wat! Ze zijn nog heel erg gekreukt momenteel, dus ik kan nog geen foto’s plaatsen, maar het ziet erg gezellig en warm uit, en – ook niet onbelangrijk – het houdt de zon ’s middags goed tegen zodat we eindelijk ook televisie kunnen kijken zonder verblind te worden door de zon.

Voor de rest gaat alles zijn gangetje: we gaan werken, we komen thuis, genieten van het huis, wandelen met de hond, genieten van het huis, koken lekker in de keuken, en genieten van het huis. Kortom, we genieten nog steeds van het huis!

Er zijn blijkbaar toch wel een aantal dingen te melden over de afgelopen twee weken, maar ook weer niet zo heel veel. Als er niet zo veel gebeurt dat bijzonder is, is er ook niet zoveel te schrijven, natuurlijk. Maar ik zal proberen mijn leveren (weer eens een keer) te beteren, en wat regelmatiger iets plaatsen…

Tot gauw!

One Response to “De tijd vliegt…”

  1. Paul

    Chase, succes met solliciteren!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.