Het Laatste Nieuws

De drukte op het werk en privé gaat maar door, dus er is nog steeds weinig tijd voor veel blogs. Toch wil ik jullie weer even kort bijpraten.

Over de drukte op het werk kan ik snel klaar zijn: ik ben nog steeds de enige in het team, en zal dat ook nog wel even blijven. Tot nu toe zijn er – voor zover ik weet – slechts twee kandidaten die zich hebben gemeld, en dat zijn referenties die vanuit onze organisatie komen. Maar goed, zelfs als er één van die twee wordt aangenomen, dan nog zal het een hele tijd duren voordat zij veel van de projecten op zich kunnen nemen.

Rondom het huis is het ook nog wel druk: niet zozeer met het nieuwe huis, maar des te meer met het huidige huis. We hebben immers nog maar iets minder dan drie weken om alles in orde te maken. Dat betekent veel doen in de weekenden en na het werk, ook al heb je er soms geen enkele zin in. Maar: de verhuizing is wel een goede motivator, dus alles komt wel af.

Vandaag heb ik contact gehad met een verhuisbedrijf dat binnen de familie zeer werd aangeraden, en ze zijn ook nog eens redelijk geprijsd. Morgen komt er iemand kijken om een schatting te geven van hoe lang ze denken ermee bezig te zullen zijn. Voorzichtig geschat zal het een uurtje of vijf, zes zijn, wat neer zou komen op zo’n $600. Dat is echt niet te veel geld.

Het oorspronkelijke plan was om zelf een vrachtwagen te huren, twee man te laten komen om deze op zondag in te laden, om dan op maandag, na de sleuteloverdracht, weer twee man te laten komen om de vrachtauto weer uit te laden. Dat zou ongeveer $75 à $100 kosten aan huur, benzine en aantal mijlen, plus daarnaast nog eens twee keer $200 voor de twee verhuizers.

Als ik het iemand anders kan laten doen, zonder zelf een vrachtauto te moeten huren, en dan ietsje meer kwijt ben, dan is dat het me wel waard! De verhuizer die ik sprak gaf aan dat ze ’s ochtends al zouden kunnen beginnen terwijl wij de papieren aan het tekenen zijn (mijn schoonmoeder zou dan in het huis aanwezig zijn), en dan zouden ze na de lunch kunnen leveren in het nieuwe huis. Al met al klinkt dat erg aantrekkelijk, moet ik zeggen, dus ik denk dat we wel voor die optie gaan.

Dan het huis zelf: er is veel gebeurd de afgelopen week. Zo zijn alle muren geverfd, de ‘mantel’ boven de open haard is geplaatst, alle vensterbanken zijn geplaatst, de keukenkastjes staan op hun plek, de kastjes in de badkamers staan op hun plek, de trapleuning is geplaatst, en de deuren hangen erin. Je ziet, wederom heel wat vooruitgang.

Enkele foto’s:

Gangkast en toilet beneden
Rechts de gangkast voor de jassen (met hang- en legruimte), en achterdoor het toilet.

Open haard
De (gas)open haard.

Keuken
De keuken.

Trap met leuning
De trap met leuning

Trap met overloop
De trap met overloop

Woonkamer
De woonkamer vanaf de overloop

Onze badkamer
Onze badkamer

Onze slaapkamer en kast
Onze slaapkamer en inloopkast gezien vanuit de badkamer

Gastenbadkamer
De gastenbadkamer

Logeerkamer
De logeerkamer

Garage
De garage, nu ook afgewerkt.

Garage - tandemdeel
Het tandemdeel van de garage

Zoals je kunt zien is er weer heel wat werk verzet, en het begint steeds meer ergens op te lijken.

Maar niet alleen bij ons huis, in de hele straat gaat het nu snel. Stond er begin juli nog helemaal niks, inmiddels komen links en rechts nu de huizen in rap tempo tevoorschijn:

Straat
De straat.

Het zal in ieder geval niet lang meer duren totdat alle huizen in ons stukje straat klaar zijn!

En dan ga ik nu verder met inpakken.

Wordt vervolgd!

4 Responses to “Het Laatste Nieuws”

  1. RNA

    Ik vind het echt super om de vorderingen van jullie huis bij te houden, en vind het stiekem een beetje jammer (doch begrijpelijk!) dat er niet zoveel gepost wordt. Maar… je hebt belangrijkere zaken aan je hoofd!

    En wat verbaas ik me toch over dat huis. Een jaar geleden stond er niets, had je nog niet eens weet van het feit dat je nu een nieuwbouw koophuis zou hebben, en hoe snel dat er nu iets staat!
    Moet zeggen dat ik het erg mooi vind, typisch Amerikaans, en als ik ooit in de buurt ben kom ik het zeker een keer aanschouwen!

  2. Roger en Monique

    Het schiet lekker op! Ongelofelijk hoe snel dat bij jullie gaat… Binnenkort komt de verhuiswagen al voorrijden. Verder is het ook leuk dat de rest van de straat ook direct volgebouwd wordt. Hebben jullie al een idee wie jullie nieuwe buren worden? Bij ons waren er 9 kavels te koop, 3 verkocht en er staan nu 2 huizen (de eigenaar van dat ene kavel krijgt z’n huis niet verkocht). 6 stuks staan nog steeds te koop, sinds eind 2009. Kortom, het animo is hier echt heel beperkt… (terwijl de ligging prima is). Succes met inpakken!

  3. Leo en Wies Smeets

    Hallo , ziet er echt goed uit jullie nieuwe huis.
    Er komt een drukke tijd aan. Inpakken en straks weer uitpakken. Druk maar wel leuk.
    Succes.

  4. Pascale

    Leuk hoor, om alle vorderingen te zien, het gaat nu toch wel snel! Sterkte met de laatste loodjes.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.