Even snel tussendoor…

Even snel tussendoor een verslagje – ik (we) heb(ben) het veel te druk (gehad) om vaak uitgebreid iets te schrijven!

Héél kort samengevat, om met Ursul de Geer te spreken: “Het is hier Fantasties!”

Nou ja, alles behalve het weer (een aantal dagen achter elkaar regen, regen en nog eens regen, en als het de dag erna niet regende was het luchtvochtigheidspercentage 97%) en de kilo’s die ik de afgelopen anderhalve week al ben aangekomen – maar dat mag de pret niet drukken.

Het was geweldig om mijn opa en oma weer te zien. Mijn ouders zouden mijn oma op gaan halen na haar kappersafspraak, maar in plaats van mijn vader zat ik achter het stuur toen ze weer in de auto stapte, en Anna zat achterin – verrassing! Daarna zijn we naar mijn opa en oma thuis geweest waar ook mijn opa heel verbaasd was om ons te zien. Mijn moeder had hen namelijk verteld dat we de 17e pas zouden komen, dus de verrassing was groot.

De jetlag viel mee: we hebben vrijdagmiddag een kort dutje gedaan, en weliswaar heb ik die nacht tot half vijf ’s ochtends wakker gelegen, maar de volgende dagen zijn we steeds vroeger in slaap gevallen. Het heeft ons in ieder geval niet beperkt in hetgeen we allemaal wilden doen.

Uiteraard stond die eerste avond frikandel speciaal op het menu… hmmmm!

Op zaterdagochtend hebben we eerst lekker rustig aangedaan, zijn daarna wat gaan winkelen in het winkelcentrum, en ’s middags zijn we bij mijn opa en oma een borreltje gaan drinken.

Het is heel vreemd, maar nu ik dit zo zit op te schrijven heb ik moeite met herinneren wat we op welke dag hebben gedaan. Het lijkt alweer zó lang geleden, en we hebben zó veel gedaan… Anna heeft haar facebook pagina moeten raadplegen om erachter te komen wat we die eerste zondagochtend hebben gedaan.

Nou, die zondagochtend zijn we dus naar de Makro geweest – zowat het enige wat op zondag open is. Zondagmiddag zijn mijn opa en oma en mijn tante bij mijn ouders gekomen ter ere van mijn vaders verjaardag (hij was pas de volgende vrijdag jarig, maar aangezien wij al plannen hadden de zondag na zijn verjaardag werd het een week eerder gevierd).

Op maandag zijn we pas laat opgestaan en zijn we ’s middags naar de Woonboulevard gegaan; niet voor de meubelzaken, maar voor andere winkels, zoals Blokker, Xenos, de Praxis, en natuurlijk een Broodje Limburger bij Bufkes!

Broodje Limburger

Dinsdagochtend zijn we de stad in gegaan, hebben daar eerst lekker ontbeten, daarna over de markt gelopen, en hebben wat gewinkeld. Daarna zijn we doorgereden naar Valkenburg waar we wat hebben rondgelopen en op een terrasje hebben gezeten, waarna we naar mijn opa en oma thuis zijn geweest waar we met mijn opa zouden gaan schaken. Mijn opa is nu 95, maar heeft ons allebei wel mooi verslagen!
Schaakmat?
Aan de verliezende hand…

Op woensdag zijn we naar Brugge geweest, weer vanouds leuk en gezellig. Na een bezoekje aan brouwerij De Halve Maan – waar we lekker hebben gegeten en gedronken – hebben we nog wat rondgelopen, en hebben we nog een lekkere wafel gegeten.
Brugge
Het oorspronkelijke plan was om ’s avonds in Brugge nog wat te eten, maar we hadden het eigenlijk wel zo’n beetje gezien. Aangezien deze vakantie in het teken stond van “alles kan, niets moet” besloten we om gewoon naar huis te rijden en onderweg ergens wel wat te eten. Dat onderweg werd uiteindelijk – verassing! – de frituur…

Voor donderdag hadden we verschillende ideeën over waar we naar toe zouden kunnen gaan, en we zouden wel zien wat we gingen doen. Mijn vader moest al vroeg de trein nemen, en dus bracht ik hem om zeven uur ’s ochtends naar het station. Daarna ben ik weer terug in bed gekropen, en toen we opstonden bleek het weer zó slecht te zijn dat we uiteindelijk weer helemaal nergens naar toe zijn geweest – alle ideeën die we hadden waren niet leuk met zulk slecht weer.

Vrijdag (de verjaardag van mijn vader) had ik om 11:00 uur een afspraak bij de kapper. Vanaf mijn derde jaar tot aan onze verhuizing naar Amerika ben ik iedere keer naar dezelfde kapper geweest, en het was erg leuk om daar weer eens terug te komen. Mijn haar heeft in ieder geval al drie jaar lang niet meer zo goed gezeten als nu! Na de knipbeurt hebben we nog koffie zitten drinken wat erg gezellig was. Anna was tijdens mijn knipbeurt de stad ingegaan, dus die heb ik op de terugweg nog opgehaald. Daarna hebben we koffie gedronken en heeft mijn vader zijn cadeau uitgepakt. ’s Middags ben ik met mijn vader nog een proefrit gaan maken in een beoogde nieuwe auto. We hadden al eerder over de auto gesproken, en aangezien we toch tijd hadden besloten we om even bij de dealer langs te gaan. Na de proefrit hebben we ’s avonds weer gezellig thuis gegeten.

Op zaterdag had Anna al met vrienden en oud-collega’s afgesproken, en heb ik haar daar afgezet. Ikzelf was ook bij oud-collega’s uitgenodigd voor een verjaardag, en het was heel leuk om weer een aantal mensen te zien.

Zondagochtend zijn we vertrokken richting Bennekom waar we met vrienden uit mijn middelbare schoolperiode (en hun echtgenotes) hadden afgesproken. Het was echt een hele leuke en (ouderwets) gezellige middag, en het was jammer dat het alweer zo snel voorbij was.

Op maandag zijn we naar Mechelen in België gereden, waar we een dagje in de harde wind hebben rondgelopen. We waren nog nooit in het stadje geweest, maar het is de moeite van een bezoek wel waard. Het is niet zo groot en gezellig als bijvoorbeeld Brugge, maar desalniettemin kun je er een leuke dag doorbrengen.
Mechelen
We hebben er lekker geluncht op de Grote Markt, en nog even wat gedronken bij de lokale bierbrouwerij, Brouwerij Het Anker, waarna we weer huiswaarts zijn gekeerd. Het plan was om op de terugweg nog bij de Abdij van Val Dieu langs te rijden, maar door files was het daardoor helaas te laat geworden – dan maar later deze week nog een keer.

Dinsdag zijn we ’s ochtends naar vrienden in Nijmegen geweest, en ’s avonds bij een oud-collega op bezoek geweest – wat weer erg gezellig was – waarna we pas zo rond middernacht thuis waren.

Het was ook maar een korte nacht, want gisteren, woensdag, zijn we naar Utrecht geweest. Mijn vader moest voor zijn werk in Utrecht zijn, en dus moesten we om 7:00 uur al vertrekken: vroeg op dus, nadat we al laat in bed lagen. Mijn vader had een parkeerplek geregeld bij het kantoor direct naast het NS station – ideaal dus ook voor het verkennen van Utrecht (al was ik er natuurlijk al vaker geweest). We waren even na negenen in Utrecht, waar we tot even na drieën hebben rondgelopen. Op de terugweg zijn we nog even bij goede vrienden van mijn ouders langs geweest.

Vanmorgen en vanmiddag zijn we naar Maastricht geweest waar het heerlijk weer was. We hebben leuk gewinkeld, en op het Onze-Lieve-Vrouweplein lekker geluncht en een biertje gedronken. Echt genieten!

De rest van de week staan nog enkele bezoekjes bij vrienden en familie op het programma, evenals nog naar Val Dieu, nog even de stad in voor de laatste aankopen – kortom er moet nog veel gebeuren in de laatste paar dagen, en we weten nog niet 100% zeker hoe we het allemaal gaan invullen.

Maar dat is ook prima, want “alles kan, niets moet”!

3 Responses to “Even snel tussendoor…”

  1. Jacqueline alias Jasmino

    Pffffff, ik word al moe van het lezen ;-) Leuk hoor, geniet er maar lekker van!

  2. Sue in Orlando, FL

    Lekker genieten in Nederland. Lekker toch.

  3. Annemiek

    Dat is een druk programma, wel fijn om er alles uit te halen wat erin zit.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.