Korte update

Even snel nog een korte update, aangezien we morgenvroeg voor een goede twee weken naar Nederland gaan, en er dan waarschijnlijk niet al te veel tijd zal zijn voor een blog.

Gisteren hebben we onze Pre-Drywall Construction meeting gehad. Dit is waar we met Rich, de Construction Supervisor, het hele huis zouden doorlopen, uitleg kregen over diverse dingen, en om er in het algemeen voor te zorgen dat alles nog goed ging.

Nu hadden we vorige week donderdag iets ontdekt: de daklijn boven de ‘front porch’ was scheef. En niet zo’n klein beetje scheef, maar zodanig dat ik me er gruwelijk aan zou ergeren als dit niet zou worden gerepareerd. Vandaar dat ik een mailtje naar Meritage Homes had gestuurd op donderdag met daarbij foto’s van wat we hadden ontdekt. Hier is een foto die ik had gestuurd:

Schuine lijn
Schuine daklijn boven de ‘front porch’, en onder het raam van de ‘walk-in closet’

De reactie van Tim van Meritage was dat hij het aan de bouwer zou doorgeven, en ik zou zo snel mogelijk iets horen. Echter, maandagavond hadden we nog steeds niks gehoord, en dus waren we eens benieuwd wat Rich ons zou vertellen.

Om 10:00 uur waren we bij het huis, waar Rich al op ons wachtte. Eerst liepen we helemaal door de binnenkant van het huis. Alle waterleidingen en gasleidingen zater er al in, het hele verwarmings- en airco-systeem zat er al in (één unit in de kelder, één op zolder), de gas-openhaard zat er al in, en de twee badkuipen stonden al op hun plaats. Morgen of overmorgen zou de electricien al komen om ook dat in orde te maken, waarna de isolatie erin zou komen, gevolgd door de ‘drywall’. Bij het keukeneiland hebben we nog precies aan kunnen geven hoe ver we de lampjes erboven uit elkaar wilden hebben, wat ook wel fijn was aangezien we die lampjes al hebben. Deze zijn het geworden:


Links, met de porceleinen lampekap, onze lampjes voor boven het keukeneiland

Ik gaf Rich aan dat bij het kleinere raampje van onze badkamer de dwarsbalkjes scheef zaten, en ook dit werd genoteerd en zou worden verholpen.

Op dat moment kwam er een van de werklui naar boven gelopen, die naar buiten klom, op het dak van de ‘front porch’. Rich gaf aan dat hij zou beginnen aan het recht maken van de daklijn, iets wat ik zeer goed had gezien. Rich was ook naar het andere huis van hetzelfde model gelopen en had gezien dat daar precies hetzelfde aan de hand was – een klein foutje in het materiaal: de steunbalk voor die kant was iets meer dan een inch (een inch is ongeveer 2,5 centimeter) hoger dan de rest, waardoor alles scheef ging lopen. Maar geen nood: het zou worden gerepareerd. Er zou iets meer dan een inch van de balk worden gehaald, en de ’siding’ zou worden vervangen waardoor alles weer perfect uit zou komen te zien.

We liepen samen met Rich nog een rondje om de buitenkant, en zagen dat men al aan de ‘finishing touches’ bezig was met de ’siding’. Ook was de voorbereiding al getroffen voor het aanbrengen van de stenen aan de voorkant en zijkant van het huis, iets waar men volgens Rich de volgende dag (vandaag dus, woensdag) mee zou beginnen.

Na nog wat algemene zaken te hebben doorgenomen gaf Rich aan dat tegen de tijd dat we terugkwamen uit Nederland de buitenkant van het huis al heel ver af zou zijn – misschien zelfs al geverfd! We zijn dus zeker nu héél benieuwd!

Zoals gezegd vertrekken we morgen naar Nederland, waar een goede twee weken zullen blijven. In de tussentijd waarschijnlijk slechts sporadisch een blogje, mogelijk met wat foto’s van het huis aangezien Sue ons wat zou doorsturen zo nu en dan, maar over het algemeen zal het wel rustig zijn.

Na onze terugkeer zal ik zeer zeker alles bijwerken.

En nu op naar bed: Nederland, hier wie kum!

4 Responses to “Korte update”

  1. Jacqueline alias Jasmino

    Heel veel plezier in NL! Geniet van het heerlijke eten dat je zo lang gemist hebt, en van samenzijn met familie en vrienden. En ik ben heel benieuwd hoe jullie huis erbij ligt als jullie weer terug zijn. Tot dan!

  2. Leo en Wies

    Goede vlucht en veel plezier in NL bij je ouders. Doe ze de groeten.

  3. Roger en Monique

    Goede vlucht! Kom je -toevallig- ook nog bij ons langs op het werk? Zo ja, geef dan maar ‘n seintje… Veel plezier in Nederland!

  4. RNA

    Dennis (en Anna),
    veel plezier hier in Nederland! Ik ben toch wel erg benieuwd wat voor ‘Nederlandse’ spulletjes er in je koffer mee terug naar de States gaan, wellicht te lezen in je volgende blog!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.