Nieuw Huis – Deel 16

De updates rondom het huis volgen elkaar nu snel op!

Afgelopen weekend hebben we een aantal drukke maar leuke dagen gehad.

Na de al in het vorige blog beschreven zaterdag zijn we op zondagochtend wat later opgestaan en hebben heerlijk buiten zitten ontbijten. Rond het middaguur zijn we naar een meubelwinkel geweest om eens wat ideeën op te doen voor een nieuw TV-meubel, en om naar nieuwe bedden te kijken – zowel voor mijn ouders als voor onszelf, want ons huidige bed is nodig aan vervanging toe.

Na de meubelzaak zijn we naar Colorado Mills Mall gereden waar we nog wat gegeten hebben en nog wat hebben gewinkeld. Het begon in de namiddag flink te stormen, waardoor we niet buiten hebben kunnen zitten en niet hebben kunnen barbequen, maar Anna had heerlijk gekookt.

Op maandag hadden Anna en ik allebei vrij en zijn we eerst gaan ontbijten bij Einstein Bros. Bagels, waarna we op weg zijn gegaan naar Mount Evans.

Mount Evans is met 14.264 voet, ofwel 4347 meter hoogte de op twee na hoogste bergtop in de Front Range, en staat op de 12e plek van de hoogste toppen in Colorado. Het is de “fourteener” (de bergen die meer dan 14.000 voet hoog zijn worden “fourteeners” genoemd) die het dichtst bij Denver ligt, en je kunt met de auto tot ongeveer 100 meter van de top komen. In een volgend blog zal ik wel meer schrijven over deze prachtige rit, en wat foto’s plaatsen.

Over naar het huis. Maandag zijn we niet meer langs het huis gereden omdat we allemaal wel moe waren, en omdat we vermoedden dat er toch niet zo heel veel verschil zou zijn met zaterdagochtend.

Anna bevestigde dat vermoeden dinsdagavond, toen ze een foto doorstuurde. Als je het huis de zaterdagochtend ervoor…


Het huis zaterdagochtend

…vergelijkt met dinsdagavond…

Dinsdagavond
Het huis dinsdagavond

…dan zie je dat er wel iets van vooruitgang is geboekt: boven de front porch (links naast de garage) zit nu al het dak erop, en rechtsboven de garage zijn ze ook al bezig met de dakplaten. Behalve dat was er echter niet al te veel veranderd.

Gisteren, woensdag, was ik eigenlijk heel benieuwd of er weer grotere vorderingen waren gemaakt. Anna had geen foto meer gemaakt voordat ze naar haar werk ging (ze was niet meer langsgereden), en dus besloot ik dat ik langs het huis zou rijden om eens te kijken hoe het er een dag later uit zag. Mijn vader besloot om met me mee te gaan, en dus reden we even na zessen richting het huis.

Nog voordat we bij het huis waren zag ik in de verte van bij het stoplicht al dat er in één dag tijd echt héél veel vooruitgang was geboekt. Dichterbij gekomen was duidelijk dat de voorbereidingen voor het storten van het beton voor de porch al waren getroffen, dat het dak er nu al in zijn geheel op zat, en dat zelfs de voordeur er al in zat; hieronder enkele foto’s van verschillende hoeken:

De achterkant van veraf
De achterkant van veraf

Voorkant 1
De voorkant

Voor- en zijkant
Voor- en zijkant

Andere zijkant
De andere zijkant – let ook op de voordeur die er al in zit

De achterkant
De achterkant

Helaas waren de werklui nog bezig, waardoor we niet echt uitgebreid hebben kunnen kijken. Vanavond gaan we wat later op de avond, zodat we hopelijk eens op ons gemak kunnen gaan kijken zonder iemand in de weg te lopen.

Ik was in ieder geval bijzonder verbaasd dat het hele dak er nu – één dag later – volledig op zat. Nu worden de dakspanten helemaal compleet aangeleverd, en dan kan het uiteraard snel gaan, maar toch – het blijft geweldig om te zien.

De voorlopige opleverdatum van het huis is nu gesteld op 31 oktober – dus ook al gigantisch snel – maar Sue is nog steeds aan het proberen om dat naar 28 oktober te krijgen: exact drie jaar nadat we naar de VS verhuisden. Lukt dat echter niet, dan is 31 oktober nog steeds dicht genoeg in de buurt om het speciaal te laten zijn.

En nu op naar de ramen en de siding!

2 Responses to “Nieuw Huis – Deel 16”

  1. Marjon

    Wauw, wat een verschil alweer. Het gaat een prachtig huis worden zo te zien!

    Ik ben heel benieuwd naar jullie tripje naar Mount Evans. Dus niet vergeten dat verslag hoor!

  2. José

    Haha het ziet eruit als zo’n huisje van koek die je met Kerst kan maken! :)
    Fijn dat het zo snel gaat! Moeten er ook nog nieuwe meubels komen enzo? En gordijnen ed?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.