Nieuw Huis – Deel 15

Gisterochtend zijn we met z’n allen om 9:30 uur de deur uitgelopen, en naar Thornton gereden om naar het huis te gaan. We hadden besloten om ergens te gaan ontbijten, en al snel viel de keuze op Village Inn. Er ligt er een vlakbij ons nieuwe huis, en aangezien mijn ouders nog nooit bij een Village Inn waren geweest was de keuze snel gemaakt.

De laatste – en tevens eerste – keer dat ik bij een Village Inn ben geweest was in 2000 in El Paso, en dat heeft destijds geen geweldige indruk achter gelaten. Ik was dus eens reuze benieuwd naar de ervaring deze keer – en ik moet zeggen: het is goed bevallen! Hun ontbijt-special is een mooie deal: voor $6.99 kun je vier dingen uit een lijst kiezen, variërend van twee eieren op elke manier die je maar wilt (spiegelei, roerei, gepocheerd, enz.), 2 bacon strips, 2 ‘breakfast sausages’, hashbrowns, country potatoes, vers fruit, ’strawberry crêpes’, kortom, je kunt er lekker eten voor weinig geld. Zeker voor herhaling vatbaar.

Na het ontbijt zijn we even bij het saleskantoor langsgeweest want Anna had een stuk ‘cherry pie’ en een stuk ‘apple pie’ gekocht voor Sue en Tim. Iedereen was echter heel benieuwd naar het huis, en dus hebben we het kort gehouden bij Sue en Tim; ze hadden het sowieso druk op dat moment, dus dat kwam goed uit.

We reden richting ons huis vanaf het saleskantoor, wat betekent dat we het huis van de achterkant naderden, en toen zagen we dit:

Voortgang 13 augustus - 1
Huis gezien vanaf de weg

Het huis van de buren lijkt op het verven na aan de buitenkant al helemaal klaar, en ons huis begint nu echt ergens op te lijken! Snel reden we naar de voorkant, welke er afgelopen donderdag nog zo uitzag:


Voorkant op donderdag

Nu, anderhalve dag later, zag het er zo uit:

Voortgang 13 augustus - 2
Voorkant op zaterdag

Er is dus heel veel voortgang gemaakt sinds donderdagmiddag 14:00 uur:

Voortgang 13 augustus - 3
Zijkant rechts

Ook de achterkant was al ver klaar:

Voortgang 13 augustus - 4
Achterkant

Er was niemand aan het werk wat betekende dat we rustig rond konden lopen, en zelfs even in het huis kijken.

Huis van binnen
Kijkend vanuit de eetkamer richting hal

De gastenbadkamer
Kijkend naar de gastenbadkamer bovenaan de trap rechts

Master bedroom
Kijkend naar de master bedroom

IMG_4323 (Custom)
Kijkend vanuit de hal richting woonkamer

Nu we in het huis stonden kregen we ook een goed idee van hoe hoog de vloer van de begane grond ligt ten opzichte van het hek achteraan in de tuin. Het was behoorlijk heiig die ochtend, waardoor de bergen niet goed zichtbaar waren, maar het werd wel duidelijk dat ook vanuit de woonkamer, eetkamer en keuken de bergen zichtbaar zullen zijn:

De bergen gezien vanuit de eetkamer
Moeilijk te zien omdat het heiig was, maar de bergen zijn zichtbaar

Zo rondlopend in het huis viel het ons op dat het allemaal klein leek. Hoogstwaarschijnlijk komt dit omdat alles van hout is, en het moeilijk in te schatten is hoe groot het allemaal in werkelijkheid is, maar daar hadden we een oplossing voor. Meritage Homes opende gisteren namelijk een nieuwe community waar ze een Keystone (het type wat wij krijgen) als ‘model home’ hadden staan, en dus zijn we een kijkje gaan nemen. Op die manier zouden we een goed beeld krijgen van hoe ons huis er qua formaat uit zou zien met meubels erin, iets wat we nog niet hadden gezien.

En we waren onder de indruk! Het zag er met meubels erin nog steeds behoorlijk groot uit, dus we hoeven ons geen zorgen te maken dat ruimte te kort komen.

Na het bezoekje aan het ‘model home’ zijn we weer terug gereden richting Thornton. Anna moest een uur later werken, en dus zijn we nog even bij Pier 1 Imports en bij Bed, Bath & Beyond die vlakbij haar werk liggen naar binnen gelopen. Nadat Anna naar haar werk was gegaan zijn mijn ouders en ik boodschappen gaan doen voor het avondeten. ’s Avonds hebben we buiten een steak op de barbeque gegrild met een lekkere salade en stokbrood erbij, glaasje wijn erbij, en zo hebben we tot na negenen buiten gezeten.

Vandaag, zondag, en morgen hoeft Anna niet te werken, en ik heb maandag ook vrij. We gaan vandaag waarschijnlijk eens kijken bij American Furniture Warehouse om alvast wat ideeën te krijgen voor mogelijke nieuwe meubels (die we uiteraard pas kopen als we in het huis zitten), gaan we eens kijken bij de Appliance Factory Outlet om een idee van prijzen van wasmachines en droogtrommels te krijgen, en mogelijk gaan we ook naar IKEA – het zal wel druk zijn, maar goed.

Morgen staat Mount Evans op het programma, een van de hoogste bergen van Colorado die niet al te ver van Denver ligt, en waar je met de auto to vlakbij de top van rond de 4300 meter kunt rijden. We gaan met opzet op maandag zodat het wat rustiger zijn, maar ik ben eens benieuwd – het schijnt heel mooi te zijn, en ik heb er altijd al eens naar toe willen gaan.

Misschien dat we op de terugweg nog even langs het huis rijden om te gaan kijken. Eén ding is zeker: voordat mijn ouders weer vertrekken zal ook ons huis aan de buitenkant al grotendeels klaar zijn, en zullen we een goed beeld hebben van hoe het eruit komt te zien.

Leuke vooruitzichten dus!

4 Responses to “Nieuw Huis – Deel 15”

  1. Monique

    Hoi Dennis en Anna,

    Wat gaat dat snel met zo’n huis bij jullie!

    Een super gevoel he, dat je daar over een tijdje woont. Het is voor ons zo herkenbaar, die spanning van het bouwen en bezig gaan met de inrichting. Wij zijn nu meer in de fase van de tuin afmaken ;-)

    Zitten jullie niet met lange levertijden op meubels? Wij moeten vier maanden wachten op een nieuw bankstel!

    Heel veel plezier met je ouders en het huis.

    Groetjes uit zonnig Spanje,

    Monique

  2. Roger en Monique

    Wat gaat het hard met jullie huis zeg! Ongelofelijk… Ik wist dat deze bouwstijl inderdaad snel ging, maar zó snel had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ongelofelijk dat jullie er voor de kerst nog inzitten… Wij zijn nu ruim 1 jaar bezig en voor de kerst gaan we nog niet halen. (is dan wel in eigen beheer en dit is met een aannemer). Nog veel plezier samen met je ouders!

  3. José

    Spectaculair zeg! Wat snel gaat zoiets!
    Hopenlijk gaat de binnenkant ook zo snel :)

    Veel plezier met je ouders!

  4. Jacqueline alias Jasmino

    Wauw, wat een vooruitgang zeg! Leuk om te volgen, en wat leuk ook dat je ouders nu een gedeelte meekrijgen van het hele proces. Veel plezier met hen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.