Independence Day Weekend

En alweer een week voorbij, een week die nog drukker was dan de voorgaande weken. Door die drukte kan ik mijn belofte om vaker stukjes te schrijven maar steeds niet waarmaken.

Waren we op het werk enkele weken terug nog benieuwd of we voldoende werk zouden hebben voor het hele team nu het oude product “ge-sunset” is, deze afgelopen week hadden we haast meer werk dan we met het team aankunnen. Maar ja, beter dat dan het alternatief. Het was de afgelopen periode in ieder geval absurd druk, met veel werk, en lange dagen – en compleet gestresst thuis komen. Het was echt naar het werk gaan, thuis komen, email controleren, even op facebook en het AllesAmerika-forum kijken, eten, even TV kijken, en dan vroeg naar bed. En ’s ochtends weer vroeg op om weer van voren af aan te beginnen. Hopelijk wordt het de komende week weer een beetje rustiger. Het is in ieder geval maar een korte week, met Independence Day komende maandag – lekker een dagje vrij…

Qua huis is er niet al te veel vooruitgang geboekt; de stoepen zijn nu helemaal klaar, daar waar er de vorige keer nog een open stuk zat. Helaas is men nog niet begonnen met asfalteren, maar hopelijk zal dat de komende week gaan gebeuren. Het wordt nu langzaamaan tijd om de hypotheekrente vast te leggen voordat deze weer omhoog gaat. De rente is alweer ietsje gestegen – van 4.61% naar 4.65% – dus hoe eerder we het vast kunnen leggen, hoe beter. Hopelijk kan dat eind deze week, of anders de week erna.

Aangezien het dit weekend “Independence Day Weekend” is, is er vanalles te doen en te zien overal. We weten nog niet precies wat we morgenmiddag gaan doen, maar morgenavond gaan we weer naar een lacrosse wedstrijd. De Denver Outlaws doen het goed dit seizoen, en een lacrosse wedstrijd is erg leuk om mee te maken. Het kan behoorlijk spannend zijn, en kaartjes kosten maar $10 per persoon – een leuk en goedkoop avondje uit dus (al is het eten en drinken in het stadion wel altijd ontzettend duur, maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij).

Vorige week zijn we naar een wedstrijd geweest tussen de Outlaws en de Long Islan Lizards. Het was een spannende wedstrijd, ook al hebben de Outlaws the Lizards volledig ingemaakt. Halverwege de wedstrijd begon het ineens te regenen, met flink grote druppels. Op zich niet zo heel bijzonder, ware het niet dat dit de lucht boven het stadion was:

IMG_5744 (Custom)

IMG_7612 (Custom)

IMG_8790 (Custom)

Wel wat wolken rondom, maar in direct boven het stadion nauwelijks iets van wolken… een vreemde gewaarwording, al zal de regen wel met de wind een eind mee zijn gedragen uit die grote wolk in de middelste foto.

De wedstrijd was dit keer behoorlijk fel, en één keer is het zelfs op een vechtpartij uitgedraaid tussen de twee teams. Een van de Lizards kreeg zelfs zijn helm afgetrokken door een Outlaw, waarna iemand achter ons op de tribune riep: “Punch him in the face! His helmet’s off! Punch him in the face!”
Gelukkig was de vechtpartij alweer snel ten einde, maar de toon voor de rest van de wedstrijd was in ieder geval gezet.

Morgenavond gaan we zoals gezegd weer. Dit keer kosten de tickets $15, maar dat komt omdat er aansluitend aan de wedstrijd een vuurwerkshow zal volgen – dat zal dus zeker leuk zijn!

Maandag, the 4th of July, hebben Kim en Arthur in Nederland ons uitgenodigd. We gaan ’s ochtends al vroeg erheen, om vervolgens in hun Jeep te springen. De honden blijven bij hun thuis, en wij gaan Rocky Mountain National Park in. Het zal behoorlijk druk worden, maar ach, we hebben de tijd, het wordt goed weer, en het is altijd gezellig. We zullen waarschijnlijk Trail Ridge Road gaan rijden, stoppen voor lunch in Winter Park, dan door naar Lake Granby, om vervolgens weer terug te rijden naar Nederland. ’s Avonds gaan we bij hen op hun deck (met uitzicht op de Continental Divide, Nederland en Barker Meadow Reservoir) eerst barbequen, en daarna het grote 4th of July
vuurwerk kijken.

Dit keer nemen we wel de winterjas mee; de vorige keer hebben we namelijk op hun deck letterlijk zitten klappertanden van de kou en hebben we van Kim en Arthur winterjassen moeten lenen. Het weer was die keer weliswaar heel onvoorspelbaar (van zon naar mist naar zon naar regen naar zon in anderhalf uur tijd), en hoewel er warmere temperaturen worden voorspeld overdag van tussen de 27°C en 30°C kan het in de bergen behoorlijk afkoelen ’s avonds – misschien nog wel kouder dan de 12°C die nu voorspeld worden. Dit keer zullen we er in ieder geval op voorbereid zijn!

Nu Murphy weer Sasha en Niles (de honden van Kim en Arthur) bij zich zal hebben zal hij hopelijk weer minder angst hebben voor het vuurwerk. Sasha en Niles geven er niets om, dus die kunnen Murphy dan geruststellen, net zoals de vorige keer.

Al met al wordt het een leuk lang weekend.

Happy 4th, alvast!

One Response to “Independence Day Weekend”

  1. Petr@

    Hopelijk schiet het een beetje op met asfalteren. Dit is een leuke rente. Voor hoelang wil/kun je dit vastzetten?

    Heel veel plezier op 4th of July! Jullie plannen klinken in elk geval erg leuk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.