Bitch Citation

Een wat? Yep, je leest het goed: Bitch Citation.

Dat is wat ik onder mijn ruitenwisser vond toen ik zojuist terug bij mijn auto kwam na een bezoekje aan onze plaatselijke Safeway:

Bitch Citation

Op de achterkant stond dit:

Bitch Citation Achterkant

Ik zou waarschijnlijk zwaar beledigd moeten zijn om voor “Arrogant bitch”, “Mega-bitch”, “Ugly bitch”, “tail-gaiting bitch” en “a-hole” te worden uitgemaakt, maar ik kan eigenlijk niet lang genoeg ophouden met lachen om daar serieus over na te denken.

Toegegeven, ik rijd een stukje assertiever – hoewel ik de term “sportiever” prefereer – dan de gemiddelde Amerikaan, maar dat is deels te wijten aan de turbomotor in mijn auto, en deels te wijten aan mijn Europese rijstijl die af en toe (nou ja, regelmatig) boven komt drijven. Veel Amerikanen zijn heel gedwee in het verkeer, wat prima is, want daardoor bestaat niet die grimmige, agressieve sfeer die bijvoorbeeld in Nederland in het verkeer bestaat. In plaats daarvan is het verkeer in de VS vaak heel erg rustig. Alleen, soms is het een beetje te rustig. Bijvoorbeeld mensen die 55 blijven rijden in de linkerbaan, terwijl ze voortdurend rechts ingehaald worden (wat hier mag), en terwijl er borden langs de weg staan “Keep right except to pass”. Geen wonder dus dat er soms een beetje agressie wordt opgeroepen (niet alleen bij mij) door dit soort bestuurders die totaal niet in de gaten hebben wat er om hen heen gebeurt. En ik moet zeggen, er zijn hier héél veel bestuurders die niet opletten, die niet anticiperen, en die niet om zich heen of achter zich kijken. En wat gebeurt er dan ook nog eens als deze mensen voorbij worden gereden met een normal snelheid, en soms op hun slecht rijgedrag worden gewezen middels getoeter of handgebaren? Dan worden ze boos. Of ze delen een “Bitch Citation” uit.

De gemiddelde Amerikaanse auto is ook niet gemaakt voor snel optrekken, en de gemiddelde Amerikaan weet niet eens hoe dat moet. Af en toe tref je wel eens iemand die ook snel optrekt, maar normaal gesproken is het bij stoplichten huilen met de pet op. Het duurt hier heel vaak een seconde of twee voordat men überhaupt in de gaten heeft dat het licht inmiddels al op groen is gesprongen, dat de voet van de rem af moet worden gehaald en in plaats daarvan op het gaspedaal moet worden geplaatst. Dat het gaspedaal ook nog naar beneden kan worden ingedrukt dat is ook voor velen een nieuw concept. Mensen letten gewoon niet op bij een rood stoplicht. Nu doe ik dat wel heel erg, vooral als ik vooraan sta. Zeker met deze auto is het dan leuk om zodra het groen is snel op te trekken. Eén keer ben ik zelfs geflitst op een kruising nadat ik de turbo even aansprak nadat het licht op groen sprong. Alle andere auto’s stonden nog stil terwijl ik al halverwege de (grote) kruising was, en ineens: “flits”! Dat was wel een aparte gewaarwording.

Enniewee, volgens de persoon die mij dit liefdesbriefje op mijn auto heeft achtergelaten heb ik dus te dicht op haar (ik ben er vrijwel zeker van dat het een vrouwenhandschrift is) gereden. Het gekke is dat ik, terugdenkend aan de hele rit van mijn werk naar huis, me helemaal niet kan herinneren dat ik (te) dicht op iemand heb gereden. Ik hou daar namelijk niet zo van. Af en toe doe ik het wel, toegegevn, maar dat is dan voornamelijk op momenten waarop iemand totaal niet door rijdt, en bijvoorbeeld 20 blijft rijden daar waar je 35 mag. Ook al heeft het misschien niet zo veel zin, ik wil dan inderdaad nog wel eens ietsje dichter op iemand gaan rijden. Soms dan kijken ze in de spiegel en zie je ze denken “verrek er zit iemand achter me!”, en geven dan gas – en dan is het doel bereikt. Normaal gesproken doe ik dat echter liever niet omdat ik hier wel geleerd heb dat bestuurders veel onvoorspelbaarder zijn dan in Nederland, en voordat je het weet trapt iemand hier op de rem en zit je erboven op. Als die persoon dan ook nog eens onverzekerd is – wat hier in het geheel niet ondenkbaar is – dan heb je de poppen aan het dansen. Nee, ik doe dat dus liever niet.

Maar soms denken mensen daar blijkbaar anders over.

En soms krijg je dan – blijkbaar – een Bitch Citation.

Het verbaast me gewoon dat mensen met dit soort briefjes in hun tas rondlopen, en dan op de parkeerplaats van Safeway (waar ik opreed toen er helemaal niemand achter me reed, en er was zelfs niemand anders de parkeerplaats opgedraaid tegen de tijd dat ik de winkel inliep) de tijd gaat nemen om een briefje te schrijven en op mijn auto achter te laten nadat ze blijkbaar mijn auto hebben herkend. En als ik achter die persoon reed, is ze dan speciaal op zoek gegaan naar mijn auto?

Ach, ik kan er om lachen. Het zal echt geen verschil uit maken in hoe ik zal rijden. Ergens vind ik het ook een beetje laf. Als je dan echt zo’n probleem hebt met mijn rijstijl, en je ziet mijn auto staan, blijf dan wachten totdat ik bij de auto terugkom, en spreek me dan aan. Verschuil je niet achter zo’n laf briefje.

Nou ja, de persoon die mij die “Bitch Citation” heeft gegeven zal daar denkelijk heel veel voldoening uit hebben gehaald, en zal vast en zeker heel tevreden gaan slapen, vanavond. Is het tenminste dan toch nog ergens goed voor geweest.

En ik? Ik lig er niet wakker van; ik ben blij dat ik iemands dag weer goed heb kunnen maken doordat ze eindelijk weer eens dat notitieblokje met “Bitch Citations” tevoorschijn hebben kunnen halen – hebben ze die paar dollar toch niet voor niets uitgegeven!

Tja, het had erger kunnen zijn, hè, als ik zo eens dat papiertje bekijk. Ik bedoel, ik had ook “Pygmy bitch” genoemd kunnen worden, of “Knuckle-dragging bitch”, of nog erger, “Snaggle-toothed bitch”…

Ik zie de persoon daar al staan, met notitieblokje in de hand, en dan één voor één door het lijstje gaan, “Was he a ‘Back-stabbing bitch’? No, not really. ‘Bad-attitude bitch’, maybe? Yeah, but let’s see what else is on here, maybe there’s something better…” om dan uiteindelijk bij “Mega-bitch” uit te komen en dan te denken “oh yeah, he definitely was a Mega-bitch, so I am checking that one… hmmm oh yeah, and of course ‘Ugly bitch’, because boy was he ugly!

Ze besluit in ieder geval met “But you’re so not my bitch.

Gelukkig maar, want anders zou ik me misschien zorgen moeten gaan maken als ze het andere hokje had aangekruist…

4 Responses to “Bitch Citation”

  1. Clint

    Ik denk dat ik maar met kopietjes van deze images rond ga lopen, voor het geval ik iemand tegenkom met van die achterlijke briefjes:
    http://roflrazzi.files.wordpress.com/2010/04/celebrity-pictures-homer-simpson-facepalm-copy.jpg

    http://www.thenoisecast.com/wp-content/uploads/2011/05/Implied-facepalm.jpg

    ;)

  2. Elke

    Dennis, misschien was het niet eens voor jou? Maar stak het bij iemand anders achter de ruitenwisser, die het vrolijk bekeek en al lachend bij zijn buurman stak alvorens met gierende banden de parking af te stuiven?
    LOL!

  3. RNA

    haha geweldig! Ik zou best met die briefjes rond willen lopen, geeft denk ik leukere reacties dan de gele papiertjes die ik anders moet geven!!

  4. Joyce

    Colorado heeft een Left Lane Law, gemaakt om te voorkomen dat je alsmaar links blijft rijden – - jammer genoeg met weinig resultaten.

    http://csp.state.co.us/downloads/leftlanebrochure.pdf

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.