Memorial Day Weekend – een terugblik

Afgelopen weekend – Memorial Day Weekend – zijn we op zondag naar de film geweest: Pirates of the Caribbean 4. Een erg leuke film, vonden we allebei; eindelijk weer eens een beetje normaal, daar waar deel 2 en vooral deel 3 toch wel erg “over the top” waren. Deel 4 was ook een stuk somberder, en een stuk grimmiger qua sfeer, en dat kwam de film wel ten goede.

Na de film zijn we weer huiswaarts gekeerd; we hadden zin om ’s avonds fajitas te eten, maar aangezien onze fajita seasoning op was besloten we eerst even bij Anna’s ouders langs te gaan om te kijken of zij nog wat hadden (er is één merk dat het lekkerste is, en dat is hier lastig te krijgen; Anna’s ouders laten het altijd overkomen uit San Antonio).

Anna’s ouders waren in Aspen, maar we hebben de code van de garage, waar de sleutel verstopt is dus we konden wel het huis binnen.

Zodra we de deur openden sloegen we haast achterover: een enorme warmte kwam ons tegemoet. We hadden geen idee wat dit kon zijn; het was wel warm die dag, maar dit was veel te warm om natuurlijk opgewarmd te kunnen zijn.

Het was zó warm in huis dat één plant al dood was, en dat de kaarsen waren gesmolten. Alle muren en zelfs de roesvrijstalen koelkast voelden gewoon heet aan. Het was zeker 40 graden in huis, en op sommige plekken zelfs nog wel wat warmer – het was gewoon niet uit te houden.

We voelden dat de hete lucht nog steeds naar binnen werd geblazen en dus liep ik meteen naar de thermostaat toe om te kijken of de verwarming soms aan stond. Het schermpje van de thermostaat was echter leeg, op een klein ikoontje na in de vorm van een batterijtje, met daarin het woord REPLACE.

De thermostaat reageerde helemaal nergens meer op, dus de batterij was nu écht leeg. Waarschijnlijk stond de verwarming op “ON” toen de batterij er helemaal mee ophield, en die is dus blijven blazen – waarschijnlijk al vanaf vrijdagavond. Geen wonder dus dat het huis zo enorm was opgewarmd.

We hebben gelijk alle ramen opengegooid, de batterijen in de thermostaat vervangen, en de airconditioning aangezet, en zijn buiten gaan zitten. Na ongeveer een uurtje was de temperatuur al iets gezakt en hebben we de ramen weer dichtgedaan; we hadden geen zin om nog langer daar in de achtertuin te zitten.

Met de fajita seasoning in handen zijn we naar de winkel gegaan en hebben de ingrediënten gehaald. Eenmaal thuisgekomen heeft Anna haar ouders gebeld en over het huis verteld. Ze wisten dat de verwarming aan stond, maar ze kregen het niet uitgeschakeld. Ze hadden zich voorgenomen om een monteur te bellen als ze weer thuis waren, en ze waren stomverbaasd toen we hen vertelden dat het simpelweg aan lege batterijen te wijten was: ze hadden geen idee ervan dat het op batterijen werkte. Tja… het stond duidelijk in het schermpje, maar als je er nooit naar kijkt… Ach ja – “crisis averted!”

Wij hebben ’s avonds in ieder geval heerlijk fajitas gegeten!

Maandagochtend zouden we naar de Mile High Marketplace gaan, zoals ik al schreef in mijn vorige stukje. Normaal gesproken is dit alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag, maar nu was het ook op maandag open vanwege Memorial Day. Eenmaal daar aangekomen bleek dat slechts een 30% van alle kraampjes en winkeltjes open was – dat viel wel tegen. De entree en parkeren was in totaal maar $2 dus daarvoor hoef je het niet te laten, maar het was wel jammer dat het zo rustig was. Ongezellig rustig, eigenlijk. Het lijkt me best wel leuk als alles open is en er wat meer mensen rondlopen.

Je kon nu wel goed mensen kijken, en het merendeel van de bezoekers waren mensen van Mexicaanse afkomst: minstens 80%. Heel veel van de winkeltjes die open waren richtten zich ook heel duidelijk op deze klantengroep: veel Mexicaanse artikelen (er is zelfs een supermarktje met uitsluitend Mexicaanse producten), er is een Mexicaans restaurant, heel veel is enkel in het Spaans aangeduid, en op de meeste plaatsen wordt Mexicaanse muziek gedraaid.

Naast deze winkeltjes is er ook een “farmers market”, waar boeren komen om hun fruit en groente te verkopen. En wat zag dat er allemaal goed uit, zeg! Heerlijk vers allemaal, lekker groot, en het rook ook allemaal zo lekker. We hebben er nog een koopje gevonden: 6 grote komkommers voor $1 – die konden we toch niet laten liggen. (’s Avonds heeft Anna hiermee heerlijke gazpacho gemaakt: koude soep, met komkommers, kippenbouillon, sour cream, knoflook, zout en peper – altijd lekker, zeker op warme dagen).

Het laatste onderdeel van de Mile High Marketplace is de vlooienmarkt, hoewel de naam “rommelmarkt” stukken toepasselijker was – het spul dat te koop werd aangeboden was nog erger dan op de gemiddelde Nederlandse rommelmarkt. Misschien dat het aan Memorial Day lag, en dat er daardoor niet zoveel verkopers waren, maar dit stuk was toch wel een teleurstelling.

Al met al was het toch leuk. We hebben nog een gegrilde “turkey leg” gegeten voor onze lunch, nog de laatste winkeltjes bekeken, en zijn toen weer vertrokken. We zullen zeker nog een keer teruggaan, waarschijnlijk in augustus met mijn ouders, en dan gaan we op een zaterdag of zondag, zodat het hopelijk wat drukker is en er meer open is.

Na de Mile High Marketplace zijn we nog naar een meubelzaak gereden waar we veel goeds over hadden gehoord. En inderdaad, de meubels waren ontzettend mooi. De kwaliteit was echt heel erg goed, maar het prijskaartje paste er wel bij: de zithoek die we hadden uitgekozen had een aanbiedingsprijs van $10,350… ik heb er zo’n hekel aan als onze smaak beter is dan ons budget toestaat! We zijn dan ook maar snel verder gelopen. Misschien dat we ooit nog wel eens teruggaan, maar dat zit er voorlopig nog lang niet in…

Helaas bleek eenmaal buiten gekomen dat we onze plannen om ’s avonds te barbequen moesten aanpassen: er was een stevige wind opgestoken, het was bewolkt geworden, en zo af en toe kwam er een druppel regen naar beneden. Uiteindelijk hebben we dan ook maar een stukje vlees op de George Foreman gril gelegd – niet helemaal hetzelfde, maar toch ook wel lekker.

Uiteindelijk is het toch nog een leuk weekend geworden, ook zonder naar Aspen te gaan – waar het blijkbaar maandagochtend nog sneeuwde, dus qua weer hebben we in ieder geval niets gemist!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.