Memorial Day Weekend

Komende maandag is het in de VS weer Memorial Day, de dag waarop Amerika alle Amerikaanse soldaten herdenkt die tijdens hun dienstperiode de dood vonden.

Veel Amerikanen maken er een lang weekend van omdat Memorial Day zelf al een vrije dag is, en door dan de vrijdag ervoor ook nog vrij te nemen heb je zomaar ineens de tijd voor een korte vakantie.

En dat is vandaag bij ons op kantoor ook wel te merken: er zijn welgeteld acht personen aanwezig, terwijl het normaal dichter bij de 30 ligt. Wel lekker rustig, overigens.

Anna’s ouders hadden ons uitgenodigd om dit weekend met hen mee naar Aspen te gaan. Zij hebben vrienden die een apartement in Aspen hebben, en ze hadden tegen Anna’s ouders gezegd dat als ze wilden het dit weekend mochten gebruiken.

Aangezien ik nog nooit in Aspen ben geweest en Anna al lang nergens meer naar toe is geweest hadden we daar wel oren naar. We zouden zaterdagmiddag dan erheen rijden, en maandagmiddag weer terugkomen. Murphy zouden we dan vooraf bij zijn logeeradres afzetten.

Vandeweek kwamen er echter twee kleine kinkjes in de kabel: Anna moest nu plotseling zaterdagavond ook werken (tot een uur of tien), plus Anna’s broer en zijn vrouw zouden nu ook naar Aspen komen.

Nu blijkt het apartement maar twee slaapkamers te hebben, plus een (oude) bedbank die niet erg comfortabel schijnt te zijn. Aangezien mijn schoonzusje zwanger is, en zij ons neefje van drie ook bij zich hebben is het niet meer dan logisch eigenlijk dat zij dan de tweede slaapkamer zullen krijgen. Helaas blijft dan voor ons alleen de bedbank over; voor mij op zich niet zo’n probleem, maar met haar fibromyalgie krijgt Anna bij ergens verkeerd liggen of op een slechte matras al heel snel last van haar rug, iets wat wel een week kan duren voordat het weer over is.

En toen werd het ineens toch een stukje minder aantrekkelijk allemaal.

We zouden zondagochtend dan al heel vroeg weg moeten rijden. Met de hond afzetten en drukte op de weg – en mogelijk slecht weer in het weekend – moeten we dan rekenen op een rit van zo’n vier à vijf uur. Zo rond lunchtijd zullen we dan in Aspen aankomen.

Als het weer tegenzit – en het zou slecht weer worden in Aspen, met flinke kans op regen- en onweersbuien – dan betekent dit dus binnen blijven, zonder kans om even het dorp in te gaan en wat winkeltjes te gaan bekijken.

De bedoeling was om dan ’s avonds met z’n allen in het apartement te eten. Dat geeft al problemen, want Anna’s broer en zijn vrouw willen heel vroeg eten, want ons neefje moet vroeg naar bed – afwijken daarvan is absoluut niet mogelijk, wat er ook gebeurt. We hebben ons al zo vaak daaraan geërgerd, aan hun starre houding: alles moet draaien om hun kind, en anderen hebben zich daar maar aan aan te passen. Echt waar: je zou soms denken dat zij de enigen zijn die een kind moeten opvoeden.

Ik weiger echter om om half zes al te gaan eten, dat is me echt nog veel en veel te vroeg, dus ik zie daar alweer een brok frustratie uitkomen. Na het eten gaat iedereen dan al vroeg naar bed – de meeste tijd liggen Anna’s ouders en Anna’s broer en zijn vrouw al rond negen uur in bed. Ook niet erg gezellig dus.

Wij komen dan vervolgens in de woon-/eetkamer – in de etenslucht – te slapen, op het ongemakkelijke uitvouwbed, om vervolgens rond vijf uur ’s ochtends alweer wakker te worden gemaakt, want dan is Anna’s moeder meestal op, en zal ons driejarige neefje ook wel wakker zijn, in een vreemde omgeving met iedereen in huis – en wij dus ook, want we liggen in de woonkamer. Kortom, weinig gezellig, en weinig nachtrust.

Aangezien het weer op maandag niet veel beter belooft te worden dan op zondag, en het ook nog eens Memorial Day is, is de kans dat er op die maandag in het dorp weinig te beleven valt ook weer groot. Daarbij moeten we alweer even na het middaguur uit Aspen vertrekken om op tijd de hond op te halen, en het zal ook nog eens bijzonder druk zijn op de weg omdat iedereen weer aan het eind van het weekend richting Denver gaat om op dinsdag weer te werken.

Al met al blijft er zo voor ons weinig te genieten over van het weekendje, en is het ons het niet waard om tien uur in de auto te moeten zitten om vervolgens niet echt veel te kunnen doen, en ons alleen maar aan Anna’s broer en zijn vrouw te zitten ergeren. Ik wil graag eens een keer naar Aspen, maar niet op deze manier…

In plaats daarvan gaan we gewoon andere leuke dingen doen. We gaan op zondag naar de bioscoop (de nieuwe Pirates of the Caribbean), en op maandag gaan we naar Mile High Marketplace:

Van de website:

Mile High Marketplace is the Rocky Mountain region’s largest year-round, open-air shopping and entertainment destination for the whole family. Located on 80 adventurous acres and just 10 minutes from downtown Denver, the Marketplace features an enormous flea market, a four-season farmers market, shops with new and used merchandise, delicious food, classic kids rides, events and plenty of family fun. It’s the one place where everyone gets what they want.

We zijn nu al twee jaar erover bezig om er eens heen te gaan, en nu we alternatieve plannen moesten bedenken voor dit weekend – en het maandag lekker weer wordt – hebben we besloten deze Memorial Day (het is dan ook open) het gewoon maar eens te doen.

Het klinkt in ieder geval wel leuk, dus we zullen maandag zien of het dat ook is! Ik laat het wel weten…

2 Responses to “Memorial Day Weekend”

  1. Paul

    Gooij keus!

  2. Leo Smeets

    Van je familie moet je het hebben. Verstandige beslissing. Mis foto’s!
    gr.
    Leo Smeets

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.