Uitnodiging voor een gesprek

Vanochtend werd ik om half negen gebeld door Neil van American Income Life Insurance.

Hij had mijn CV op Monster.com gevonden, en vond het aantrekkelijk voor de posities waar zij naar op zoek waren.

American Income Life Insurance verkoopt levens- en ziektekostenverzekeringen aan labor unions (vakbonden, zeg maar) en credit unions en hun leden (dus niet rechtstreeks aan het grote publiek), en is één van Amerika’s grootste aanbieders van dit type verzekeringen.

Na me enkele vragen te hebben gesteld over mijn achtergrond en ervaring gaf hij aan me te willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Ik vroeg hem of dit soms voor een sales positie was – in dat geval ben ik namelijk niet geïnteresseerd. Sales is niet mijn ding, en bovendien heb ik geen zin in dit type “commission based” werk – zeker niet in onze huidige situatie.

Neil gaf aan dat men op dit moment twee kantoren heeft in Colorado – één in Denver, en één in Colorado Springs – maar dat men graag nog twee of drie kantoren wil openen in de komende één à twee jaar. Om hen daarbij te helpen is men nu op zoek naar mensen met diverse achtergronden voor diverse posities: niet alleen Sales Agents, maar ook Entry Level Managers en Administrative Assistants.

Het gesprek is bedoeld zodat American Income Life kan inschatten voor welke functies ik eventueel geschikt zou zijn.

Aangezien ik niets te verliezen heb, ga ik dus morgenvroeg richting Denver om met Neil te gaan praten.

Ik ben eens benieuwd!

2 Responses to “Uitnodiging voor een gesprek”

  1. Sonja (Helena)

    Hallo Dennis,

    Leuk te lezen hoe het jullie is vergaan op je reis naar de VS, alles verloopt zonder al te veel problemen.
    Murphy er weer helemaal bovenop las ik, heeft een hond eigenlijk last van jetlag?
    Het lijkt erop dat het met je werk wel goed komt, je kan aan de slag, nog niet echt wat je zocht, maar nu komt er misschien een interessante job op je pad. Heel veel succes morgen! Blijf schrijven.

    Sonja

  2. Dixiechick

    Ik lees nu pas dat jullie de telefoonbaan toch maar niet gedaan hebben, en het lijkt me een wijs besluit. Natuurlijk is werk werk en moet er geld verdiend worden, maar zolang je nog niet een doos op straat woont mag je volgens mij best wel wat kieskeurig zijn. Uiteindelijk is het jouw toekomst, jouw leven, en jouw dagelijkse tijdsbesteding.
    Dus het lijkt me een goede keuze!
    Succes bij American Income Life Insurance!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.