Ouderlijk bezoek

De afgelopen week is het stil geweest hier op mijn blog; niet omdat ik niks te schrijven had, maar omdat mijn ouders op bezoek zijn – en dan is het niet gezellig als ik mijn blog zit te typen. Daarnaast had ik het ook nog eens gigantisch druk op mijn werk.

Ze arriveerden op tijd op de 22e april. Of liever, ze arriveerden vroeger dan ik had gedacht. Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd dat ze om 19:25 uur zouden landen in Denver, en dus zouden we rond die tijd richting vliegveld vertrekken.

Die vrijdagmiddag na het werk zijn we met z’n allen wat gaan drinken omdat Ian, mijn manager, en zijn vrouw de volgende maandag hun tweede kind zouden krijgen (met de keizersnee, dus de datum en tijd stonden al vast). Hierdoor was ik pas na 18:00 uur thuis.

Er waren nog een laatste paar dingetjes die opgeruimd en schoongemaakt moesten worden, zoals nog even stofzuigen, en de WC boven poetsen.

Ik was me net om aan het kleden, om wat oudere kleren aan te doen, vooral voor het WC poetsen – ik heb een keer een shirt verpest met chloorspetters bij het poetsen van de WC en dat wilde ik niet nog eens laten gebeuren – toen de telefoon ging. Het was op dat moment zo rond 18:45 uur, dus het was nog te vroeg voor mijn ouders, maar tot mijn verbazing waren zij het wel.

Ze waren al door Immigration, en gingen nu richting Customs. Daar stond ik dan in mijn oude kloffie, met een nog ongepoetst toilet en een vloer die nog gestofzuigd moest worden. Ik heb maar gedaan alsof ik ze al verwacht had, en zei dat we eraan kwamen.

De WC heb ik maar gelaten voor wat het was en later die avond nog gepoetst, en na snel nog even met de stofzuiger door het huis te hebben gerend zijn we in de auto gesprongen. Eenmaal aangekomen hebben we nog een kwartiertje op ze moeten wachten. Anna was al naar binnen gelopen om ze daar op te wachten, en ik bleef in de auto. Uiteindelijk kwamen ze aanlopen – maar zonder Anna; ze hadden elkaar duidelijk gemist. Ik belde Anna, en ze nam op met “Geez they are slow” – niet wetend dat ze al in de auto zaten. Uiteindelijk had ik de hele familie in de auto en zijn we naar huis gereden, waar Murphy door het dolle heen was om mijn ouders weer te zien. En vanaf dat moment bestonden wij eigenlijk nog maar half voor hem – het is echt net als met kleine kinderen: als opa en oma op bezoek komen dan tellen alleen opa en oma nog maar. Ach ja, we zijn er inmiddels wel aan gewend…

We hebben tot nu toe al verschillende leuke dingen gedaan, maar het hoogtepunt was toch wel om mijn ouders “ons” huis en de nieuwe buurt te laten zien. Die eerste zaterdag zijn we gelijk ’s ochtends vroeg naar Thornton gereden. We reden met een waterig zonnetje bij ons thuis weg, en na nog geen 10 minuten op de autoweg reden we plotseling door een sneeuwbui – een aparte gewaarwording, maar ja, zoals ze hier zeggen: “That’s Colorado for ya!”

Na eerst ergens lekker te hebben ontbeten zijn we naar de ‘model homes’ gaan kijken, en vervolgens naar de Keystone (ons type huis). Deze Keystone zou twee dagen later worden opgeleverd, en was dus nu al helemaal klaar zodat mijn ouders een heel goede indruk konden krijgen van hoe ons huis er uit zou komen te zien – en ze waren enorm onder de indruk. Ze hadden natuurlijk al de video gezien die ik een keer een paar weekenden geleden had gemaakt van het huis van binnen, maar in het echt is het nog veel mooier en groter dan het op de video lijkt. We waren best wel trots om het huis zo te kunnen laten zien, en bijzonder blij dat het goedgekeurd was. Ook de buurt vonden ze mooi, maar het was jammer dat het zo bewolkt was waardoor ze het uitzicht op de bergen niet konden zien – maar daarvoor zouden we nog wel eens terug komen.

We zijn ook nog even bij de nieuwe winkel van Anna gaan kijken, en natuurlijk nog even “proviand” inslaan bij ’s werelds grootste drankhandel – die straks heel handig niet al te ver van ons huis af ligt – Daveco Liquors.

De rest van de week hebben we lekker rustig aan gedaan: de ene dag lekker thuis eten, de andere dag gezellig uiteten. Waar ik altijd zoiets heb van “we moeten ergens naar toe, wat gaan doen!” zitten mijn ouders graag lekker thuis: heerlijk niets doen, want in huis rondhangen, buiten zitten als het lekker weer is, en met Murphy gaan wandelen – dat is hun idee van een heerlijke vakantie.

Maar goed, op de dagen dat wij vrij hebben ontkomen ze er niet aan, hoor, en trekken we erop uit. Op mijn verjaardag, donderdag 28 april was het werkelijk schitterend mooi weer toen we wakker werden. We hebben mijn ouders dan ook gelijk uit bed getrommeld, zodat we vroeg op pad konden gaan en konden profiteren van het mooie weer en het heldere uitzicht dat er zou zijn op de bergen.

Na eerst verjaardagscadeautjes thuis te hebben opengemaakt zijn we gaan ontbijten bij Einstein Bros. Bagels, en daarna doorgereden naar Thornton waar het uitzicht op de bergen inderdaad schitterend was. ’s Middags had ik een afspraak gemaakt bij het Design Center, zodat mijn ouders ook onze keuzes voor tegels, vloeren, keuken, enz. konden zien. ’s Avonds zijn we met mijn ouders en met Anna’s ouders heerlijk gaan uiteten bij Tables, mijn favoriete restaurant. Al met al was het een erg leuke dag.

Op zaterdag zijn we naar de film geweest, en voor de rest hebben we dat weekend heerlijk rustig thuis gezeten. Het weer was niet geweldig (koud en regen). De rest van de week heb ik geen vrij kunnen nemen omdat het te druk was op het werk. Op dinsdag zijn we bij The Elm, onze buurtbar, naar Geeks Who Drink geweest (kijk maar eens naar de fotootjes op de link), de wekelijkse pubquiz: altijd erg leuk, en ondanks dat we niet al te hoog zijn geëindigd hebben we toch nog een gratis bier gewonnen ook! De andere avonden hebben we heerlijk rustig thuis gegeten.

Afgelopen weekend was het in tegenstelling tot de rest van de week héérlijk weer: 25+ graden en zonnig. We zijn er dan ook op uit getrokken: op zaterdag zijn we, na wederom bagels bij Einstein Bros., naar de Park Meadows Mall in Lone Tree geweest: een hele mooie, grote mall waar je redelijk wat tijd kunt doorbrengen. Na de mall hebben we de benodigdheden voor een barbeque gekocht en hebben we ’s avonds voor de eerste keer dit jaar lekker lang buiten gezeten en gegeten. Op zondag – Moederdag – hebben we heerlijk rustig uitgebreid ontbeten buiten. Daarna zijn we in de auto gestapt, en zijn we – na nog even bij de winkel van Anna en Bed, Bath & Beyond te zijn gestopt – even mijn ouders kennis gaan laten maken met Sue, bij Meritage. Daarna zijn we naar Coal Creek gereden, naar de Meritage bouwlocatie waar ons huisavontuur in februari is begonnen. Van daaruit zijn we doorgereden naar Boulder, waar we bij de Walnut Brewery heerlijke nachos hebben gegeten en een lekker biertje hebben gedronken (hun IPA is héérlijk!). ’s Avonds hebben we wederom heerlijk gebarbequed en lekker buiten gezeten.

Op maandag hadden Anna en ik allebei vrij en hebben we met z’n allen eerst uitgeslapen. In plaats van een laat ontbijt zijn we vroeg gaan lunchen bij de beroemde Cherry Cricket in Cherry Creek: de lekkerste hamburgers in heel Denver! Aansluitend zijn we weer wat gaan winkelen in het Cherry Creek Shopping Center. We waren redelijk vroeg weer thuis om koffie te drinken. ’s Avonds – de laatste avond met mijn ouders – hebben we pizza laten komen: lekker en makkelijk bij de televisie; het weer was te slecht om buiten te zitten of te eten.

Op dinsdag moesten Anna en ik allebei werken, maar we zijn wat vroeger naar huis gegaan: rond 16:00 uur was ik thuis, Anna drie kwartier later. Mijn ouders hadden een vlucht die pas om 20:40 uur vertrok vanuit Denver waardoor ze nog een heerlijk rustige dinsdag hier hadden. Even na vijven zijn we richting het vliegveld gereden, waar we zijn gebleven totdat mijn ouders richting security check gingen.

En zo was het bezoek alweer voorbij. Het leek dit keer wel heel erg snel voorbij te zijn gegaan, terwijl het in het begin zo heerlijk lang leek. Gelukkig komen ze over drie maandjes alweer richting Denver!

3 Responses to “Ouderlijk bezoek”

  1. Petr@

    Wat gaat de tijd toch altijd vlug als het leuk is.

    Leuk om je ouders jullie toekomstige huis te kunnen laten zien. Geeft toch een beter beeld dan foto’s en video.

  2. Joyce

    Over 3 maanden al weer? Wat leuk zeg, en de keer daarna kunnen ze waarschijnlijk in jullie nieuwe huis logeren.

  3. Ton staalstra

    Hoi Dennis, via via kwam ik op je weblog.
    In drie avonden heb ik het hele blog gelezen. Ik ben een Orlando liefhebber, en zeker een Amerika liefhebber en vind je blog leuk en spannend om te lezen. Erg leuk om te lezen over THE real life in de US. Ik blijf je in ieder geval volgen.
    Groeten
    Ton staalstra

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.