“Hubste-n-al geschreeve? Vievenzeeventig breeve!”

Het nummer “Sollicitere” van de Limburgse Janse Bagge Bend uit 1983, kon vandaag de dag wel ons thema nummer zijn. De hele dag zijn we op het internet op zoek naar werk.

We zijn ook op pad geweest om werk te zoeken, maar bij de meeste bedrijven wordt je toch weer verwezen naar het internet.

Gedurende de afgelopen dagen heb ik me online ingeschreven bij Target en Walmart, voor Trainee Store Manager posities. Ook heb ik gesolliciteerd voor de positie van Property Manager, en heb ik open sollicitaties ingestuurd naar onder andere de New Belgium Brewery hier in Fort Collins, en Vestas Blades America Inc., een van origine Deens windturbine bedrijf in het vlakbij gelegen Windsor. Mijn CV staat inmiddels ook op Monster.com en op Careerbuilder.com.

Volgende week ga ik met de vader van Anna mee naar de Rotary lunch, om te proberen om daar ook wat contacten op te doen.

Verder hebben Anna en ik vrijdag aanstaande een lunch met mijn schoonzusje en haar baas. Josie, mijn schoonzusje, werkt in de Denver Zoo, in de afdeling die zich bezig houdt met donaties. Haar baas zit in heel wat commissies en raden van bestuur, en wie weet kan dat ook wat opleveren.

Volgende week donderdag, de 13e, vindt in het ziekenhuis waar de moeder van Anna CEO is het Chamber of Commerce Event “Business After Hours” plaats, wat wordt omschreven als “intimate networking while you sip on Italian wines and local brews”. Ook dat kan een mooie kans zijn om connecties aan te boren.

Anna heeft zich ook bij heel wat verschillende winkels ingeschreven, en ook online gesolliciteerd. Zo heeft zij een sollicitatie ingestuurd voor de functie van receptionist bij een lokaal “pet hospital”.

Je zou zeggen dat met zoveel voelhoorns uitgezet, er toch wel iets van een reactie zou moeten komen.

Bij Anna heeft het tot nu toe helaas nog niets opgeleverd.

Gisteravond had ik drie emails in mijn mailbox van recruitmentbureaus die mijn CV online hadden zien, en graag wilden dat ik reageerde.

Eén van die bureaus verzocht me om me online ook op hun website in te schrijven, wat ik ook gedaan heb.

Een tweede bureau, dat de werving verzorgt voor Edward Jones, een financieel adviesbureau, gaf aan dat ik misschien wel in aanmerking zou kunnen komen voor de functie van Financial Advisor. Ik diende eerst een online assessment in te vullen. Hieruit kwam naar voren wat ik zelf al had gedacht: de rol van Financial Advisor is niets voor mij.
Wel handig was het assessment rapport wat aangaf waar mijn sterke punten lagen, en welk soort werk ik het beste zou kunnen zoeken. Er kwam bijvoorbeeld uit naar voren dat een functie in sales niet direct iets voor mij zou zijn – wat eveneens bevestigde wat ik al dacht.

En laat dat derde recruteringsbureau mij nu net willen spreken voor een sales positie in Lakewood. Op zich klinkt het wel aantrekkelijk, zo’n salaris van tussen de $60,000 en $120,000 per jaar, maar dat zijn toch meestal de salarissen van de topverkopers die als lokkertje fungeren – “als je veel verkoopt, dan kún je dit verdienen”.

Nu heb ik altijd al geweten dat sales niks voor mij is, maar zeker in de huidige economische situatie waarin mensen de broekriem aanhalen, zal het moeilijker en moeilijker worden om je targets te halen. En haal je je targets niet, dan sta je hier natuurlijk ook weer heel snel op straat – sneller dan in Nederland.

Nu weet ik wel dat je niet al te kieskeurig mag zijn in het begin, maar ik wil in ieder geval wel iets gaan doen waar ik me comfortabel bij voel, en waarbij ik vertrouwen in mijn eigen kunnen heb. Is dat niet het geval, dan kun je ook nooit het beste van jezelf laten zien – en dat is nu juist in het begin zo belangrijk.

Ook weet ik dat ik weer erg ongeduldig ben – zoals altijd – omdat ik net twee dagen mijn SSN heb, maar ik wil gewoon werken. Niet volgende week, niet over twee dagen, maar morgen! Ik ben per slot van rekening “al” anderhalve week hier, en ik heb “nog steeds” geen werk!

Ik moet gewoon even geduld hebben, hoe moeilijk dat ook voor me is. En ondertussen:

“Du mos sollicitere
Sollicitere
Hubste-n-al geschreeve
Vievenzeeventig breeve
Hubste-n-al geschreeve
Vievenzeeventig breeve
Hubste-n-al geschreeve
Dan schrief mar opnuj!”

5 Responses to ““Hubste-n-al geschreeve? Vievenzeeventig breeve!””

  1. Roger en Monique

    Whow, jullie zijn inmiddels flink bezig. Zoveel mogelijk uitzetten op verschillende plekken. Op deze manier moet er toch snel iets tussen kunnen zitten. Op LinkedIn zag ik ook al dat je werkt zocht. Ook persoonlijke contacten liggen met de juiste personen tijdens zo’n meetings kan heel erg nuttig zijn…ze zien al direct “welk vlees ze in de kuip hebben”. Natuurlijk ben je ongeduldig, zou ik ook zijn, maar je moet een sollicitatie toch meestal wel 1 tot 3 weken de tijd geven, alvorens je vaak pas feedback ontvangt. Daarna begint de procedure pas te lopen…

    In iedergeval heel véél succes!!! Dat komt goed, met jullie beide.

  2. Jacqueline (Jasmino)

    Heel veel succes met solliciteren! Ik hoop dat jullie snel iets leuks vinden. En dat liedje is hilarisch, leuk om dat ook weer terug naar boven te halen in mijn geheugen.

  3. annemiek

    Had het liedje gisteren geluisterd via de link op het forum, leuk om nog eens te horen! Je bent er goed mee bezig! Er komt vast wel iets uit.

  4. Petra uit NC

    Weet zeker dat er iets leuks uitkomt binnenkort. Met zoveel wilskracht gaat dat vast lukken voor jullie beiden.

  5. Dixiechick

    Haha, wat herkenbaar. We zaten nog geen week in ons huis met onze spullen en ik had me al helemaal platgezocht naar leuk werk. Hier in middle Georgia is gewoon niet zoveel buiten de basis on, en ik was er al helemaal van overtuigd dat ik -nooit- maar dan ook -nooit- werk zou vinden. Een week later had ik via via de baan die ik nu nog steeds met heel veel plezier uitoefen.
    Het moraal van dit verhaal: a) laat je niet gek maken, je bent er inderdaad nog maar 1.5 week; mag je ook nog even bijkomen?, b) contacten liggen is wel heel belangrijk, c) als ik werk hier kan vinden, vier mijl ten zuiden van de middle of nowehere dan lukt jou het echt harstikke helemaal, en d) verhuis nooit naar middle georgia.
    Oh nee wacht, dat laatste is misschien minder relevant:)

    Veel succes en de aanhouder wint!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.