Weer een week voorbij…

…en wat ben ik blij dat ‘ie voorbij is!

De dag begon heel apart toen we met dit wakker werden:

Sneeuw

Op zich is sneeuw in maart niet zo héél bijzonder (vorig jaar hebben we véél meer sneeuw gehad in maart) maar wat het bijzonder maakt is dat we twee dagen geleden een temperatuur van bijna 24°C hadden – een temperatuur die het warmterecord voor die dag evenaarde. Om dan twee dagen later dit te hebben is dan wel een vreemde gewaarwording… Overigens is het vanmiddag gewoon weer 15°C geworden waarmee de sneeuw nu alweer is verdwenen, maar toch.

Deze afgelopen week was een vreemde week. Het was niet alleen op het werk een bijzonder drukke week, met lange dagen – dinsdag zelfs meer dan 11 uur – maar gelukkig zijn dat soort dagen zeldzaam. De tijd vliegt wel erdoor, dus dat is weer de positieve kant eraan.

Het vreemde zat ‘m ook een beetje in het feit dat ik half met het werk bezig was, en half met het huis. Of liever gezegd: met de bouwkavel die we op het oog hebben, en de onzekerheid rondom de datum waarop de kavels zullen worden vrijgegeven. Ook al zei Sue dat het binnen 45 tot 60 dagen zal gebeuren, ik zat toch elke ochtend met in mijn achterhoofd dat het ook elk moment zou kunnen zijn.

We zijn in ieder geval flink aan het voorbereiden geweest voor als het moment daar is: ik ben elke dag naar de geldautomaat gegaan om het maximum van $700 uit de muur te trekken dat ik dagelijks via de ATM kan opnemen vanaf mijn Nederlandse rekening, om zo langzaam maar zeker die $5000 bij elkaar te krijgen die nodig is als “earnest money” ten tijde van het tekenen van het voorlopige contract.

Er ligt inmiddels ook al een cheque klaar, op naam van Meritage Homes, ter waarde van $5000, waarop alleen nog de datum ontbreekt. Anna houdt de cheque in haar portemonnee zodat ze die bij zich heeft zodra het telefoontje van Meritage komt dat de kavel beschikbaar is. Op dat moment kan zij alles laten vallen op het werk, zo heeft ze al geregeld, en kan ze naar het kantoor racen – en hopelijk is er dan niemand dichterbij dan Anna (zij zit immers op maar een mijl afstand).

Het is in ieder geval een zenuwengedoe, gewoonweg omdat je geen zekerheid hebt – en ook niet kunt krijgen. Het is echt afwachten…

We hebben nu ook een afspraak gepland staan met het CTI Design Center. Volgende week vrijdag, de 25e, gaan we om half vier ’s middags praten met een van de designers over de mogelijkheden en de kosten van upgrades van vloerbedekking, houten vloeren, badkamertegels en aanrechtblad. In eerste instantie krijg je een gesprek van een uur om een idee te krijgen van wat alles kost. Aan de hand daarvan kun je dan voor jezelf besluiten of je wilt kiezen voor vloerbedekking, laminaat of toch echt hout voor je woonkamervloer, en of je tegels, een gelamineerd aanrechtblad of toch graniet wilt (en welk type). Dit kun je dan vervolgens mee laten tellen in de berekening voor je hypotheeklasten.

Die afspraak, daar zijn we erg blij mee, want we hebben nu geen idee wat alles kost: kost een houten vloer $4000 of $10.000? En kost het granieten aanrecht blad $3000 of $6000? En zijn we tevreden met de standaard vloerbedekking of willen we een andere? Daar kan in totaal heel wat verschil aan kosten in zitten. Na volgende week vrijdag zullen we in ieder geval een beter zicht hebben op wat we kwijt zullen (of kunnen) zijn aan dit soort zaken.

Daarna zullen we een goed idee kunnen krijgen over wat het huis ons in totaal zal gaan kosten. We zijn héél benieuwd!

2 Responses to “Weer een week voorbij…”

  1. Joyce

    Maart is de “snowiest month” van het jaar in Denver, behalve dus dit jaar.

    Spannend hoor dit hele huis gedoe – - maar leuker dan een bestaand huis kopen.

  2. Corry Krijgsman

    Wat een zenuwengedoe Dennis. Veel succes met het uitzoeken van alle zaken rondom jullie nieuwe stek.
    Sneeuw is nu wel een keertje mooi geweest. Op naar de lente.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.