Nieuwe laptop

Al een tijdje speelden we met de gedachte om een nieuwe laptop te kopen. Anna had al haar Macbook Pro gekocht, en we hadden ook al een iPad aangeschaft, maar ik gebruikte nog steeds onze Acer laptop uit 2005. Dat was een mooi ding toen we ‘m net hadden, met een van de mooiste beeldschermen die ik ooit heb gezien, maar het beestje was wat verouderd.

De accu had maar een levensduur van 27 minuten als ‘ie volledig was opgeladen, en een YouTube filmpje kon het ding al niet meer aan: geluid speelde wel goed, maar het beeld veranderde slechts elke 3 seconden.

Een jaar of drie geleden heb ik Windows opnieuw geïnstalleerd en er 1 GB aan extra geheugen in gezet, maar het mocht niet baten. Voor gewoon surfen of een stuk tekst typen (een blog, bijvoorbeeld) voldeed de laptop nog prima, maar het ding had zeker zijn grenzen.

We hebben ook de desktop nog, maar ja, het is niet zo gezellig als ik in de studeerkamer achter de PC zit, en Anna in de woonkamer op de bank met haar Macbook.

En zo kwam er vandeweek een folder van Micro Center, de winkel waar Anna haar Macbook had gekocht. Zij hebben heel vaak bijzonder goede aanbiedingen (de Macbook was bijvoorbeeld afgeprijsd van $1300 naar $950), en zo ook nu weer: een Toshiba Satellite C655-S5137 van $589.99 voor $459.99.

Aangezien we nog wat kerstgeld over hadden besloten we om er dan maar gewoon voor te gaan. Toshiba komt steeds als erg goed uit de tests, en voor hetgeen we ‘m zouden gebruiken voldeed deze prima. Er was ook een met een snellere processor, maar die was gelijk weer $150 duurder, en dat had ik er niet voor over.

Het is een bijzonder leuk ding, met een 15.6″ widescreen, een 320 GB hard drive, een i3 processor, en kwam met Windows 7 Home Premium 64-bit.

En wat een verschil in opstartsnelheid, en de programma’s werken zo snel nu! Er is alleen één groot probleem: de wireless internet verbinding is bijzonder traag.

Normaal gesproken moeten we een downloadsnelheid van rond de 20 Mbps kunnen halen (met de desktop halen we 23 Mbps), maar op de een of andere manier blijft het bij de Toshiba steken op 0.58 Mbps: dat betekent dat het laden van een YouTube clip van 4 minuten en 23 seconden maar liefst zes à acht minuten nodig heeft!

Ik heb al vanalles geprobeerd: de firmware van de router nagekeken, de driver van de WLAN adapter opnieuw geïnstalleerd, maar het verbetert niet. Via Google ben ik erachter gekomen dat het geen geheel onbekend probleem is, maar alle gesuggereerde oplossingen lijken niet te werken.

Uiteindelijk heb ik maar eens supportmeldingen aangemaakt bij zowel Toshiba en Netgear (het merk van de router) en dan maar hopen dat daar iets uit komt…

We zullen zien!

One Response to “Nieuwe laptop”

  1. Marjon

    Ons internet was ook veel trager dan wat we zouden moeten hebben.We hebben toen een monteur langs laten komen en het bleek dat we heel veel signaal verloren door de lange en slechte bekabeling van de router naar het punt waar het signaal binnenkomt.
    We hebben de plek van de router veranderd en kortere kabels genomen en nu is hij supersnel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.