Park Meadows Mall, 35, 45

Anna had voor haar werk wat onkosten gemaakt en die moest ze natuurlijk declareren. Nu zou ze een en ander hebben kunnen opsturen, maar dan duurt het lang voordat het geld overgemaakt wordt. Aangezien het toch om een bedrag van $122 ging was het leuk als dit wat sneller weer beschikbaar was. Vandaar dat we gisteren besloten om vandaag naar de Babies-R-Us in Highlands Ranch te gaan waar het districtskantoor van Toys-R-Us zich bevindt.

Deze Babies-R-Us ligt vlakbij de Park Meadows Mall, een grote mall waar we enkele jaren geleden tijdens een bezoek aan Denver al eens waren geweest met Anna’s broer en zijn vrouw. We waren dat alweer helemaal vergeten, maar toen het ons weer inviel bedachten we dat we destijds hadden gezegd dat we daar nog eens naar toe moesten gaan met z’n tweetjes. Nou, als we er dan toch in de buurt waren… Vandaar dus dat we besloten om na de Babies-R-Us naar Park Meadows Mall te gaan.

Vanochtend toen we wakker werden scheen er een heel zwak zonnetje. Voor het eerst in weken was het kwik weer boven het vriespunt uitgekropen, wat wel een aangenaam verschil was met de extreem lage temperaturen van vorige week. Er zou wel een kans op sneeuw zijn voor in de middag, maar daar geloofden we eigenlijk niet zo in.

Al vrijwel de hele week roept men dat er ’s middags sneeuw zal vallen, en tot nu toe de enige keer dat ze gelijk hadden was afgelopen donderdag toen men een centimeter sneeuw voorspelde. Die middag bleek er hier echter een goede 10 centimeter te zijn gevallen, waardoor ik in het donker nog sneeuw heb staan ruimen.

Ook voor vandaag was er dus weer sneeuw voorspeld, maar vanwege het zonnetje vanochtend en de ervaring van de afgelopen week geloofden we er niet zo heel erg in.

Maar: tegen de tijd dat we thuis wegreden kwam er warempel een vlok of drie, vier naar beneden: hele kleintjes, die direct smolten zodra ze de grond raakten. Eenmaal bij de Babies-R-Us aangekomen was de sneeuw iets heviger geworden, maar ook deze natte sneeuwvlokken verdwenen gelijk weer.

Nadat Anna haar papieren had afgegeven reden we door naar Park Meadows Mall, en toen bleek dat wij niet de enigen waren die dat idee hadden. De parkeerplaatsen rondom de mall zijn enorm, maar ze waren stuk voor stuk allemaal bom- en bomvol. We hebben een aantal minuten rond moeten rijden om een plekje te vinden, maar vonden een plekje niet al te ver van een ingang van Nordstrom’s vandaan. Op dat moment bleef nog niets van de sneeuw liggen, zelf niet op de auto’s.

Eenmaal binnen herinnerden we ons de mall weer goed, en het is inderdaad prachtig. Groot, goed onderhouden, mooie winkels, en fantastisch gebouwd. Er is veel gebruik gemaakt van marmer en graniet, en heel veel hout, vooral in de geweldige dakconstructie.

parkmeadows2

Park Meadows

Aan de buitenkant van de mall liggen restaurants, zoals The Cheesecake Factory, en binnenin ligt een grote food court.

Alle winkels zijn even mooi van opzet, en er zijn allerlei zithoekjes met koffiebars, die het geheel erg gezellig laten aandoen.

Eén van de winkels waar we naar binnen zijn gelopen is de Sleep Number winkel. De Sleep Number bedden hebben matrassen die door middel van luchtkamers zo hard of zo zacht zijn te zetten als je zelf wilt. Je hoort er hier heel veel over, en we waren er eigenlijk wel eens benieuwd naar.

We hadden al een keer zo’n TempurPedic bed geprobeerd, met dat NASA memory foam, maar dat vinden we eigenlijk maar niks – ik vind het minder dan Anna, maar goed, we moeten er allebei tevreden mee zijn natuurlijk. Ik vind dat TempurPedic spul te langzaam zich aanpassen aan je lichaam nadat je in bed draait, plus het lijkt me bijzonder zweterig als we hier weer eens nachten van 30 graden krijgen – airco of niet.Sleep Number

Benieuwd naar wat ons Sleep Number zou zijn hebben we ons alles eens goed laten uitleggen, en hebben we ons Sleep Number ontdekt. Dat van Anna is 35 à 40, dat van mij tussen de 45 en de 50. We hebben de hele analyse gekregen waarbij ze je laten zien hoe de steun rondom je lichaam verandert naar mate je het bed harder of zachter zet.

En ik moet zeggen: ik ben verkocht! We hebben in totaal zo’n half uur op drie verschillende bedden gelegen om de verschillende matrassen te kunnen testen, en eerlijk waar: ik voelde me al een stuk minder gespannen in mijn lichaam. Het klinkt misschien gek, maar zo ervaarde ik het echt.

Onze matrassen zijn matrassen van IKEA, die inmiddels zo tegen de vijf jaar oud zijn. Ze kwamen destijds goed uit de test van de Consumentenbond, een van de redenen dat we ze hebben gekocht. Eronder hebben we goedkope boxsprings, die eigenlijk de miskoop van de eeuw waren. Onze matrassen zijn niet meer wat ze geweest zijn, en de achteruitgang van de matrassen, zo leerden we vandaag, zou te maken kunnen hebben met de verhuizing: als ze niet goed ingepakt zijn, en niet plat liggen tijdens het vervoer maar rechtop staan, dan kan dit ervoor zorgen dat de matrassen doorbuigen, hetgeen de veren en het schuimrubber sneller kan laten slijten. Tel daarbij op dat onze matrassen een dik half jaar in opslag hebben gestaan en dan is het niet zo verwonderlijk dat ze niet meer zo geweldig zijn.

We hadden al vaker gezegd dat we een nieuw bed nodig hebben. We slapen allebei niet zo geweldig, en hoe langer we in bed liggen, hoe meer last van onze (onder)rug we krijgen, en als we opstaan zijn we nog steeds moe. Eergisteren bij het omdraaien van de matrassen was ook duidelijk de “ligkuil” zichtbaar. Nu we het Sleep Number bed hebben geprobeerd zijn we eigenlijk extra overtuigd van het feit dat wat we nu hebben niet goed is. Maar ja, het bed wat ons aansprak, hetgeen ook het meest populaire model was, kost toch $2500… Aan de ene kant wel veel maar andere kant: als je het uit gaat rekenen ben je hier voor een goede kwaliteit matras hier bij de betere beddenwinkel ook al snel zo’n $700 tot $1000 (of meer) voor een goede kwaliteit king size matras kwijt, die zo’n acht tot tien jaar mee kan gaan (men zegt langer, maar dat blijkt in de praktijk toch niet het geval te zijn). Je kunt ook matrassen voor minder krijgen, maar die houden zich niet zo goed en niet zo lang. Het Sleep Number bed garandeert dat het comfort niveau en de steun in jaar 20 identiek is aan de steun van jaar 1, aangezien er geen veren zijn die kunnen slijten.

Omdat je toch een derde van je leven ongeveer in bed doorbrengt, is het eigenlijk toch wel belangrijk om een goed bed te hebben, en dat hebben we nu niet. Maar ja… $2500… Je kunt het wel rentevrij in 3 jaar aflossen, maar dat is nog steeds $100 per maand – tijd om daar nog even een nachtje over te slapen!

Na nog wat verder door de mall te hebben gelopen, en nog even bij Starbucks een kop koffie te hebben genomen zijn we na zo’n drie uurtjes in de mall te zijn geweest weer richting de auto gelopen. Eenmaal buiten gekomen troffen we dit aan:

Sneeuw

De parkeerplaats was vrijwel leeg, en lag onder een laag sneeuw van enkele centimeters dik. Ook de auto was bedekt in een laag sneeuw. Dit hadden we toch niet verwacht! Gelukkig was de temperatuur niet flink gedaald (-1°C) waardoor het op de weg nog allemaal meeviel. De rit naar huis duurde iets langer maar was goed te doen.

Inmiddels (bijna 1:00 uur ’s nachts) sneeuwt het nog steeds, en volgens de meest recente vooruitzichten blijft het dat ook nog doen tot morgenvroeg. We zijn dan ook benieuwd wat we morgen aantreffen op Super Bowl Sunday!

3 Responses to “Park Meadows Mall, 35, 45”

  1. Aïda

    Wat een prachtige mall! Kom op, kopen dat bed! Dat je goed slaapt is heel belangrijk!!

  2. Marjon

    Wat een mooie Mall, die komt op het lijstje voor als we weer eens in de buurt van Denver zijn.

    Dat bed lijkt me heerlijk slapen, maar $2500 vind ik wel erg veel geld.

  3. yvonne verhoeven

    Hallo Dennis,

    Wij hebben toen ook voor zo een bed gekeken maar vonden het te duur.
    Wij hebben nu een Hilton bed en het slaapt voortreffelijk. Ga voor de gein maar eens kijken voor een serta perfect sleeper en de prijs van rond de 800 dollar is ook iets leuker.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.