Dag Nederland…

Aan de vooravond van ons vertrek uit Nederland nog snel een klein stukje over de laatste paar dagen.

Afgelopen vrijdag 24 oktober was het zo ver: de verhuizers stonden voor de deur. Tussen acht en negen zouden ze er zijn, dus ik ben nog op mijn gemak gaan douchen om half acht. Groot was dan ook mijn schrik toen Anna om twintig voor acht riep “KHZ is here!” en ik nog steeds in mijn blote jeweetwel door het huis heen rende.
Ik heb dus snel maar het eerste wat ik vond aangetrokken, en was in no time beneden, klaar voor de verhuizers.

Er stond alleen maar een klein vrachtwagentje voor ons huis, wat ik wel wat vreemd vond: daar zou nooit 22,5 kubieke meter in passen. Ook kwamen de verhuizers niet naar het huis toe, maar bleven nog rustig in de auto zitten.
De reden daarvoor werd om 8:10 uur duidelijk: een tweede, grote verhuiswagen kwam voorrijden.

img_0093-custom.JPG

Met z’n vieren kwamen ze daarna naar het huis.

Na een snel rondje door alle kamers om aan te geven wat wel en wat niet mee moest, begonnen ze met het binnenbrengen van dozen en ander verpakkingsmateriaal.

In een ongelofelijk hoog tempo werd begonnen met het inpakken van alles wat los en vast zat – met uitzondering van datgene dat door ons was aangewezen om te blijven.
Binnen de kortste keren stond het hele huis vol met ingepakte dozen.

img_0113-custom.JPG

img_0114-custom.JPG

Terwijl wij om 11:00 uur bij het Gemeentehuis waren om ons uit te laten schrijven, kreeg ik een telefoontje van mijn vader met de mededeling dat er nog een derde verhuisauto was gearriveerd. Vlak daarna belde KHZ met de verklaring: de verhuizers waren bijna door hun verpakkingsmateriaal heen, omdat we zo veel meer serviesgoed en klein spul hadden, dat ze bang waren dat er én niet genoeg verpakkingmateriaal zou zijn, én dat er wellicht te weinig ruimte in één vrachtwagen zou zijn om alle dozen mee te nemen. Als het inderdaad meer dan 22,5 kubieke meter zou zijn, dan zouden we deze week nog horen hoeveel het extra zou kosten. Dat zou dus wel even een tegenvaller zijn.

Aangezien er met de derde verhuiswagen nog twee extra verhuizers aanwezig waren, ging het tempo nog verder omhoog. Om 13:45 uur werd het laatste doosje vanuit de woonkamer de vrachtwagen ingezet. Vijfeneenhalf uur, inclusief diverse pauzes (onder andere een waarin ze de rijstevlaai met slagroom hebben gegeten die we hadden gehaald) nadat ze waren begonnen was alles, maar dan ook alles ingepakt. Ongelofelijk snel!

Achteraf bleek de derde verhuiswagen niet eens nodig te zijn geweest: bijna al het verpakkingsmateriaal dat deze wagen had gebracht is ook weer mee terug gegaan. Toen al het materiaal weer in de auto was geladen, werd ons heel vriendelijk succes gewenst in de VS, en om 14:00 uur precies reed de laatste vrachtwagen de hoek om.
Hopelijk zien we onze spullen in december weer…

Vrijdag zou ook Autoturk nog langskomen, of in ieder geval opbellen. Weinig verrassend, eigenlijk, maar ik heb hem niet gezien of gehoord. Maar goed, hij had maandag nog één kans.

Nadat de verhuizers waren vertrokken zijn we begonnen met het verwijderen van de vloerbedekking, het vullen van de gaatjes in de wanden, opruimen, poetsen, stofzuigen en weggooien – heel veel weggooien. Alle kasten, bedden en vloerbedekking hebben we in de achtertuin gezet, en zaterdagochtend hebben we alles in een overvolle dubbelasser aanhangwagen geladen en naar het milieupark gebracht.

Rond 15:00 uur belde nog een nieuwe gegadigde op voor de auto. Een uurtje later stond hij voor de deur voor een korte proefrit, en hij was zeer geïneteresseerd, alleen: hij moest zijn oude BMW nog zien te verkopen. Hij zou het ons volgende week laten weten, maar als we in de tussentijd een koper zouden vinden, dan moesten we de auto vooral verkopen – hij begreep onze situatie helemaal, gelukkig. Wel erg leuk.

Om 17:00 uur was het tijd voor een klein afscheidsfeestje bij ons thuis: wat vrienden en bekenden zouden kort even langskomen om afscheid te nemen. Tot ongeveer 23:30 uur zijn er mensen gekomen en gegaan.
Het was een hele leuke avond, hoewel natuurlijk met een ietwat verdrietig randje bij elke afscheidskus en handdruk.
Aan de andere kant was het ook wel weer ontzettend leuk om iedereen zo positief te horen zijn over onze stap, en hoe overtuigd iedereen is dat het ons gaat lukken – en dat is ook veel waard op zo’n moment!

Zondag hebben we nog tot een uur of vier in het huis gepoetst en leeggeruimd (gereedschap, ladders, bloempotten uit de achtertuin, schoonmaakmiddelen, stofzuigers, etc.). Om half vijf kwamen namelijk mijn opa en oma’s en mijn oom en tante.

Ook dat was een heel gezellige avond. We hebben Chinees gehaald en lekker gegeten met zijn allen, nog eens een paar keer flink gelachen. Met name een cadeautje wat we van mijn oom en tante kregen was erg leuk: een Delfstblauw tegeltje met een wijsheid, en een goed motto voor de emigratie: “Als je tot je nek in de shit zit, laat dan je kop niet hangen!”
Daar gaan we onszelf aan houden!

Maar ook nu kwam aan de gezelligheid een einde, en was het tijd voor afscheid. Bijna niemand hield het droog, hoewel Anna en ik ons redelijk konden beheersen toen iedereen wegging, en met tranen in de ogen afscheid nam.
Ik dacht nog bij mezelf dat het best nog wel meeviel.

Anna is daarna Murphy nog uit gaan laten, en is met hem naar ons lege huis gelopen – daar heeft ze de tranen even de vrije loop gelaten.
Vrijwel tegelijkertijd gebeurde bij mij hetzelfde: mijn ouders waren zich om aan het kleden, en ik keek nog eens door de kaarten van iedereen heen, en toen kwamen ook bij mij de tranen naar boven. Weer even een kort maar heftig moment van verdriet.
Al vrij snel was ik er echter overheen – voor een goede twintig minuten, waarna ik weer een korte huilbui had.

Al met al echter was het stukken minder dramatisch dan we ons hadden voorgesteld, en mijn ouders hadden datzelfde idee.

Vanochtend, maandagochtend, was het om 9:00 uur tijd voor de sleuteloverdracht. Jammer genoeg was het een andere medewerker van Vesteda dan bij de vooropname, wat ik toch ergens wel een beetje vreemd vond. Twee mensen zullen immers nooit op dezelfde wijze iets bekijken. Wat bij de vooropname geaccepteerd wordt, kan dus zomaar bij de eindopname niet worden geaccepteerd.

Na een klein beetje gesputter over het feit dat we een raamkozijn met latex hadden geverfd in plaats van met lak (ook al zat er zilveren verf onder) en nog wat kleine puntjes hier en daar werd uiteindelijk de beslissing genomen dat het prima was zo – we hoefden zelf niets meer te doen, noch zou er iets op onze kosten worden uitgevoerd.
Dat was dus mooi! Even na tienen zaten we dan ook met z’n vieren aan de ontbijttafel.

Na het ontbijt zijn we onze auto gaan overschrijven op naam van mijn vader. De potentiele koper van afgelopen zaterdag zou begin volgende week naar mijn vader bellen met een definitief antwoord of hij de auto wel of niet wil hebben. Wil hij hem hebben, dan prima, dan kunnen we hem nog mooi verkopen. Wil hij hem niet, dan zullen we helaas het alternatief van de export moeten aangrijpen, wat zou betekenen dat we er stukken minder voor terug krijgen. Maar ja, kwijt is kwijt, en vóór 11 november zou de APK keuring alweer plaats moeten vinden, met alle mogelijk kosten vandien. Even afwachten dus.

Ik kreeg ook nog een telefoontje van KHZ dat alles gelukkig was meegevallen, en men precies op het ingeschatte volume was uitgekomen. We hoeven in ieder geval niets bij te betalen – dat scheelt weer!

Verder heb ik vandaag een groot deel van de tijd doorgebracht met de laatste opzeggingen en adreswijzigingen, het afsluiten van onze ziektekostenverzekering voor het eerste jaar via OOM Verzekeringen, en het inpakken van onze koffers en tassen.
Ik ben eens benieuwd: we zullen sowieso moeten bijbetalen, omdat we veel te veel gewicht bij ons hebben en in totaal vijf koffers en tassen. Het is dus morgen even afwachten hoeveel extra het is…

En over morgen gesproken: het is nu half twaalf, en om 4:50 uur loopt de wekker af. Tijd dus om nog even een paar uurtjes proberen te slapen, zodat ik niet volledig uitgeput afscheid moet gaan nemen. Ik kijk daar toch al tegen op, dus liever geen al te groot slaapgebrek.

Ik ben blij als we morgen in het vliegtuig zitten, en we dat vreselijke moment achter ons hebben: door de paspoortcontrole heen lopen, om dan terug te kijken en je ouders daar te zien staan huilen. Ik krijg al een brok in mijn keel als ik er aan denk…

Hoe dan ook, ik zal snel laten weten hoe alles is verlopen. Iedereen heel erg bedankt voor alle leuke berichtjes, mailtjes, smsjes en telefoontjes – het helpt om te weten dat jullie aan ons denken!

Tot snel…

24 Responses to “Dag Nederland…”

  1. Petra

    Ja, dat laatste afscheid is het moeilijkste. Maar dat blijft ook zo. Ik heb tranen met tuiten gehuild, toen we Katja, onze oudste, in augustus bij Virginia Tech achterlieten. Dat was geen landsverhuizing, maar wel een grote stap in ons leven. En nu vind ik het afscheid van haar nog steeds moeilijk, maar niet meer zoals die eerste keer. Zo zal het met jullie ook gaan. Jullie zullen je leven hier in de VS hebben en fijne bezoeken in Nederland, maar dan zal jullie leven hier zijn. Anders, maar niet slechter. Goede reis!

  2. Jacqueline (Jasmino)

    Ik wens jullie heel veel sterkte, een heel goede reis, en een waanzinnig goed begin in Amerika! Toi toi toi…..

  3. Anita

    Jullie zullen dit pas in de US lezen, maar vooruit…

    Ik hoop dat het afscheid goed geweest is, dat je een supergoeie reis hebt gehad en wil jullie heel veel succes wensen in je “nieuwe land”!
    Hopelijk horen we snel weer wat van jullie!

    Succes!!!

    Anita

  4. Monique

    Lieve mensen, in gedachten reis ik vandaag met jullie mee. Murphy in zijn bench, helemaal alleen, jullie met al die bagage, ik zie het gewoon helemaal voor me.

    Heel veel geluk in Amerika enne … snel wat laten horen hoor!

    Liefs,
    Monique

  5. Elke

    Anna, Dennis, het ga jullie goed in Amerika!

  6. marco (AA-markro)

    Hoi Dennis en Anna,

    Hopelijk is de reis goed verlopen en zijn jullie op jullie nieuwe stekkie aangekomen.
    Ik wens jullie een fantastisch fijne start en heel veel geluk in Amerika.

  7. annemiek

    Wauw, emotioneel allemaal. Terwijl ik dit lees zitten jullie waarschijnlijk al ergens boven de oceaan. Wat kan ik er nog aan toevoegen? Nog eens WELCOME, en een goede start van jullie nieuwe leven gewenst! En bereidt je de eerste week maar alvast voor op 24/7 verkiezingsnieuws :)

  8. Carola

    Terwijl ik dit schrijf zitten jullie op het vliegveld aan te hikken tegen het afscheid.
    Ik denk aan jullie.
    Sterkte en heel veel geluk!!

  9. Clint

    Heel veel succes tijdens de reis en de rest van jullie leven in de VS natuurlijk! Ik heb met heel veel plezier tot nu toe je blog gelezen dus ik ook dat je er tijdens de beginperiode in de VS in ieder geval nog mee doorgaat!

  10. Guus

    Zoals Annemiek schreef — wat er nog aan toe te voegen? Heel veel plezier de komende tijd.

    Welcome to the USA!

  11. Bianca (jerbia AA-Forum)

    Dennis, Anna (en Murphy natuurlijk ;) ), ik hoop dat jullie een goede reis achter de rug hebben, en ik wens jullie heel veel geluk in de VS!

  12. Petra uit Nc

    Hopelijk is het laatste afscheid ook “goed” verlopen en zijn jullie met de vijf koffers en hond onder weg naar hier.
    En dan natuurlijk ook van ons….
    Welcome to the USA!!!!

  13. Dixiechick

    Ik moest vanochtend in de auto nog aan jullie denken; hoe zou het nou gaan..maar gelukkig zijn alle “regeldingen” goed verlopen. Ik hoop dat het afscheid niet te zwaar viel (ik blijf het nu nog moeilijk vinden om afscheid te nemen van familie), en dat jullie een goede reis hebben gehad.
    En inderdaad: Welcome to the US of A!

  14. Aïda

    Ik hoop dat het afscheid nemen meegevallen is! Goeie reis en veel succes!

  15. sjoerd

    hoi dennis (en anna), ik ben sjoerd, woon in delft en lees al sinds begin het jaar met jullie verhalen mee! Erg leuk om die verhalen allemaal telezen. (benzelf amerikafreak). Succes daar in de vs!

  16. Anja

    Dennnis en Anna, ik wens jullie een goede reis en hoop dat het afscheid nemen is mee gevallen.
    Veel geluk in de VS

  17. Marjon (Vana)

    Dennis en Anna, ik hoop dat jullie heel gelukkig worden in Amerika.

    Marjon (Vana)

  18. TedjevanEs

    suc6 Dennis en Anna!

    ps. Dennis heb je nu ook die dikke dichte verzegelde enveloppe mee? Of werkt dat niet meer zo?

    welcome (back) to the US,

    (andere) Dennis

  19. Loek

    Goeie reis en sterkte met de uitdagingen gedurende de komende weken. Colorado is een fantastisch mooi gebied om te wonen, en ik ben ervan overtuigd dat jullie hier snel zullen wennen. Je weet, de deur staat hier altijd voor jullie open.

  20. Karin (Karinita)

    Dennis en Anna, ik hoop dat het vanmorgen een beetje meeviel op Schiphol. Heel veel geluk gewenst in Amerika!

    Karin

  21. Jeroen (JieJie)

    Heel veel sterkte, succes en geluk gewenst in Amerika!

    Het is een flinke stap met heel veel gedoe maar jullie zullen blij zijn als jullie helemaal op jezelf zijn en al het geregel helemaal achter de rug is ;)

    Welkom in de VS!!

    Groetjes van een Brabander in Hawaii ;)

  22. Greet(gahoogenboog AA forum)

    Heel veel geluk in Amerika. Hopelijk blijf je regelmatig op het forum komen. Ik lees altijd met plezier je gevatte reacties!
    Greet

  23. Annemiek

    Hopelijk hebben jullie een goede reis (en een goed afscheid!) gehad! Welkom in Colorado!

  24. paula

    hoi, wist helemaal niet dat jullie een website hadden en had gisteren al een pb’tje gestuurd (helaas wat te laat)
    Hoop dat jullie een goede vlucht en verhuizing gehad hebben, en je heel gauw helemaal thuis zullen voelen.
    Heel veel geluk daar en misschien wel tot volgend jaar.
    gr. Paula (58)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.