Blaren op m’n tandvlees

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze wel eens, en in het geval van een verhuizing is dat zeker waar. Alleen zijn het dan geen loodjes die zo zwaar zijn, maar de zoveelste plank of kastdeur die je verplaatst, of de zoveelste doos die je aan de kant schuift, of de zoveelste vuilniszak of doos met afval die je de trap af sleept.

Het is eigenlijk ongelofelijk hoeveel spullen een mens door de jaren heen verzameld, en nog veel ongelofelijker is het om te zien hoeveel van die spullen je helemaal niet nodig hebt!
Gedurende de afgelopen dagen zijn we alleen maar bezig geweest met het uit elkaar halen van kasten en andere meubels die niet meegaan naar de VS, het uitruimen van de schuur en de zolder, en alles naar het milieupark brengen dat niet meegaat.

En er gaat véél richting het milieupark: al het spul dat we door de jaren heen verzameld hebben maar helemaal niet nodig hebben, oude kasten die niet meegaan en niet te verkopen zijn, oude rekken, planken, onze oude slaapkamerset, heel veel papier, heel veel plastic, electronica, plus al die andere dingen die je maar op zolder of in de schuur zette omdat je er nu eenmaal de ruimte voor had – onder het mom van “je weet nooit wanneer je het nog eens zou kunnen gebruiken”.
Nu weten we dat we het nooit hebben gebruikt, en dat we het dus ook niet mee gaan slepen richting de VS – en dus hebben we al twee ritjes richting het milieupark erop zitten, en volgt zaterdagochtend nog een laatste rit, dit keer met aanhangwagen om alle kasten en planken en ander zwaar en groot spul (zoals parasolvoet, plastic tuinstoeltjes) weg te brengen.
We hebben in ieder geval grote schoonmaak gehouden, en dat voelt af en toe ook wel eens lekker, zij het dat het nu een min of meer onvrijwillige grote schoonmaak was.

Achteraf gezien zijn we toch iets te laat begonnen, maar je hebt altijd meer dan je denkt, en dat betekent dat je ook door meer spullen heen moet om te beoordelen of je het weggeeft of weggooit. Doordat we te laat begonnen zijn, hebben we nu een paar lange, vermoeiende dagen achter ons: zo rond 10:00 uur ’s ochtends beginnen, samen met mijn ouders, en tot ongeveer tussen 21:00 en 23:00 uur doorwerken. We zijn zo druk bezig geweest, dat ik zelfs geen tijd heb gehad om aan eten te denken: ’s ochtends vroeg één broodje en een kop koffie, en zo rond 21:00 uur begin je eens te denken waar die honger toch vandaan komt.
Daarbij heb ik de afgelopen nachten ook niet meer dan 5 uurtjes geslapen: laat naar bed, vroeg op, en tussendoor slecht slapen, vaak wakker worden, en lang wakker liggen. Met als gevolg dat ik niet alleen op mijn tandvlees loop, maar er zelfs al blaren op begin te krijgen…

Maar goed, we mogen niet klagen: alles is nu netjes in gereedheid voor de verhuizers die morgen, vrijdag 24 oktober komen. Tussen 8:00 en 9:00 uur staan ze voor de deur, en ze verwachten vóór 16:00 uur klaar te zijn.
Ik ben echt eens benieuwd hoe het allemaal gaat, en met name ook naar hoe snel het gaat.
De accu’s van de camera’s zijn in ieder geval opgeladen, dus we gaan zeker foto’s maken morgen.

De wasmachine en droogtrommel zijn vandaag opgehaald – verkocht voor € 160,00 – goede timing dus, en weer een stukje afgehandeld.

De auto is nóg niet verkocht, maar er lijkt schot in te zitten. Eerder deze week werd ik gebeld door een Turkse meneer die namens een vriend wat vragen over de auto stelde. De vriend was eveneens een Turkse meneer die in Duitsland woonde.
Via Marktplaats hadden ze een bod uitgebracht wat ik uiteindelijk maar geaccepteerd heb – dan ben ik de auto in ieder geval kwijt.

Gisteren zou Autoturk (vrij naar Ataturk – misschien heel fout, maar we vonden het gewoon grappig – het is beslist niet neerbuigend bedoeld, maar ik weet gewoonweg zijn naam niet) om twaalf uur langs komen. Om half een was hij nog niet geweest, en heb ik het nummer maar eens gebeld van de vriend (en vertaler). Hij was verbaasd dat Autoturk nog niet was langsgeweest, en zou hem wel bellen. Later die middag belde Autoturk op met excuses, en de vraag of hij vandaag (donderdag) langs zou kunnen komen. Hij zou dan om half twee langskomen, dit keer. Hij wilde de auto dan graag meteen meenemen.

Om even na twaalven vanmiddag ging de telefoon weer: Autoturk. Helaas had hij niemand kunnen regelen om met hem mee te rijden naar Heerlen, waardoor hij ook de auto niet mee kon nemen.
Ik heb hem verteld dat hij nog twee kansen heeft: morgen (vrijdag) of maandag. Hij zou gaan zorgen dat iemand met hem mee zou komen, en zou me dan nog bellen. Ik moest in ieder geval de auto aan niemand verkopen, want hij wilde hem heel graag hebben.

Even afwachten dus wanneer Autoturk weer iets van zich laat horen, en wanneer hij langs komt. Als alles goed gaat, dan ben ik in ieder geval vóór a.s. dinsdag de auto kwijt – dat zou een hele opluchting zijn. Fingers crossed, dus!

visionscover.jpgGisteren ben ik ook nog ’s middags naar Den Bosch gereden voor mijn afscheidsetentje van het werk. Erg lekker, erg gezellig, en bovendien ook nog een erg leuk cadeau gekregen: Visions Of The Netherlands, een geweldig mooi fotoboek waarbij al het typische en het aparte van Nederland in beeld wordt gebracht. Echt een ontzettend mooi aandenken waar ik met plezier nog wel vaker in zal bladeren.

Wel, tot zover deze update. Het is nu twintig minuten na middernacht, dus eigenlijk al vrijdag, en om te gaan slapen – over zeven uurtjes staat de verhuiswagen voor de deur. Ik ben echt eens benieuwd…

8 Responses to “Blaren op m’n tandvlees”

  1. Jacqueline (Jasmino)

    Goh Dennis, het blijft maar dichterbij komen natuurlijk….. Veel succes met de verhuis. Toi toi toi!

  2. Elke

    Dennis, zelfs ik krijg nu de kriebels als ik je counter zie staan… Spijtig dat we elkaar maar 1 keertje IRL ontmoet hebben.
    Moesten we je niet meer horen: breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toegekomen bent in Amerika!
    En opgepast met de autoverkoop: enkel CASH geld aanvaarden! Tenminste, dat is waar men hier in Belgie constant voor waarschuwd. Want blijkbaar is er heel wat oplichting bij de verkoop van auto’s die met cheques worden betaald.

  3. Anita

    Wow, het komt nu wel heel dichtbij! Net zoals Elke, krijg ik zelfs de kriebels als ik aan jullie verhuizing denk!
    Ik zit je nu toch geen zenuwen aan te praten he? Da’s niet de bedoeling hoor! Hahaha!

    Ik wens jullie nog een heel fijn weekend hier in het druilerige Holland en, mocht ik jullie niet meer “spreken”, alvast sterkte met het afscheid nemen, een hele goeie reis en goeie verhuizing!
    Ik hoop ook dat je je blog voortzet vanuit Amerika, blijft toch leuk om te lezen.

    Vele groeten,
    Anita (chranimei)

  4. annemiek

    Ik vroeg me al af of je nog slaapt ’s nachts nu ik die teller zie. Je hebt er wat werk aan gehad met de die verhuizing zeg. Omdat het bij ons allemaal verscheept werd via het leger hebben we minder naar het gewicht hoeven kijken, hoewel je dan aan de overkant ook weer met dingen zit die eigenlijk niet gebruikt.
    Wat Elke zegt; alleen cash voor die auto aanvaarden! Ik heb het geloof ik al eerder gezegd, maar wij zijn met een auto bedonderd door goed vertrouwen.

  5. Petra uit NC

    Succes met de verhuizers.
    Bij ons ging dat echt heel gesmeerd en was in no-time ons huis leeg. Wat ook wel weer een raar onderbuik gevoel bij me gaf. Dus wees voorbereidt ;-)

  6. Dixiechick

    Spannend die laatste dagen! Net zoals Annemiek zijn onze spullen ook voor ons verhuisd, en dat scheelt toch enorm veel zie ik zo. Ik ben benieuwd hoe het inpakken bij jullie gaat! Bij ons waren binnen no-time alle spullen, maar dan ook alles, ingepakt in corrugated paper (een soort karton). Het zag er net uit als kerst.
    Maar spannende dagen voor jullie hoor.
    Laatst hoorde ik een liedje dat ik sinds onze verhuizing niet meer gehoord heb, en de gevoelens kwamen weer helemaal terug. De spannning, de angst hoe het daar zal zijn, het uitkijken naar een nieuwe woonomgeving, maar ook een soort daas gevoel dat alles langs je heen gaat. Dan sta je straks op het vliegveld, en dan besef je dat het enige dat je nog ‘echt’ hebt is wat in je koffers is gepropt. Een heel raar gevoel was dat voor mij.
    Ik hoop dat alles goed gaat en het allemaal nog te verhapstukken is voor jullie. Ik denk veel aan jullie!

  7. Monique

    Wat DixieChick zegt lijkt me inderdaad wezenloos vreemd: je hele bezit in je koffers gepakt. (O ja, er was ook nog ergens een container, toch?)

    Wij wonen groot en we hebben ook veel spullen. Ik krijg nachtmerries bij het idee van een verhuizing alleen al!

    Succes, nog fijne dagen in Nederland en probeer een beetje rust te vinden.

    Liefs,
    Monique

  8. Sonja (Helena)

    Dennis,

    Hoop dat het afscheid je niet te zwaar valt, goede reis ook voor jullie hondje.
    Ik hoop dat je snel je blog bijwerkt.

    groetjes
    Sonja

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.