Dag Vodafone!

Na vijf jaar, zes maanden en drie dagen was het vrijdag de laatste keer dat ik bij Vodafone naar buiten liep.

Het was een vreemde dag, die begon met het laatste stukje overdracht van mijn projecten. Zo ben ik tot bijna 14:00 uur nog aan het werk geweest (al ben ik tussendoor nog gaan lunchen met mijn baas).

Daarna was het tijd om mijn spullen in te gaan leveren. Het was wel vreemd om de laptop voor de laatste keer af te sluiten, om deze vervolgens in te gaan leveren. Tot die tijd heb ik haast geen gelegenheid gehad om stil te staan bij het feit dat het de laatste dag was.

Even na half drie ben ik naar mijn oude afdeling gelopen, waar ik in anderhalf, bijna twee uur tijd, van heel veel mensen afscheid heb kunnen nemen. En gek genoeg was het helemaal niet zo verdrietig als ik vantevoren had verwacht. In plaats daarvan voelde het juist goed, echt als een afsluiting van een periode in mijn leven – en een periode waar ik tevreden op terug kijk. Ik heb mooie kansen gekregen, veel geleerd, veel ervaring op kunnen doen, en mezelf goed kunnen ontwikkelen.
Ik ben in ieder geval met een glimlach op mijn gezicht naar buiten gelopen.

Eenmaal terug op mijn werkplek (in een ander gebouw) viel me in dat ik was vergeten om de mailtjes uit te printen en naar huis door te sturen waarin me werd bevestigd dat mijn vertrekstimulering rond 20 oktober zou worden uitbetaald. Ik ben dus maar bij Property gaan vragen of ik mijn laptop nog even terug mocht hebben, en gelukkig mocht dat. Nu heb ik in ieder geval de mailtjes die ik nodig heb!
Ik ga er maar even vanuit dat de uitbetaling ook plaats zal vinden, want anders heb ik vrijdag de 24e een probleem ter hoogte van zo’n € 6.350,-. Niet een bedrag wat we even uit de mouw kunnen schudden. Als ik dinsdag nog steeds niets heb bijgeschreven, dan moet ik dus maar snel even gaan bellen – vrijdag moet het gewoon op de rekening staan, punt. Fingers crossed, dus – hopelijk hoef ik niet tijd te gaan verspillen aan het achterna bellen van mensen om een en ander geregeld te krijgen. We zullen zien!

Nadat ik mijn laptop voor de tweede keer had ingeleverd was het tijd voor de laatste paar handdrukken en afscheidskussen.
En zo hield ik dan even na vijf uur mijn badge de laatste keer voor de lezer, ging voor de laatste keer door het poortje, om de badge vervolgens bij de receptie in te leveren. Dat was het dan… dag Vodafone!

De avond vóór mijn laatste dag bij Vodafone (ofwel donderdagavond) zijn de nieuwe huurders nog een keer langs geweest. Ze hadden besloten dat ze het huis zouden nemen, en wilden graag nog een keer langs komen om serieus te spreken over wat kon blijven liggen/staan/hangen, zodat we dit ook vast konden leggen.

Om 19:40 uur belden ze aan, terwijl ze tussen 19:00 en 19:30 uur langs zouden komen. Heel vervelend als je zo zit te wachten, maar toen ze eenmaal hier waren heb ik ze snel vergeven. We hoeven namelijk maar een minimale hoeveelheid werk te doen in het huis. We kunnen alle lampen laten hangen, we kunnen de laminaatvloer (gelukkig!) laten liggen, we kunnen de rekken in de schuur laten hangen, de vloer in de schuur laten liggen, de rekken in de bijkeuken laten staan, enz. enz.
Het enige wat we hoeven te doen is de vloerbedekking boven verwijderen en de halve maantjes van de trap afhalen – en that’s it!

Persoonlijk vind ik het niet slim om de halve maantjes niet over te nemen: je krijgt dan immers een kale en dus onbeschermde trap, terwijl je met meubels en weet ik wat nog meer de trap op zult moeten bij de verhuizing. Wij hebben destijds de halve maantjes die erop lagen lekker laten liggen tot na de verhuizing, en daarna onze eigen smaak halve maantjes aangebracht. Maar ja, wie ben ik… het wordt hun huis, en dus zullen ze eraf moeten. Ik ben wel bang dat we de trap hier en daar wat bij moeten stippen omdat de verf er volgens mij af komt als we de halve maantjes verwijderd (vandaar dat zij natuurlijk ook willen dat wij ze eraf halen), maar als dat alles is, dan mogen we niet klagen!

De avond ná mijn laatste dag bij Vodafone (ofwel zaterdagavond) zijn we gaan uit eten (”niet mokken, lekker wokken!”) met twee van mijn beste vrienden (we kennen elkaar nu zo’n 15 jaar) en aanhang (de newly weds en de who knows soon to be weds?). Het was ontzettend gezellig, we hebben een paar keer goed kunnen lachen, maar uiteindelijk kwam dan toch het moment van afscheid – en dat was vreemd, heel vreemd.

Qua gevoelens werd ik een beetje heen en weer gegooid tussen aan de ene kant verdrietigheid omdat we niet weten wanneer we hen weer zullen zien, en aan de andere kant de wetenschap dat we hen zeker snel weer eens zullen zien.

Ik had verwacht dat ik veel emotioneler zou reageren, net zoals ik dat op het werk eigenlijk ook had verwacht. Inmiddels heb ik daar twee theorieën over: ofwel ik reageer niet zo emotioneel omdat ik er al een jaar naar toe heb gewerkt, en er dus op ben voorbereid, ofwel het is een vorm van zelfbescherming dat ik mezelf die gevoelens niet laat voelen op dit moment, en dat ze dus op enig moment wel weer eens naar buiten zouden komen.

Nou ja, we zullen het zien. Er is in ieder geval weer een deel van het hoofdstuk afgesloten, en het moment om de pagina om te slaan komt steeds dichterbij…

7 Responses to “Dag Vodafone!”

  1. Petra

    Dennis, ik snap je gevoelens, want ik heb ze zelf ook meegemaakt. Maar serieus, ik heb na mijn verhuizing nooit teruggekeken. Voor jou zal het vooral moeilijk zijn met je ouders, maar je nieuwe leven zal zoveel uitdaging bieden, dat je geen tijd zult hebben om na te denken.

  2. Jacqueline (Jasmino)

    Ik zit hier te dralen boven het toetsenbord, niet wetend wat ik moet schrijven. Ik zou je advies willen geven, maar weet niet welk, omdat ik me simpelweg niet in jouw schoenen kan verplaatsen. Ik vind het wel heel bijzonder dat je je verhaal en ook je gevoelens met ons wil delen. Ik wens je heel veel succes, en ik hoop dat je rust vind in je nieuwe omgeving! Toi toi toi. Ik blijf in elk geval meelezen (en reageren als ik iets zinnigs te melden heb, of niet zoals deze keer)…..

  3. annemiek

    Misschien een beetje van allebei, er naar toe gewerkt, en later verwerk je die gevoelens een keer. Met de beste wil van de wereld kan ik me mijn laatste werkdag in Nederland niet meer herinneren toen ik de eerste keer vertrok! :)

  4. Petra Noben

    Hi Dennis, ik had de centen van VF gisteren op de bank, hoop jij dus ook!! het gaat nu echt snel he, gelukkig valt het je emotioneel tot nu toe mee met afscheid nemen van je werk en de mensen eromheen. Het ga jullie goed de laatste loodjes in NL en veel succes met de verhuizing en alles wat er bij komt kijken in Amerika. We houden contact!! groetjes Petra

  5. Anita

    Wat fijn om te lezen dat het allemaal zo meevalt nu. Als dit goed gaat, zal de rest ook goed gaan. Zo moet je maar denken volgens mij.
    Tuurlijk zullen er nog rottige momenten komen, vooral divere afscheidjes, maar jullie slaan je er vast wel goed doorheen!

    Hopelijk zullen jullie je blogs bij blijven houden, ook daar aan de andere kant van de plas. Toch wel heel leuk om te lezen!

    Succes!

  6. Monique

    Ik zou volgende week best als een vliegje op jullie schouders willen meevliegen naar Denver …

    Groetjes,
    Monique

  7. Sue in Orlando, FL

    Succes met de laatste dingen afronden in Nederland. En veel plezier met de reis volgende week naar de nieuwe bestemming. Gaat allemaal goedkomen.

    Sue in Orlando, FL

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.