Murphy en Bailey

In een reactie op mijn vorige blog waarin ik om suggesties vroeg, was Tine benieuwd naar hoe het met Murphy en Bailey gaat.

De beste omschrijving is denk ik dat ze een haat-liefde verhouding hebben.

Murphy is duidelijk jaloers op Bailey, en dat merk je in heel veel kleine dingen.

Zodra een van ons tweeën het woord “kitty” zegt, dan zie je hem meteen zijn oren spitsen, en soms komt hij zelfs naar diegene toe, alsof hij wil zeggen “ik weet wel dat je het over de kat had, maarre… hier ben ik!”

Gaat Bailey bij een van ons tweeën op schoot liggen, dan gaat Murphy bij de ander op schoot liggen. Aait een van ons tweeën Bailey, dan gaat Murphy naar de ander toe. Het leukste is dat hij dan naar Bailey kijkt met een blik die wij interpreteren als “Jij hebt lekker de een, maar ik krijg lekker aandacht van de ander!”

Als Murphy bij ons op bed ligt, en Bailey komt de slaapkamer binnen gelopen, dan trekt hij er zich soms helemaal niets van aan, maar andere keren dan houdt hij haar heel goed in de gaten – en springt soms van het bed af en rent achter haar aan alsof hij haar flink te pakken wil nemen.

Dat laatste gebeurt overigens vrij vaak, waarbij ze soms als gekken achter elkaar aan vliegen, door de woonkamer heen, de trap op – en Murphy verliest altijd.

Bailey luierend op de bank

Terwijl Murphy soms niet blij lijkt te zijn met Bailey, lijkt het andersom heel anders: Bailey lijkt soms toenadering tot Murphy te zoeken, die daar niet altijd van gediend is. Wel heeft Murphy al geleerd dat Bailey soms helemaal niet onder de indruk is van wat hij ook probeert. Zo was er dat ene moment waarop Murphy probeerde om Bailey zover te krijgen om van hem weg te rennen toen hij op haar afkwam, maar in plaats van weg te rennen bleef Bailey staan – en gleed Murphy zo met zijn neus tegen haar achterste… Ik weet niet voor wie van de twee dat de grootste schok opleverde!

En toch: soms zie je Murphy echt op zoek gaan naar Bailey als hij haar al een tijd niet heeft gezien. Nu weet je natuurlijk nooit wat daarbij denkt – we hopen dat hij ergens het toch wel leuk vindt om de kat in huis te hebben, maar we vermoeden dat het meer iets is als “zou ze misschien weg zijn?”

In ieder geval lijkt het erop dat Bailey veel meer in Murphy geïnteresseerd is dan andersom: als Bailey weer eens de trap opvliegt trekt Murphy zich daar weinig van aan. Echter, elke keer dat Murphy door het hondenluikje de garage in gaat om van daaruit naar buiten te gaan door het hondenluikje in de buitenmuur, dan rent Bailey naar het raam om daar Murphy in de gaten te houden. Ze gaat dan van raam tot raam om Murphy niet uit het oog te verliezen, totday Murphy weer richting huis gaat – dan rent ze snel naar de deur in de gang om hem daar bij het hondenluikje op te wachten.

Wat wel altijd leuk is om te zien, is hoe Bailey reageert als Murphy naar de trimmer is geweest.

Murphy na de trimmer

Het lijkt erop dat Bailey hem dan niet meer herkent, want ze reageert dan heel fel op Murphy: haar staart wordt dik, staat recht naar achteren of omhoog, en ze blaast telkens naar hem als hij in de buurt komt. Ze houdt hem ook heel goed in de gaten bij alles wat hij doet, en ze is voortdurend alert op elke beweging die hij maakt. Allemaal dingen die ze normaal gesproken niet doet. Het is nu een paar dagen geleden, en ze lijkt nu weer langzaam aan de kale Murphy te wennen.

Zullen de twee ooit goede vriendjes worden? We vermoeden van niet. Ik denk dat Bailey dat wel zou toelaten, maar Murphy zal dat vermoedelijk nooit laten gebeuren. Als er eten in het spel is dan tolereren ze elkaars nabijheid en lijkt er een wapenstilstand te bestaan, maar we verwachten niet dat ze ooit ergens samen zullen zitten of liggen. Wel jammer, want het zou wel erg leuk zijn, maar helaas…

One Response to “Murphy en Bailey”

  1. Paul

    Leuk datse weer oan ‘t schrieve bis!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.