Daar zijn we weer!

Het is alweer een tijdje geleden, maar bij deze dan weer eens een blog.

De reden voor het uitblijven van een blog is dat het op mijn werk nogal behoorlijk stressvol is geweest – en eigenlijk is het dat nog steeds.

Volgens het hoger management binnen Xerox zijn onze cijfers niet goed genoeg, en moet er iets gebeuren, wat resulteerde in de mededeling dat 90 dagen lang alles en iedereen wordt geëvalueerd. Blijken mensen niet te kunnen leveren wat wordt gevraagd, dan worden er mogelijk nieuwe mensen aangenomen die wél kunnen presteren. Met andere woorden, de banen van velen staan – in theorie – enigszins op de tocht.

Gelukkig heb ik de afgelopen weken flink wat vooruitgang kunnen boeken, en ik denk dat ik op het moment niets te vrezen heb, na wat bemoedigende berichten, maar het blijft toch altijd in je achterhoofd hangen, en het zorgt voor heel wat stress.

Om zoveel mogelijk positiefs te kunnen laten zien, heb ik heel wat veranderingen doorgevoerd, maar dat ging gepaard met heel wat lange dagen – weken van 50 uur of meer achter elkaar was eerder regel dan uitzondering – met als gevolg dat ik door alle omstandigheden overdag geen tijd had om iets te schrijven, en eenmaal thuis ik volledig uitgeput was.

In de weekenden hebben we het heel druk gehad met de 501st, de Star Wars liefdadigheidsgroep, waar ik sinds enkele maanden ook officieel lid van ben – jawel, de ‘Dark Side’ heeft me gerecruteerd! Twee maanden lang zijn we vrijwel elk weekend op pad geweest voor ‘charity events’, variërend van de St. Patricks Day Parade in Fort Collins, tot de Autism Speaks Walk in Coors Field in Denver, tot May the 4th Celebration in Wings Over the Rockies in Denver, tot een bijeenkomst bij Anna’s Toys-R-Us ten behoeve van autisme.

Ik had het vantevoren nooit verwacht, maar ik vind het echt ontzettend leuk om te doen, en het is ook een leuke en diverse groep mensen. De reacties van de kinderen en de ouders is echt geweldig, en het feit dat je iets doet voor het goede doel is ook heel bevredigend. Bij Anna’s winkel hebben we in vier uur tijd bijna $300 opgehaald, en bij Wings Over the Rockies in zes uur tijd bijna $800.

Na een drukke week op het werk en een uitputtende zaterdag op pad met de 501st, was het op zondag vooral uitslapen, bijkomen van alles, en niets doen – ik had dan meestal geen puf meer.

Gelukkig is de allerergste drukte nu een beetje voorbij, en heb ik weer wat meer tijd om adem te kunnen halen, en om elke dag een lunch te eten – iets wat er vaak niet van kwam.

Voor de rest gaat alles zijn gangetje. In onze achtertuin begint nu alles weer op te komen na de eerste winter, en het lijkt erop dat op drie planten na alles het heeft overleefd. De planten die door de winter zijn gekomen, zijn op volle kracht terug, en doen het prima. Degenen die het niet hebben gered, waren de goedkope planten van Lowe’s (een doe-het-zelf zaak), dus het is voor onze tuin dus blijkbaar toch goed om voor de betere kwaliteit van een tuincentrum te gaan.

Het weer is hier de laatste paar weken een beetje van slag, zo lijkt het. Eind april en begin mei hadden we nog sneeuw, en nu is het al bijna een week voortdurend 30°C of meer. Afgelopen maandag en dinsdag was het maar liefst 38°C – recordtemperaturen voor deze tijd van het jaar.
En helaas, vanwege een winter met weinig sneeuwval en nu de hoge temperaturen, is gebeurd waar iedereen zo bang voor was: branden.
Sinds een paar dagen woeden er flinke branden op verschillende plaatsen in Colorado. Sommige branden zijn onder controle of inmiddels geblust, zoals de brand die in Rocky Mountain National Park woedde, waar meer dan anderhalve vierkante kilometer in rook is opgegaan.

Andere branden die nog gaande zijn, zijn een flink brand bij de Royal Gorge Bridge, de beroemde brug waar veel toeristen naar toe gaan. De brand is daar zo dichtbij gekomen, dat enkele houten planken van de brug zwartgeblakerd zijn, en de constructie van de brug zelf wordt nu op integriteit getest, aangezien de hitte van de nabijgelegen brandende gebouwen de kabels van de brug zouden kunnen hebben aangetast.

De ergste brand momenteel is die bij Colorado Springs, niet zo heel erg ver van de plek waar vorig jaar ook al die enorme verwoestende brand woedde. Inmiddels zijn daar meer dan 360 huizen verwoest, is meer dan 60 vierkante kilometer in rook opgegaan, en zijn meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.

Deze hoeveelheid branden, en de felheid waarmee ze branden, zorgt ervoor dat de rook over een groot deel van de staat hangt. Gisteren was het heel er goed te merken: het leek alsof het een zwaarbewolkte dag was, maar dat was allemaal rook. Onderweg naar huis, in de verte kijkend, leek het alsof het mistig was, maar dat was ook allemaal rook. De zon was verborgen achter een rook sluier, en was oranje van kleur, en zodra je buiten kwam rook je gewoon de brandlucht – en dat van 100 kilometer verder zuidelijk.

Het brandseizoen was eigenlijk nog niet eens op volle kracht begonnen – meestal komt dat pas later in de zomer – dus het feit dat er nu al zoveel en zulke hevige branden zijn, voorspelt niet veel goeds voor deze zomer.

Hopelijk slaat het weer snel om, en komt er een einde aan de temperaturen van boven de 30°C, en krijgen we flink wat regen en onweer, maar helaas lijkt het er de komende dagen niet op dat dit gaat gebeuren…

Wordt vervolgd…

One Response to “Daar zijn we weer!”

  1. Paul

    Zal voor je duimen Dennis, dat het bij jou niet gaat tochten!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.