Weer op reis!

Komende week mag (moet?) ik weer voor mijn werk op reis. De laatste keer is alweer meer dan een jaar geleden (naar Omaha, Nebraska) dus zo erg is het niet.

Dit keer moet ik samen met Troy uit mijn team een aantal dagen naar Maumee, Ohio.

Naar waar?

Juist, die reactie had ik ook.

Maumee, OH, is een stadje van zo’n 14.500 inwoners, en is een voorstadje van Toledo, OH. Toledo is een maatje groter dan Maumee, en met 287.000 inwoners de vierde stad van Ohio.

Onze klant is een niet bijzonder groot transportbedrijf, en voor Troy wordt dit de eerste keer ‘on site’ bij een klant voor het implementeren van dit product. Ook al is hij officieel de ‘lead’ in dit project, het meeste zal qua training toch van mij moeten komen, omdat hij het product nog niet zo goed kent. We ondersteunen het product wel dagelijks, maar het is toch anders om het te trainen binnen drie strak geplande dagen.

Oorspronkelijk had dit tripje al in juni plaats moeten vinden, maar door omstandigheden aan de kant van de klant werd het uitgesteld tot, wel, komende week.

Ik had liever gehad dat we dit in juni al achter de rug hadden gehad, aangezien juli in dat deel van Ohio – zo dicht bij Lake Erie – erg vochtig kan zijn, en dat gepaard met temperaturen van 32°C kan wat minder plezierig zijn.

Aan de ene kant is het wel weer leuk om eens ergens heen te gaan waar ik nog niet ben geweest, maar gezien de drukte op het werk is het qua timing niet ideaal.

Bovendien zijn Troy en ik het hele team, dus het hele Implementations team is op reis. Ondertussen moet – vanaf de lokatie bij de klant – het reguliere werk ook nog doorgaan: Tier 2 support, implementaties, projectmanagement, het testen van nieuwe releases, enzovoorts. Het zal dus een drukke week worden.

Gelukkig kan ik het goed met Troy vinden, en is hij ook enigszins bekend in die regio. Hij is in Michigan opgegroeid, en heeft redelijk wat tijd in Ann Arbor, Michigan doorgebracht. Ann Arbor schijnt een leuke studentenstad te zijn die je – volgens veel Amerikanen – gezien moet hebben, en we zitten daar maar een uurtje vandaan. Denkelijk dat we daar dan maandagavond even heen rijden.

Onze vlucht vertrekt om 6:00 uur vanuit Denver, dus dat wordt vroeg opstaan. Na een overstap in Minneapolis zullen we rond 13:00 uur in Detroit landen, waarna het nog iets meer dan uur rijden is naar Maumee.

Ik ben eens benieuwd.

Vandaag kreeg ik op mijn werk ook nog nieuws. Er gaat wat geschoven worden met de managementtaken, waardoor onze Client Services afdeling vanaf maandag aanstaande onder mij zal komen te vallen. Mijn officiële titel zal waarschijnlijk daarmee veranderen in “Manager of Implementations and Service Delivery”.

Nu klinkt dat heel indrukwekkend, maar onze Client Services afdeling bestaat momenteel uit twee personen. Desondanks betekent deze wijziging dat ik – samen met onze implementaties, onze Tier 2 support, en nu Client Services – wel verantwoordelijk ben voor een groot deel van de klantcontacten en serviceverlening van ons bedrijf.

Het is op zich wel fijn omdat ik ook hier al heel lang dingen zie die ik graag verbeterd zou zien, maar omdat ik niets te zeggen had over die afdeling, kon ik hooguit iets voorstellen bij de desbetreffende verantwoordelijke en was het altijd nog maar afwachten of er iets mee gebeurde.

Hoe dan ook, het is weer een leuke uitdaging erbij.

Nu nog volgende week overleven, en we kunnen er weer even tegen!

One Response to “Weer op reis!”

  1. Paul

    Enne, wie woar ut in Maumee?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.