Coming soon: Weekje naar de Black Hills – Deel 2!

Even een snelle update tussendoor.

De afgelopen weken hebben we het behoorlijk druk gehad. Van 20 april tot en met vorige week zijn mijn ouders op bezoek geweest, waardoor het bijwerken van mijn blog een beetje op een laag pitje is komen te staan (lees: het vlammetje was tijdelijk even gedoofd…). Maar: ik ben het nog niet vergeten – deel 2 komt eraan!

Tijdens het bezoek van mijn ouders had ik gewoon geen zin om aan mijn blog te werken: er waren leukere dingen die we konden doen!

Hebben we veel leuke dingen gedaan? Ach, we zijn eigenlijk niet echt ergens heen geweest. We hebben lekker veel thuis gekookt dit keer, een keer gebarbecued, zijn een paar keer lekker gaan uiteten, en we zijn naar een tuincentrum geweest.

Tuincentrum? Jawel, want we hebben sinds een aantal weken een heuse achtertuin! Er staat op dit moment nog niet heel veel aan planten in de tuin, maar we hebben wel een terras, gras, een sprinklerinstallatie, en een border rondom.

De dag dat de tuinaanleg klaar was zag het er zo uit:

Achtertuin
De vers aangelegde achtertuin

Zoals je op de foto kunt zien hebben we inmiddels ook een hek tussen onszelf en de buren, waarmee de tuin nu een mooi blank canvas is geworden. We hebben ongeveer 1.20 m “mulch” rondom langs het hek, en ongeveer 60 cm langs het huis. Het terras is ongeveer 4,5 m x 4,5 m meter, en is gemaakt met “Colorado Red Flagstone”, een roodachtige natuurlijke flagstone die hier veel voorkomt. Het grasveld is ongeveer 18 meter breed, en ongeveer 10 meter diep. Al met al geen supergrote tuin, maar zeer zeker groot genoeg voor ons en voor Murphy.

Nadat de tuin was aangelegd zijn we naar Harmony Gardens Nursery in Fort Collins geweest, een tuincentrum/boomkwekerij die we nog kenden van onze tijd in Fort Collins. De hele kwekerij is ongeveer 150.000 m² groot, dus je bent er wel even zoet. Uiteindelijk zijn we met 30 planten naar huis gereden – een hele auto vol, met vier personen en enkele zakken met kleding van de outlet mall die we op de heenweg nog even hebben leeggewinkeld.

Nog niet alle planten staan in de grond, maar beetje bij beetje komt dat wel. We zijn wel heel strijdlustig, want we hebben voor geen enkele plant toestemming gevraagd bij de HOA, hoewel dit officieel wel dient te gebeuren.

Prairie Fire CrabappleHet volgende plan: een boom planten in het gras, om de grote open ruimte enigszins te breken. We willen graag een Prairie Fire Crabapple plaatsen, en die ziet er ongeveer zo uit als je in het kleine plaatje kunt zien. Een enigszins laag blijvende boom, die mooi groeit, en vooral prachtige bloesems heeft.

Maar goed, daarvoor moeten we wél toestemming vragen bij de HOA – een boom valt zo op, hè, als die er plotseling staat…

Hoe dan ook: deel 2 van ons weekje naar de Black Hills volgt snel!

One Response to “Coming soon: Weekje naar de Black Hills – Deel 2!”

  1. José

    Een fijn gevoel hè? Als de tuin (zo goed als) af is!
    Na 6 maanden in het zwarte zand, en vrijdag twee weken in het gele zand. Laten we eindelijk de boel bestraten!
    Wij hebben echt en postzegeltuintje (5 bij 9) dus wordt ie allen maar bestraat. Paar mooie potten (en een bbq!) erbij en dan zijn we klaar voor de zomer!

    Gelukkig hebben wij geen ‘last’ van de HOA. De voortuin moet namelijk ook nog :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.