Het nieuws

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat ik nieuws had wat ik op dat moment nog niet mocht delen, maar de verwachting was dat het op maandag bekend zou worden gemaakt. Helaas gebeurde dat echter niet – tot vanochtend.

Wat is nou het nieuws? Het begon afgelopen donderdag.

Ik kreeg via onze interne ‘instant messenger’ een berichtje van Bill, onze Vice President Service Delivery and Implementations, of ik even in een vergaderruimte kon gaan, en hem met mijn mobiele op zijn mobiele telefoon wilde bellen.

Onmiddellijk dacht ik dat er wellicht nieuws was over mijn salarisverhoging waarvan ik wist dat deze aangevraagd was, dus ik was heel benieuwd naar wat Bill had te vertellen.

Hij begon een beetje angstaanjagend: hij had slecht nieuws, want er kwam een organisatiewijziging. Ik dacht meteen het ergste, hoewel ik niet echt voor mijn baan vreesde. Wat Bill echter daarna zei, verraste me enorm: Ian (mijn manager) had zijn ontslag ingediend, omdat hij een baan had aangenomen bij een ander bedrijf. Hij ging voor Chad werken, de Vice President die enkele maanden terug was vertrokken.

Maar goed, met het vertrek van Ian kwam de functie van Manager of Implementations vrij, en Bill wilde die functie heel graag aan mij aanbieden. Ik had mezelf meer dan genoeg bewezen, en hij had er het volste vertrouwen in dat ik samen met hem het team verder zou kunnen uitbouwen en verbeteren op de basis die Ian had gelegd. Hij was heel benieuwd naar mijn ideeën, en een frisse kijk op de verschillende uitdagingen die we momenteel hebben.

Ik was echt even met stomheid geslagen, en wist echt niet wat ik moet zeggen. Dit was wel het laatste wat ik had verwacht. Het is ontzettend jammer dat Ian weggaat, en ik zal hem en zijn kennis zeker gaan missen, maar tegelijkertijd bood mij dit wel een enorme kans.

Oh ja, zei Bill, er zat uiteraard ook een hoger salaris aan vast: maar liefst 25% hoger dan mijn huidige salaris, zo bleek. Wow! Dat was pas een salarisverhoging, veel meer dan ik had verwacht…

Hoewel het idee me ergens wel met angst en beven vervult, kon ik hier uiteraard geen nee tegen zeggen: het is een geweldige mogelijkheid om mezelf nog meer te bewijzen, en de ideeën die ik heb tot uitvoer te kunnen brengen. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken en heb Bill’s aanbod aanvaard.

Bill was erg blij om het te horen. Hij vertelde me dat zodra Ian zijn ontslag had ingediend hij direct mij wilde hebben als Ian’s opvolger. Het plan moest nog door Bill’s baas, de Division Vice President en General Manager worden goedgekeurd, hetgeen geen enkel probleem was. Nadat zij akkoord was gegaan, moest het echter ook nog worden goedgekeurd door háár baas, en ook hij was zonder problemen ermee akkoord gegaan. Het was pas woensdagavond toen Bill zich blijkbaar ineens realiseerde dat hij geen Plan B had: wat als ik nee zou zeggen? Hij was dan ook opgelucht dat ik ja had gezegd.

Ik moest het nog even voor me houden, want het zou pas later bekend worden gemaakt, waarschijnlijk op maandag. Mijn ouders en Anna’s familie hebben we het meteen verteld, maar voor de rest kon ik het nog met niemand delen: niet op mijn blog, niet op facebook, niet op het AllesAmerika-forum – vandaar mijn opmerking over het nieuws wat ik had maar nog niet kon delen.

Vanmorgen was het echter zover: de officiële bekendmaking werd uitgestuurd:

Today I am announcing the resignation of Ian who has decided to pursue other opportunities outside of our company. Ian has been instrumental in streamlining our customer implementations and improving our documentation for our services so that we are able to provide better support to our customers. Please join me in wishing Ian good luck in his new endeavors.

As a result of Ian’s departure the following changes are being made:
Dennis is being promoted to Manager of Implementations. Dennis has played a huge role on our implementations team and has done a great job implementing our customers on various solutions. With Dennis’ attention to detail and customer focus I look forward to what Dennis will bring to the group in his new role.

Please join me in congratulating Dennis on his new role as Manager of Implementations.

Please let me know if you have any questions.

Thanks

Bill

Het is een enorme uitdaging waar ik aan de ene kant heel nerveus voor ben, maar aan de andere kant ook heel blij voor ben en heel veel zin in heb. Ik heb heel veel aan Ian te danken; hij heeft altijd vertrouwen in me gehad, en zeker het afgelopen jaar heeft hij veel van zijn beslissingen met me gedeeld en vantevoren met me overlegd, en hij heeft mijn mening altijd gerespecteerd en in overweging genomen. Hij is echt een goed voorbeeld geweest, en ik ben hem ook dankbaar dat hij ons team heeft gebracht tot waar het nu is.

Hopelijk komen de ervaringen uit de managementcursussen en de people managementcursussen die ik jaren geleden heb gevolgd snel weer boven drijven, en kan ik het minstens even goed doen als Ian, en kan ik mijn ideeën ten uitvoer brengen.

Het zal in ieder geval de komende periode ontzettend druk worden. Niet alleen zal ik alles voor mijn nieuwe functie moeten leren en de functie uitoefenen, ik heb ook nog mijn eigen projecten die ik af zal moeten maken (inclusief drie projecten waarvoor ik voor elk zo’n vier tot vijf dagen op reis zal moeten), ik zal Troy (die we drie maanden geleden hebben aangenomen) moeten blijven trainen, en daarnaast zal ik een nieuw teamlid moeten aannemen (waarvoor ik de sollicitatiegesprekken zal moeten doen) en deze persoon ook moeten trainen. Ik zal me dus zeker niet gaan vervelen.

Hoe dan ook: het is nu dus officieel – per maandag a.s. zal ik de nieuwe manager zijn van mijn huidige team!

11 Responses to “Het nieuws”

 1. Leo Smeets

  Dennis,
  Geweldig nieuws!! Van harte proficiat en veel succes in je nieuwe uitdaging.
  Gr.
  Leo en Wies

 2. Jacqueline alias Jasmino

  Nogmaals gefeliciteerd Dennis, dik verdiend volgens mij! Veel succes in je nieuwe functie, en geniet uiteraard ook van je 25% verhoging!

 3. Sonja (Helena)

  Dennis,

  geweldig wat een bliksemcarriere, gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging en heel veel succes.

 4. Anja (Anja79)

  Wat een geweldig nieuws, Dennis! Hartelijk gefeliciteerd met je promotie en veel succes in je nieuwe functie!!

 5. Martha

  Wow Dennis, wat goed van je. Heel veel succes in je nieuwe functie, maak er iets moois van.

 6. Katelyn

  Van harte gefeliciteerd!! Geweldig hoe je dit toch allemaal maar even mooi bereikt hebt.
  Heel veel succes!

 7. Ger en Myrèse

  Super Dennis!!
  Van harte gefeliciteerd en veel succes!

 8. Annemiek

  Gefeliciteerd!

 9. jolanda aka jolanxyz

  Een dikke proficiat! Van vakkenvuller en wonend bij je schoonouders tot manager en bezitter van een nieuw huis, je mag trots zijn op wat je in een goede 3 jaar hebt bereikt!

 10. Petr@

  Wat een uitdaging Dennis! Van harte gefeliciteerd, je gaat het ongetwijfeld heel goed doen.

 11. Sue in Orlando, FL

  Gefeliciteerd nog. Hartstikke mooi. Zo begint het jaar weer even goed.

  Sue in Orlando, FL

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.