Dag 2011, welkom 2012!

Ook al is 2012 inmiddels alweer een paar dagen oud, het oude jaar kan niet worden afgesloten zonder een korte terugblik. (Klik op de kopjes van elk stukje hieronder om naar de stukjes voor die maand te gaan – alle links openen in een nieuw venster.)

Januari
2011 begon niet leuk met het overlijden van mijn oma begin januari. Het was onverwacht, en het was behoorlijk moeilijk om niet bij de begrafenis aanwezig te kunnen zijn – een van de minder prettige gevolgen van zo ver weg wonen.

Februari
In februari ging Denver gebukt onder een flink pak sneeuw, en koude temperaturen (de gevoelstemperatuur bereikte -37°C) zorgden voor ijs aan de binnenkant van de ramen.

Het laatste weekend van februari was ook het weekend dat ons leven (in positieve zin) veranderde: we gingen langs bij Meritage Homes, om te kijken naar de ‘model homes’ – meer uit nieuwsgierigheid dan wat anders.

Maart
Begin maart besloten we dat we niets te verliezen hadden, en lieten de hypotheekadviseur van Meritage Homes eens bekijken voor hoeveel aan hypotheek we in aanmerking zouden kunnen komen. Al snel bleek dat dit meer was dan we hadden gehoopt, en leek het er ineens zomaar op dat we een gloednieuw huis zouden kunnen gaan kopen. Al snel werd besloten dat we voor het model ‘Keystone’ zouden gaan:

2000 square feet (ongeveer 186 vierkante meter), twee verdiepingen met ‘basement’, drie slaapkamers, 2 badkamers, apart toilet beneden, en een aparte studeerkamer. Heel ruim van opzet, ‘100% Energy Star Compliant’, en heerlijk ruim en licht van binnen. Er zouden zeer binnenkort enkele kavels worden vrijgegeven die een prachtig uitzicht op de Rocky Mountains zouden bieden. We moesten er dan wel snel bij zijn, want zodra de kavels werden vrijgegeven werden ze op een ‘first come, first serve’ basis toegewezen. De rest van de maand brachten we dan ook elk weekend door in het sales kantoor van Meritage Homes, voor het geval de kavels vrij zouden worden gegeven; we zouden dan meteen de cheque voor de aanbetaling kunnen overhandigen. Door de week had Anna de cheque bij zich, zodat ze meteen naar Meritage toe kon gaan als het zover was. Als onderdeel van de voorbereidingen voor het huis zijn we ook alvast naar het Design Center geweest om vloeren en badkamers uit te zoeken.

April
Op 2 april was het dan eindelijk zover: een van de kavels waarin we geïnteresseerd waren was vrijgegeven, en na (zeer) kort overleg besloten we ervoor te gaan: we hadden een kavel! Op dinsdag 5 april hebben we het bouwcontract getekend, en toen begon het wachten. Later die maand werd ook onze ‘mortgage insurance’ aanvraag al ingediend, waardoor we premieverhoging de volgende maand mooi konden vermijden. Ook werden alle selecties bij het design center vastgelegd, iets wat nog niet zo makkelijk was. Eind april kwamen ook mijn ouders op bezoek, en dit keer waren ze ook hier voor mijn verjaardag, wat wel erg leuk was.

Mei
In mei laaiden de discussies rond de dood van Osama Bin Laden hoog op; een controversiele gebeurtenis, maar wel een gebeurtenis die voor de vele nabestaanden van de slachtoffers van 9/11 een stukje afsluiting van een hoofdstuk in hun leven bood. Mijn ouders gingen weer naar huis, en ik ging op zakenreis naar Omaha, Nebraska. Na mijn reisje naar Omaha kreeg ik bronchitis, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog de gevolgen van voel. De voorbereidingen voor het huis waren nog steeds in volle gang, en eind mei stond in het teken van de foutjes in het papierwerk, waardoor we telkens weer opnieuw dezelfde papieren moesten ondertekenen.

Juni
In juni had ik de eer om een ‘Bitch Citation’ te krijgen, een papiertje dat nog steeds vol trots hier in mijn cubicle hangt. Juni was ook de maand waarin we voor de eerste keer naar “Do at the Zoo” in de Denver Zoo gingen, het evenement waar je lekker decadent opgedirkt na sluitingstijd door de dierentuin loopt, genietend van heerlijke drankjes en allerlei liflafjes. Verder vond in juni de eerste familie schietdag plaats – nee, niet een dag waarop je op je familie mag schieten, maar een dag waarop we met de hele familie zijn gaan kleiduiven schieten. Gedurende het jaar zijn er nog meer van zulke dagen geweest, maar helaas konden Anna en ik er niet bij zijn vanwege verplichtingen rondom het nieuwe huis. Eind juni begon men eindelijk ook met de aanleg van onze straat: zonder straat kon men niet beginnen met de bouw, dus het was een belangrijke stap in de goede richting.

Juli
Tijdens het Independence Day weekend zijn Anna en ik weer eens naar een lacrosse wedstrijd geweest, iets wat we nu al een aantal keer hebben gedaan, en wat heel erg leuk is om te doen. 4th of July zelf hebben we bij Kim & Arthur in Nederland doorgebracht, wat heel gezellig was. Aan het eind van de eerste week in juli kwam het noodweer over Denver dat veel straten en huizen onder water zette. Een week na Independence Day zijn we met Kim & Arthur de Jeep-rit gaan rijden die we eigenlijk de week ervoor hadden willen doen. Het was leuk en mooi, maar ook koud en – tijdelijk – nat. Ook zijn we naar de Miners Days in Nederland geweest. Het belangrijkste nieuws van juli was echter dat men – eindelijk! – met de bouw van ons huis was begonnen.

Augustus
In augustus was het tijd voor het tweede bezoek van mijn ouders. Tijdens hun verblijf hier hebben we verschillende uitstapjes in de omgeving gemaakt, onder andere naar de top van Mount Evans. Op 24 augustus was ik alweer twee jaar in dienst bij TripPak. In augustus vond ook de Colorado Relay plaats, de estafetteloop waaraan met een team van ons kantoor werd deelgenomen. Ik fungeerde als een van de twee chauffeurs, en het was een oefening in wakker blijven: bijna 30 uur zonder slaap. De bouw van het huis vorderde intussen gestaag.

September
September stond vooral in het teken van onze reis naar Nederland: voor het eerst in twee jaar waren we weer eens in ‘the old country’, zoals men het hier noemde. Het was heel fijn om iedereen weer eens te zien, en om onze favoriete plekjes weer eens te bezoeken – oh ja, laat ik vooral ook de frikandel speciaal niet vergeten… Mijn opa van 95 liet geen spaan van mij heel tijdens een potje schaken.

Eenmaal weer thuis bleek er in de voorgaande twee weken veel te zijn gebeurd in en aan het huis: het begon nu echt op een huis te lijken! Vooralsnog leek alles nog steeds volgens planning klaar te geraken.

Oktober
In oktober vonden veel veranderingen op het werk plaats. Diverse mensen wisselden van functie, anderen vertrokken uit het bedrijf. Voor mij betekende het promotie naar Senior Implementation Specialist. Oktober was ook de maand dat ik bijna overspannen raakte door de zenuwen: het was immers bijna zover, en de hypotheek was nog steeds niet 100% rond, hoewel het huis vrijwel af was. Eind oktober hadden we ook nog de leuke ervaring om de giraffen en olifanten te mogen voeren in de Denver Zoo. De allerleukste ervaring van oktober was toch wel om op 31 oktober de sleutel te mogen krijgen van ons nieuwe huis – alle maanden stress waren in één klap vergeten toen we om even na 11:00 uur ’s ochtends de allereerste keer de sleutel in het slot van ons eigen huis konden steken!

November
November was een drukke maand (zowel privé als op het werk), en de maand die in het teken stond van het gebrek aan TV en internet. Pas op 23 november konden we eindelijk vaststellen dat zelfs met meer dan 200 kanalen er nog steeds niks op TV was. Wel hadden (en hebben) we supersnel internet, maar we zijn eens benieuwd hoe lang dat duurt – we zijn immers tot nu toe nog de enige die op die verbinding zitten… Voor de rest was het in november genieten geblazen van het nieuwe huis, en natuurlijk alles uitpakken na de verhuizing, dingen aan de muur hangen, inrichten, de nieuwe wasmachine en droger gebruiken, en oh ja: genieten. Had ik trouwens al genieten vermeld?

December
Begin december kwamen mijn ouders weer op bezoek, en eindelijk konden we hen ons huis laten zien: een trots moment in mijn leven. Net zoals in novermber was het ook in december chaotisch druk op het werk, maar uiteindelijk is het niet voor niets geweest: ik kreeg een “exceeding expectations” beoordeling, en ik kreeg een mooie kwartaalbonus. Ook in december hebben we weer volop genoten van het huis, maar nu in kerstsfeer. Het was weer leuk om met mijn vader de kerstverlichting buiten op te hangen,

en om het huis aan familie en vrienden te kunnen laten zien tijdens een kleine ‘house warming party’. Kerstmis werd weer gevierd met Anna’s familie, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we onze cadeautjes voor elkaar met z’n tweetjes in ons eigen huis uitgepakt, onder het genot van een ontbijtje, met de open haard aan. Pas daarna zijn we richting Denver gegaan voor de verdere viering. Oud & Nieuw hebben we met z’n tweetjes doorgebracht; Anna’s werkrooster liet het niet toe om bij Kim & Arthur te gaan doorvieren. We hebben gezellig met z’n tweetjes gegourmet (ja ja, we hebben hier een gourmetstel!), champagne gedronken, en we hebben oliebollen gebakken die bijzonder goed waren gelukt.
Oliebollen
Kortom, het was een leuke afsluiting van een druk, maar oh zo goed jaar!

Happy New Year!

3 Responses to “Dag 2011, welkom 2012!”

  1. Joyce

    Ik wens jullie een “continuation” van alle goede dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd.

  2. Anja (Anja79)

    Leuk om zo de terugblik over 2011 te lezen en te zien hoe de bouw van jullie huis als een rode draad door het hele jaar loopt!

  3. Paul

    Veel geluk, ook in 2012!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.