Halloween 2010

Vorig jaar rond deze tijd zaten we al in ons huis aan Elm Street, maar we hadden op dat moment pas sinds vier dagen de sleutel. Er was dus nog veel te doen in het huis, en vandaar dat we Halloween niet echt hebben gevierd in 2009. We zijn wel met Anna’s broer even naar een feestje verderop in de straat geweest, maar we hadden verder niets versierd.

De dag na Halloween gaan bij Walmart alle Halloweenspullen in de uitverkoop voor de helft van de prijs, en zo hadden we vorig jaar een leuk setje op de kop getikt, met wat grafstenen, een schedel, twee handen en voeten, kleine hekjes, spinnewebspul en nog wat kleine dingen hier en daar.

Dit jaar was het de bedoeling om wel helemaal te gaan versieren voor Halloween, en wel het weekend ervoor. Op die manier zou alles tenminste een week kunnen staan. Helaas werd ik in de nacht van vrijdag op zaterdag behoorlijk ziek, en heb ik de hele zaterdag slapend in bed doorgebracht. Op zondag moest ik wassen en inpakken voor mijn reis naar San Antonio op maandagochtend, en dus kwam er helaas niets van het versieren voor Halloween.

Naast de set die we vorig jaar hadden gekocht hadden we dit jaar ook bij de Dollar Tree verschillende dingen gekocht: grafstenen voor $1, die kun je toch niet laten liggen?

Gisteren was het dan zo ver. ’s Ochtends zijn we eerst boodschappen gaan doen, en daarna gaan lunchen bij Panera Bread. Het was een schitterende herfstdag: zonnig en niet koud. Het enige nadeel was de sterke wind; dat zou nog wel eens lastig kunnen worden als je gaat versieren met dingen die zijn gemaakt van piepschuim. Nu zitten er wel metalen pinnen aan de onderkant waarmee je een en ander in het gras kunt steken, maar deze zijn maar een centimeter of vier lang. Zo’n grafsteen vangt natuurlijk wel veel wind, dus hoe goed werken die pinnetjes nu echt?

Nou, ze bleken te werken in die zin dat ze niet wegwaaiden. Ze klapperden echter behoorlijk op en neer in de wind, en wie heeft er nu ooit een grafsteen zien bewegen in de wind (behalve misschien in een heel erg low-budget film)? Dat moest dus worden verholpen. De oplossing? Houten satéprikkers die op strategische plekken in, door, en achter het piepschuim werden geplaatst.

Uiteindelijk was ik tevreden met waar en hoe de grafstenen stonden, en was het tijd voor het volgende onderdeel: het spinnenwebspul. En dat vormde toch wel een uitdaging in de wind! Je kon niet echt goed overal aankomen, want als je tegen de wind in stond dan had je dat spul overal hangen; net zoals een echt spinnenweb blijft dit ook in je haar hangen.

Het heeft dus even geduurd voordat alles erbij hing zoals ik het graag wilde zien, maar ik was blij met het resultaat:

Halloween 2010 (1) (Custom)

Halloween 2010 (2) (Custom)

Halloween 2010 (3) (Custom)

Halloween 2010 (4) (Custom)

Halloween 2010 (5) (Custom)

Halloween 2010 (6) (Custom)

Halloween 2010 (7) (Custom)

Halloween 2010 (8) (Custom)

Halloween 2010 (9) (Custom)

Halloween 2010 (10) (Custom)

Halloween 2010 (11) (Custom)

Halloween 2010 (12) (Custom)

Halloween 2010 (13) (Custom)

Halloween 2010 (14) (Custom)

Met een groene peer in de buitenlamp naast de voordeur hoopten we dat er wel een spookachtige sfeer zou ontstaan waarbij je ook nog eens iets van de decoraties zou kunnen zien, maar helaas bleek dat licht bij lange na niet fel genoeg te zijn. Voor direct bij de deur was het prima – zeker voor de “trick-or-treaters” ’s avonds, maar het was jammer dat je van de rest zo weinig zag.

Gelukkig had ik eerder op de dag bij Walmart gezien dat ze een deel van de kerstverlichting al uit hadden gestald, waaronder de spotjes die je zo in de grond kon steken. En dus ben ik er maar een gaan halen: lamp en houder voor $12 – dat was het me wel waard.

Snel even een verlengsnoer uitgerold (oranje, dus dat kleurt goed bij Halloween), lamp in de grond gestoken, en klaar. Het effect is best wel leuk, zeker bij de schedel:

Night time (1) (Custom)

Night time (Custom)

Ik was in ieder geval heel tevreden met dit resultaat voor $12!

Als laatste moesten we natuurlijk nog de pompoenen klaarmaken. Wat is Halloween nu zonder pompoenen? Rond half tien ’s avonds begonnen we ermee, en tegen middernacht stonden de pompoenen op hun plek, klaar voor Halloween:

Pumpkins (Custom)

Pumpkins (1) (Custom)

Pumpkins (2) (Custom)

Onze snoepketel is gevuld, en de kostuums zijn ook klaar. Anna gaat als Nederlands melkmeisje, ik wilde dit jaar iets donkers en mysterieus. Dit is het geworden (de kwaliteit is slecht maar je krijgt een idee):
Costume (4)-2 (Custom)

Achter het masker draag je een brilmontuur waar onder je ogen rode lampjes langzaam opgloeien en weer uit gaan. Met voor de rest alles zwart aan (zwart t-shirt met lange mouwen, zwarte hand- schoenen, zwarte broek, zwarte schoenen) ziet het er best “spooky” uit. Als er trick-or-treaters komen dan zal er niet zo heel veel licht zijn binnen, waardoor het effect van de in het donker opgloeiende rode ogen veel sterker zal zijn.

Ik verheug me nu al op het traumatiseren van de buurtkinderen…

HAPPY HALLOWEEN!

9 Responses to “Halloween 2010”

 1. Monique

  Happy Halloween!

  Wat een gave versieringen. Jullie huis is net een kerkje en het kerkhof maakt het helemaal af.

  Geweldig!

 2. Marjon

  Het ziet er allemaal geweldig uit!!!
  Ik zou je niet graag ’s avonds tegenkomen in dat kostuum.

 3. Aïda

  Zo, jullie hebben wel je best gedaan met versieren!

 4. Anja (Anja79 AA forum)

  Geweldige decoraties!! Het ziet er lekker spooky uit, vooral in het donker. Wat een idee ook om een groene peer in de lamp te draaien!

 5. Corry Krijgsman

  Geestig hoor al die spulletjes. Ik kan trouwens makkelijk een grafsteen van $ 1.- laten liggen. Geen enkele moeite mee. HAHAHA!!!!

 6. Jacqueline alias Jasmino

  Ik zou me een hoedje schrikken als ik jou zou aantreffen zo, jeetje zeg, ik krijg nu al een beetje kippenvel van ;-)
  Leuke versieringen!

 7. Annemiek

  Leuk gedaan.

 8. Elke

  Wow, je ziet er geweldig griezelig uit, Dennis!
  En de versieringen zijn ook heel mooi aangebracht.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.