Eindelijk de winter voorbij?

Dat het weer in Colorado behoorlijk wisselvallig kan zijn, is bekend; ik heb er hier al vaker over geschreven. Zelfs in april en mei kan het weer nog vreemd doen, zoals ook deze week weer is gebleken.

Hadden we vorige week nog een dag erbij met bijna 24°C, vandeweek begon het ’s avonds te sneeuwen en lag er ’s woensdags in de ochtend een centimeter of drie, vier sneeuw. Gelukkig lag de sneeuw alleen op bomen en struiken, het gras en de auto’s en niet op de wegen, maar toch: sneeuw bijna halverwege mei? Daar had ik nu echt geen behoefte meer aan.

Het is ook bijzonder jammer van de bloesem die nu nog aan de bomen zit: zowel voor als achter het huis staat er momenteel nog een boom volop in de bloesem. Daarnaast hebben we vier seringenstruiken van zo’n 2,5 meter hoog staan, en die hebben toch wel een klap gehad door deze onverwachte kou. Woensdagochtend waren ze volledig tot op de grond doorgebogen door het gewicht van de sneeuw.

Woensdagmiddag was de sneeuw alweer volledig verdwenen met het beetje zon wat doorkwam, en kregen we tegen de avond de ene regenbui na de andere.

Sinds afgelopen maandag hebben we een vriend, Bob, op bezoek uit Nederland, en met hem hebben we al de grap gemaakt dat we in Colorado 320 dagen zon per jaar hebben, en dat hij nu uitgerekend tijdens die andere 45 dagen hier is.

Gelukkig gaat het weer weer snel verbeteren. Vandaag en morgen wordt nog zo af en toe regen verwacht, met zo’n 15°C, en zondag wordt het tegen de 20°C met zon. Voor volgende week zitten er dagen tussen waarop het wel eens 24°C of meer kan worden, dus dat is een heel verschil met de 5°C die we eerder deze week hadden.

Ik verheug me eigenlijk wel op dat betere weer. Maandag heb ik vrij gepakt, omdat Anna dan ook vrij heeft, en we dus met Bob ergens naar toe kunnen gaan. Volgens de voorspellingen wordt het zo’n 22°C met zon, dus een mooie dag.

Ik kan niet wachten tot de zomer, om dan lekker met de cabrio de bergen in te gaan: Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park staat zeer zeker hoog op de “to do”-lijst; vorig jaar is het er nooit van gekomen omdat ik vaak op zaterdag moest werken bij Road Bear, en Anna op zondag bij Toys-R-Us, maar dit jaar gaat het absoluut gebeuren. Zeker op een dag waar het in Denver 35°C of meer is zal het erg lekker zijn om de (wat koelere) bergen in te gaan; picnicdeken erbij, wat te eten en te drinken, jawel hoor, dat kan me wel bevallen.

Ik ben wel blij met het lange weekend; na de drukke reisweek vorige week, en de hectische afgelopen week waarin veel moest gebeuren, ben ik wel toe aan wat ontspanning. Bovendien is het altijd leuk om gasten rond te leiden en “ons” stukje van Amerika te kunnen laten zien.

Halverwege de week was ik al aan het weekend toe, en onderstaande cartoon illustreert precies hoe ik me voelde…

clock-out-for-the-weekend (Custom)

Nog even een paar uurtjes door de zure werkappel heen bijten (ik zit dit tijdens de lunchpauze even te typen), en dan is het – dit keer echt – tijd voor het weekend!

2 Responses to “Eindelijk de winter voorbij?”

  1. Aïda

    Ik hoop dat je een heel fijn, lang weekend zult hebben! Veel plezier!

  2. Marjon

    Ik verbaas met elke weer weer over die snelle overgang in het weer als ik alle Amerikaanse blogs lees. Het kan per dag zomaar 20 graden schelen.

    Ik kan me voorstellen dat jullie naar een lekker zomers weertje verlangen. Ik ben wel blij te horen dat die 45 slechte dagen nu al geweest zijn want wij verblijven in juli ook een paar dagen in Estes Park en Boulder en we hebben een hekel aan regen

    Wij hebben in 2006 de Trail Ridge Road gereden en we vonden hem erg mooi. Een aanrader!

    Veel plezier met jullie lange weekend.

    Groetjes Marjon

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.