Kort even bijpraten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens wat heb geschreven. Met de feestdagen is het echter bijzonder druk geweest. Nu zo tegen het einde van het jaar nog snel een blog om even bij te praten, voordat het tijd is voor het jaaroverzicht.

Dinsdag 20 december zijn mijn ouders alweer richting Nederland vertrokken. Het bezoek is dit keer echt omgevlogen. Normaal gesproken lijkt de eerste week heerlijk lang te duren, en vliegt de tweede week bijzonder snel om. Dit keer echter leek het andersom te zijn: de eerste week vloog om, de tweede week leek langer te duren.

Waarschijnlijk komt het omdat we normaal gesproken de eerste week heel veel dingen doen, en er ook op uit trekken. Ik neem meestal ook een paar dagen vrij tijdens hun bezoeken, maar dit keer heb ik slechts één dag vrij kunnen nemen vanwege de drukte op het werk.

De tweede week van hun bezoek heb ik kortere dagen gewerkt, en heb ik ook een dag vrij genomen. Waarschijnlijk komt het ook daardoor dat die tweede week langer leek te duren.

We zijn op mijn vrije dag wat gaan winkelen, wat gaan eten, en de dag heeft lekker lang geduurd. Tijdens het laatste weekend hadden we ook een kleine ‘house warming party’ georganiseerd voor vrienden en familie. Het huis zag er perfect uit, en dus hebben we op dat moment de foto’s gemaakt die je in het vorige blog hebt kunnen zien.

De drukte op het werk die er al een paar weken was heeft zich doorgezet. Nadat mijn ouders waren vertrokken heb ik dan ook in plaats van korte dagen juist lange dagen gewerkt. Ik had inmiddels 21 projecten waar ik mee bezig was, plus daarnaast nog een groot project om een helpbestand te maken voor een van onze producten. Aangezien dit project verbonden was aan zowel mijn kwartaalbonus als mijn jaarbonus had ik wel goede motivatie voor die lange dagen.

Anna heeft ook lange dagen gedraaid, dit kerstseizoen. Ze heeft standaard tussen de 45 en 50 uur gewerkt, waarbij ze vaker tot middernacht op het werk is geweest. Zo bekeken waren mijn lange dagen zo erg nog niet.

Gelukkig vind ik mijn werk nog steeds bijzonder leuk en afwisselend, en ook het grote project voor het helpbestand vind ik leuk om te doen. En ach, die ene periode dat het wat stressvol is allemaal – daar komen we ook wel overheen.

In tegenstelling tot mij lijkt Anna nu een beetje uitgekeken op haar werk. Helaas is het hogere management momenteel niet zo erg gemotiveerd om mensen te promoveren, en ook het Talent Advancement Program lijkt een beetje op zijn gat te liggen. Daarbij is ze ook een beetje gefrustreerd door de Store Manager, en dat in combinatie met het feit dat ze tegenwoordig nauwelijks nog een weekenddag vrij heeft, heeft haar tot de conclusie doen komen dat ze graag weg wil uit de retail wereld.

Haar voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om een nieuwe baan te gaan zoeken. Het liefst wil ze een kantoorbaan, waarbij ze niet meer in het weekend hoeft te werken. Het probleem is dat ze niet goed weet wat ze wil, maar hopelijk komt ze daar snel achter.

Het zou wel leuk zijn, als ze niet meer in het weekend hoefde te werken. We zouden dan eindelijk weer eens echte weekenden samen hebben, en eens af en toe een weekendje erop uit kunnen gaan – iets wat de afgelopen drie jaar gewoonweg niet mogelijk is geweest.

Een nieuw jaar komt eraan, met allemaal nieuwe kansen!

Eindelijk… Foto’s!

Hè, hè… eindelijk: foto’s van het huis!

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk wat foto’s kunnen maken van een schoon en opgeruimd huis. Gisteravond hebben we een leuk klein feestje gehad met wat familie en vrienden, dus er hoefde niet zo heel veel aan de kant te worden gedaan.

Morgenochtend vertrekken mijn ouders alweer richting Nederland, en is het bezoek van tweeëneenhalve week alweer voorbij. Het is echt voorbij gevlogen, maar het was wel zoals altijd weer even leuk en gezellig. Gelukkig komen ze in april alweer!

Tot zover, het geschreven deel, we gaan snel over naar de foto’s!

De voorkant
De voorkant (helaas zijn een paar lampjes kapot)

Studeerkamer
De studeerkamer

De gang
De gang, met links de studeerkamer

Toilet
Het toilet beneden (de ‘powder room’)

Woonkamer
De woonkamer

Woonkamer met achtertuin
Woonkamer met zicht op de achtertuin

Eetkamer
Blik op de eetkamer en het keukeneiland vanuit de woonkamer

Keuken en eetkamer
Blik op de keuken en eetkamer vanuit de woonkamer

Keuken
De keuken

Woonkamer vanuit eetkamer
De woonkamer met trap gezien vanuit de eetkamer

Trap
De trap met antieke prenten uit Anna’s familie

Naar boven
De trap naar boven

Overloop
De overloop, of ‘landing’

Master Bedroom
De ‘Master Bedroom’, onze slaapkamer

Zitje
Zitje in de slaapkamer, met achterdoor de badkamer

Master Bathroom
De ‘Master Bathroom’, onze badkamer

Douche, toilet en walk-in closet
De douche en het toilet in de ‘Master Bedroom’, met de ‘walk-in’ closet

Overloop 2
De overloop, kijkend vanaf onze slaapkamer, met rechts de gastenbadkamer en logeerkamer 1

Gastenbadkamer
De gastenbadkamer

Logeerkamer 1
Logeerkamer 1, de slaapkamer van mijn ouders als ze hier zijn

Walk-in en overloop
De ‘walk-in closet’ van logeerkamer 1, met links een blik op de overloop

Logeerkamer 2
De tweede logeerkamer

Logeerkamer 2 met links de kast en blik op de overloop
Logeerkamer 2 met links de kast en blik op de overloop

Woonkamer van bovenaf
Een blik op de woonkamer van bovenaf

Woonkamer, eetkamer en keuken
Blik op de woonkamer, eetkamer en keuken vanaf de trap

Tot zover de foto’s – hopelijk waren ze het wachten waard!

Bezoek

Na het tussendoortje weer tijd voor een ‘echt’ blog.

Zoals al aangegeven zijn mijn ouders weer op bezoek. Vrijdag 2 december zijn ze aangekomen, en volgens mij konden we alle vier niet wachten totdat we bij het huis aankwamen – het duurde allemaal veel te lang.

We hadden alle lampen binnen aan gelaten, zodat het er gezellig uit zag zodra we de straat indraaiden. Ik zette Anna voor de deur af, zodat zij naar binnen kon en de open haard aan kon maken. In de tussentijd reed ik met mijn ouders naar de brievenbus zodat ze konden zien waar deze zich bevond, maar meer om de vlammen in de (gas) open haard even goed op gang konden komen.

Weer terug bij het huis parkeerde ik de auto op de oprit, en kwam Anna met Murphy naar buiten. Zoals altijd wordt Murphy helemaal wild als hij mijn ouders weer ziet: hij weet van gekkigheid niet wat hij moet doen. Hij rent van de een naar de ander, springt tegen hen op, en meestal begint hij rondjes te rennen, zo uitgelaten is hij – en dit keer net zo.

Nadat Murphy was uitgeraasd zijn we naar binnen gegaan, en we hoorden alleen maar “Oooh!” en “Wow!” en “Prachtig!”. Mijn ouders ons nieuwe huis kunnen laten zien was een van de meest trotse momenten in mijn leven – het was zo fantastisch om dat te kunnen doen!

Het eerste uur hebben we alleen maar rondgelopen in het huis, hen alles laten zien, waarna we uiteindelijk in de woonkamer lekker wat hebben gedronken. Anna en ik zaten erbij, trots als een pauw.

De volgende ochtend was het de eerste keer dat ze de bergen zouden kunnen zien vanuit het huis, maar helaas werkte het weer niet mee: het was bewolkt. Gelukkig klaarde het in de dagen erna op, en hebben ze kunnen genieten van enkele mooie, heldere dagen, met prachtig uitzicht op de bergen, en van enkele mooie zonsopgangen.

Zonsopgang
Zonsopgang, aan de voorkant van het huis

Wat hebben we zoal gedaan tot nu toe? Nou, eigenlijk niet eens zo heel veel. Mijn ouders hebben voornamelijk vakantie gevierd: lekker rustig aan, niets moet, alles mag (nou ja, alles: ze zitten niet in hun eigen huis, hè, dus er zijn grenzen). Nu Anna vlakbij huis werkt gaat zij – als het weer het toelaat – op de fiets naar het werk, wat betekent dat mijn ouders Anna’s auto kunnen gebruiken (en zij dus geen auto meer hoeven te huren).

We zijn met z’n allen wat gaan winkelen, maar ook zijn ze er met z’n tweetjes op uit getrokken – ook winkelen.
We hebben samen onze kerstboom uitgezocht, deze opgezet, en het huis versierd, wat zo’n beetje traditie is geworden als mijn ouders hier zijn.
Afgelopen zaterdag zijn we naar de Denver Country Club geweest. Anna’s opa is lid van de DCC, en de hele familie was uitgenodigd om te komen schaatsen. Voor het eerst in 20 jaar heb ik weer eens op schaatsen gestaan. Het was destijds al geen doorslaand succes, en dit keer was het – na 20 jaar – niet veel anders. Mijn schaatstalent beperkt zich tot heel langzaam rechtdoor gaan. Stoppen lukt alleen door te blijven glijden totdat ik geen snelheid meer heb, of door ergens tegenaan te schaatsen, en de bocht om gaan wil zeggen dat ik moet wachten totdat ik nauwelijks meer vooruit kom, om vervolgens de schaatsen een voor een te draaien, en dan weer wat vaart maken. Dit keer was het de eerste keer op ijshockeyschaatsen, en jeetje wat zijn die dingen oncomfortabel. Maar goed, ik heb maar liefst een half uur op het ijs doorgebracht zonder te vallen. Daarna had ik zoveel kramp in mijn linkervoet dat ik het wel welletjes vond. Met de hele familie hebben we daarna hamburgers gegeten, en wat gedronken. Het was bijzonder gezellig!

Zondagochtend na het ontbijt was het tijd voor iets wat inmiddels ook traditie is geworden als ze in december hier zijn: samen met mijn vader de kerstverlichting buiten ophangen. Het was even puzzelen dit keer, want hoeveel lampjes heb je nodig, waar begin je, waar hang je de stroomkabel, en – het meest belangrijke – hoe kom je bij de plekken waar je lampjes wilt hangen?

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alleen langs de voorkant aan de dakgoot de ‘icicle lights’ te hangen. Eenmaal op het dak boven de porch voelde ik me toch niet erg op mijn gemak, en bleek de punt van het dak toch hoger te zitten dan ik had verwacht. We hebben dan wel zo’n stok waarmee je de houders aan de goot of de dakrand kunt bevestigen, Kerstverlichtingaandakgootvastmaakpaal maar staand en balancerend op het smalle schuine gedeelte van het dak, en dan vrijwel recht boven je bijna drie meter hoog met een stok een klein houdertje aan de dakrand bevestigen was toch stukken meer intimiderend dan ik had gedacht. Natuurlijk helpt het feit dat ik hoogtevrees heb niet echt daarbij… Tel daar nog eens bij op dat delen van het dak nog onder een dikke laag ijs zaten, en het plaatje was compleet: dit jaar alleen de dakgoot, volgend jaar misschien meer. Ach ja, het ziet tenminste toch nog leuk uit. Als laatste hebben we nog lampjes in de boom in de voortuin gehangen, waarbij die stok ook weer erg handig was.


Kerstverlichting aan de voorkant

Nu we onze mooie grote keuken hebben, zijn we ook minder gaan uiteten. Het is immers nu gezellig om te koken, nu iedereen erbij kan zijn, en de keuken niet langer in een ander deel van het huis ligt. Bovendien is de keuken nu ook ruim genoeg om dingen in te kunnen doen, zonder dat je een gebrek aan aanrecht hebt. Zo heeft mijn moeder bijvoorbeeld een avond wortelenstamppot gemaakt, en heeft Anna op een avond een heerlijk diner gekookt: vooraf een ‘stuffed clam’ (een grote schelp gevuld met St. Jacobsschelp, krab, lenteuitjes, en nog allerlei ingrediënten, uit de oven), gevolgd door een ‘beef tenderloin medallion’ met spek erom heen gewikkeld in een champignon/rode wijn/worcesteshire saus, met daarbij een Caesar salad met eigengemaakte Caesar dressing en aardappelen au gratin, en als dessert choloade en vanille ijs (Blue Bell, voor de kenners), met daarbij mini-eclairs. Heerlijk!

We zijn tot nu toe slechts twee keer gaan uiteten (een keer Italiaans, en gisteravond bij Chili’s), maar het is nu gewoon veel leuker en gezelliger om thuis te blijven!

Jammer genoeg zit anderhalve week van het bezoek er alweer op, en is er nog maar een week over. Morgen, donderdag, heb ik vrij, dus dan gaan we nog allerlei leuke dingen doen. Zondag hebben we een kleine ‘house warming party’ georganiseerd voor wat vrienden en familie, dus er staan nog wel wat dingetjes op het programma, maar dit keer lijkt het bezoek heel erg snel voorbij te gaan – te snel, eigenlijk.

Maar goed, we genieten in ieder geval overal van, en dat is het belangrijkste!

Aangezien we zondag het feestje hebben zal het huis dit weekend weer perfect uit zien, en dus zal ik dan eens wat foto’s van de binnenkant plaatsen. Jullie geduld zal worden beloond!

Tussendoortje

Ik ben jullie al een tijdje wat foto’s schuldig, maar omdat mijn ouders momenteel op bezoek zijn heb ik nog weinig tijd gehad om foto’s te maken.

We zijn bezig geweest met vanalles en nog wat, maar niet met foto’s. Maar ja, nu de kerstboom op staat, de lampjes aan het huis hangen, en we ook in de studeerkamer voor het raam nog een (nep)kerstboom hebben gezet, moesten er toch wel foto’s worden gemaakt.

Komend weekend hebben we een klein feestje, en zal het huis mooi in orde zijn: de perfecte tijd voor wat foto’s in en om het huis, dus deze volgen snel.

Voor nu even een tussendoortje met alvast enkele sfeerbeelden van wat we tot nu toe aan kerstversieringen hebben gedaan.

Woonkamer
Woonkamer

Woonkamer met kerstboom
Woonkamer met kerstboom

Kerstboom
Kerstboom in woonkamer

Studeerkamer
Kerstboom in studeerkamer

Voordeur
Voordeur

Porch
Porch, met gekleurde lampjes in boom links, en kerstboom in studeerkamer

Voorkant van het huis
Voorkant van het huis